A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Virtuálisan iktatták be a Rock and Roll Hall of Fame új tagjait

Whitney Houston
US singer Whitney Houston performs on stage during the 183rd edition of the TV show presented by "Wetten, dass..?" (Let's Make a Bet) on October 3, 2009 in Freiburg, southern Germany. AFP PHOTO DDP/ JOERG KOCH GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Virtuális ceremónián iktatták be a Rock and Roll Hall of Fame-be idén kiválasztott új tagokat a hétvégén, az előadást televízión lehetett követni.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatt idén virtuálisan rendezték meg a Rock and Roll Hall of Fame ('hírességek csarnoka') beiktatási ünnepségét. Az eredeti tervek és a hagyomány szerint május elején lett volna a gála, de a járvány miatt el kellett tolni, viszont a második hullám sem tette lehetővé, hogy a szokásos módon iktassák be a zenészeket. Ezért virtuálisan rendezték meg az eseményt. Noha a virtuális ceremónia miatt elmaradtak a szokatlan zenei párosok előadásai – mint tavaly az egykori One Direction-tag Harry Styles meglepetésvendég és Stevie Nicks duettje –, a nézők nagyra értékelték, hogy mindössze két óra alatt lezajlott az esemény, mely a korábbi években több mint kétszer ilyen hosszú volt.

Minden új tagot a beiktatója, vagyis egy rajongó híresség üdvözölt, ezután összeállítást vetítettek a karrierjük fontos állomásairól, majd az új tag, vagy ha már nem él, családtagja tartott beszédet a távolból. A múlt hónapban meghalt Eddie Van Halen gitáros emlékére is bemutattak egy videót, melyen Slash, valamint a metallicás Kirk Hammet és a Rage Against the Machine-ből Tom Morello is megszólalt, az utóbbi a nemzedék Mozartjának nevezte a holland születésű amerikai zenészt.

Idén hat új tagot iktattak be a Hall of Fame-be, ahová azok kerülhetnek be, akik több mint 25 éve adták ki első albumukat. Tavaly Janet Jackson, Stevie Nicks, a Roxy Music, a Radiohead, a The Cure, a The Zombies és Def Leppard szerepelt a beiktatottak között. Idén a T. Rex londoni rockegyüttes, a Depeche Mode, Notorious B.I.G. (Christopher Wallace) hiphopsztár, a Doobie Brothers, a Nine Inch Nails, valamint a 2012-ben, 48 évesen meghalt Whitney Houston.

Whitney Houston virtuális beiktatása volt az idei ceremónia legjelentősebb része. A köszöntőt Alicia Keys amerikai énekesnő mondta. „Mindannyian tudjuk, példátlan sikere a zeneipar pantheonjának abszolút magaslataiba emelte a fekete nőket. Mindannyian tudjuk, zenéje örökké él” – mondta Houstonról az énekesnő. Mivel mind a popsztár, mind lánya, Bobbi Kristina Brown tragikusan fiatalon haltak meg, anyja, a 87 éves Cissy Houston és sógornője, Pat Houston köszönték meg ünnepélyesen az elismerést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!