Elmebeteg hangulat veszi körül Az igazság árát

Vágólapra másolva!
„Az igazság ára” nem akar több lenni szórakoztató tárgyalótermi drámánál, intelligens széria, amire érdemes figyelni, nem csoda, hogy a Netflix augusztus végén bejelentette a harmadik évadot – olvasható a Magyar Nemzet kritikájában.
Vágólapra másolva!

Beleállnak Az igazság ára című sorozat 3. évadába a Netflixnél. A Los Angelesben játszódó széria – melynek filmváltozatát 2020-ban mutatták be Matthew McConaughey főszereplésével – „megfelel a woke-nak, de jól teszi" – írja a Magyar Nemzet.

A legtöbb, az angyalok városában játszódó film elsiklik afelett, hogy az elmúlt években Los Angeles lett a latino közösség egyik kedvenc bevándorlási központja, ezáltal a város sokszor áraszt inkább mexikói hangulatot, mint angolszászt. Az igazság ára lubickol ebben: a főszereplő,

Mickey Haller latino származású, beszél spanyolul, rajong a mexikói konyháért és rendszeresen vannak latino ügyfelei.

Garcia-Rulfónak kiválóan áll a dörzsölt ügyvéd szerepe.

A színész úgy nyilatkozott, hogy a készítők kockázatot vállaltak alkalmazásával és mexikói örökségének felkarolásával, azonban a Netflix inkább csak megfelelt a 2020-as évek elvárásainak – igaz, ezúttal éppen a valóság bemutatásával, helyesen.

A kiválasztott szereplők remekül népesítik be Mickey Haller világát. Az elvált második feleséget alakító Becki Newton a sorozat felfedezettje, a napsugaras mosolyú titkárnő/joghallgató szerepében minden jelenetet ellop. Neve Campbell, mint Haller első felesége és sikeres ügyész a józanság hangja, akár a tárgyalóteremről, akár közös gyerekük neveléséről van szó. Campbell több játékidőt érdemelne, a forgatókönyv ugyanis, mind az első, mind második évadban (különösen a másodikban) kevés lehetőséget ad a színésznőnek. Jazz Raycole exdrogfüggő Izzyje mint Haller sofőrje, a korábbi motorosbanda-tag, nyomozó Cisco (Angus Sampson) és az ügyvéd lányát alakító Krista Warner morális iránytűként szolgálnak a történetben, amely a tárgyalótermi trükkökön kívül Mickey Haller morális válságaiban működik a legjobban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!