Meghalt Mark Lanegan

Mark Lanegan performs in Milan Mark Lanegan Fabrique Milano performs in Milan 2017 one person Horizontal MUSIC CONCERT ENTERTAINMENT
Mark Lanegan 2017. október 30-án Milánóban.
Vágólapra másolva!
Meghalt Mark Lanegan, a 1990-es évekbeli Screaming Trees rockzenekar énekese - írja a New York Post. A zenész, dalszerző, író 57 éves volt.
Vágólapra másolva!

A grunge ikon, aki egyben a Queens of the Stone Age tagja is volt, kedd délelőtt az írországi Killarney városában, otthonában halt meg – derül ki a hivatalos Twitter-fiókján közzétett bejegyzésből.

– írják. Az énekes haláláról egyéb információt nem közöltek és kérték, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét ebben a nehéz időben. Az ismert énekest felesége, Shelley gyászolja.

Lanegant közeli barátjával, Kurt Cobainnel együtt a grunge zenei műfaj egyik kulcsfigurájának tartották, amely az 1980-as évek végén Seattle-ben indult.

  • 1964-ben született, tinédzserként megalakította a Screaming Trees-t Gary Lee Conner gitárossal, Van Conner basszusgitárossal és Mark Pickerel dobossal.

    A banda 1986-ban adta ki első nagylemezét, majd 1990-ben szerződést kötött az Epic Recordsszal.

  • A Screaming Trees legnagyobb albuma, a „Sweet Oblivion" 1992-ben jelent meg, több százezer példányban kelt el, és a világ egyik legnagyobb grunge bandájaként világszerte ismertté váltak. A zenekar hét albumot adott ki együtt, mielőtt 2000-ben feloszlottak.
  • 2000 és 2014 között Lanegan a Queens of the Stone Age háttérénekese és billentyűse volt.
  • 1990 és 2020 között 12 szólóalbumot is kiadott.
  • A 1990-es és 2000-es években nyíltan küzdött az alkoholizmussal és kábítószer-függőséggel is, két alkalommal volt rehabilitáción. Lanegannek azonban sikerült legyőznie a szereket, halálakor több mint egy évtizede tiszta volt.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről