A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Folytatódik az OperaSzerda - nézze élőben az Origón!

Vágólapra másolva!
2021. január 13-án a magyar irodalom két fontos szerzője – Krúdy Gyula és Örkény István – által írt művek operaváltozatának keresztmetszetét közvetítjük az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról. Kenessey Jenő Az arany meg az asszony és Tóth Péter Tóték című operáinak legjobb részletei a Facebookon és az Origón is láthatók 20 órás kezdettel.
Vágólapra másolva!

Kenessey Jenő: Az arany meg az asszony

Krúdy Gyula Az arany meg az asszony című színdarabjából Nádasdy Kálmán íratott operát Kenessey Jenővel, s bár ez a zeneszerző egyetlen műve ebben a műfajban, az 1943-as ősbemutatót követően nagy sikerrel futott az elkövetkező két évtizedben. A darab azt a gondolatot hirdeti, hogy milyen balga a férfi, aki az arany csengéséért lemond az asszony szerelméről, hogy azután az arany vonzásában mindent elveszítsen - írja az Operaház ismertetője.

A Tóték a magyar irodalom egyik legfontosabb kisregénye és színdarabja, mely az emblematikus Fábri–Latinovits-film és a máig egymással versengő színházi előadások sora után az opera műfajában is helyet kért magának: Tóth Péter zeneszerző művének ősbemutatója 2019-ben volt az Eiffel Műhelyházban. A jól ismert történetben az idegkimerültségben szenvedő őrnagy Tót Gyula zászlós családjánál piheni ki magát, akik mindent megtesznek, hogy a kedvére tegyenek. Mígnem egyszer csak utoljára csap le a margóvágó...

Szereplők:
Az arany meg az asszony – László Boldizsár, Megyimórecz Ildikó, Kovács István, Cserhalmi Ferenc, Kiss Tivadar
Tóték – László Boldizsár, Szvétek László, Vajda Júlia, Nánási Helga, Cserhalmi Ferenc, Zsigmond Géza

Az előadás művészeti vezetője Gábor Sylvie, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma, vezényel Kocsár Balázs, az est műsorvezetője Mona Dániel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!