A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Folytatódik az Opera közvetítéssorozata - nézze és hallgassa az Origón élőben!

Kissjudit Anna, Kiss András
Vágólapra másolva!
2021. január 8-án két fiatal tehetség, az operaénekes testvérpár Kissjudit Anna mezzoszoprán és Kiss András basszbariton áriaestjét közvetítjük az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról. A műsor 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.
Vágólapra másolva!

Kissjudit Anna tanulmányait Szilágyi Olgánál kezdte, majd 2020-ban szerezte meg mesterdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Halmai Katalin és Pogány Imola tanítványaként. Az énekesnő számos hazai és nemzetközi énekverseny díjazottja, és az elmúlt években egyre szélesebb körben ismerhette meg őt a hazai közönség. 2016-ban fellépett a Budapesti Tavaszi fesztiválon, 2017-ben a X. Nemzetközi Szent Gellért Fesztiválon, 2019-ben a Wagner-napokon. Ugyanebben az évben az Erkel Színházban is nagy sikerrel debütált Ponchielli Gioconda című operájában a vak asszony szerepében. A 2020/21-es évadtól a berlini Staatsoper Unter den Linden operastúdiójának tagja, a Liz Mohn Kulturális Alapítvány és az Oper in Berlin ösztöndíjasa. 2021 augusztusában, a Wagner Társaság ösztöndíjasként részt vehet a Bayreuthi Ünnepi Játékokon.

Kiss András testvéréhez hasonlóan Szilágyi Olgánál kezdett éneket tanulni, majd 2008-tól Szegeden Temesi Mária növendékeként tanult tovább. A Balassagyarmaton megrendezett Észak-Magyarországi Énekversenyen 2005 és 2008 között három ízben műdal, egyszer pedig opera kategóriában nyerte el a nagydíjat. Többször sikeresen szerepelt az Országos és Nemzetközi Simándy József Énekversenyen, továbbá bekerült a veronai Bohémélet-verseny döntőjébe. A Magyar Állami Operaházban 2014 őszén debütált Dohnányi Ernő A tenor című vígoperájában, az énekes azóta rendszeres fellépője a dalszínháznak elsősorban Mozart, Puccini és Verdi operáiban. Munkásságát 2018-ban Magyar Bronz Érdemkereszttel jutalmazták.

Kissjudit Anna, Kiss András Forrás: Origo

Az est művészeti vezetői: Magyar Orsolya és Kovács Katalin
Műsorvezető: Gyüdi Melitta
Zongorán közreműködik: Hidegkuti Pálma

Műsor:

  • Mozart: Figaro házassága – Bartolo áriája az I. felvonásból („La vendetta") – Kiss András
  • Wagner: A Rajna kincse – Erda monológja („Weiche, Wotan, weiche!") – Kissjudit Anna
  • Rossini: A sevillai borbély – Don Basilio rágalomáriája az I. felvonásból („La calunnia è un venticello") – Kiss András
  • Verdi: A trubadúr – Azucena Máglya-áriája a II. felvonásból („Stride la vampa") – Kissjudit Anna
  • Verdi: Macbeth – Banco áriája a II. felvonásból („Come dal ciel precipita") – Kiss András
  • Saint-Saëns: Sámson és Delila – Delila Csók-áriája a II. felvonásból („Mon coeur s'ouvre a ta voix") – Kissjudit Anna
  • Rossini: Macskaduett – Kissjudit Anna és Kiss András
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!