A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Rendeletileg csökkentik az USA-ban az ételek sótartalmát

Vágólapra másolva!
Mérsékelni tervezi az élelmiszerek sótartalmát az amerikai élelmiszerfelügyelet (FDA), hogy csökkenteni lehessen a magasvérnyomásos- és szívbetegek számát - közölte a hatóság egy névtelenséget kérő tisztségviselője kedden.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kormány együtt akar működni az élelmiszeripari vállalatokkal annak érdekében, hogy a levesektől kezdve a mogyoróig fokozatosan minden élelmiszerbe kevesebb só kerüljön. Az FDA korlátozni fogja az ételek sótartalmát.


A folyamatot - amelynek során sok ezer termék sótartalmát fogják megvizsgálni - több évre tervezik, hogy az amerikaiak ízlése át tudjon állni a kevésbé sós, egészségesebb élelmiszerekre.


Egyes források szerint az élelmiszergyártás egészét érintő átfogó folyamat akár 10 évig is eltarthat.


Az Egyesült Államokban jelenleg nincs korlátozás az élelmiszerek sótartalmára vonatkozóan, ugyanis a só biztonságos összetevőnek számít.


Ugyancsak kedden hozta nyilvánosságra az amerikai Orvostudományi Intézet állásfoglalását arról, hogy az élelmiszeripar megregulázására van szükség. A szakértők szerint az amerikaiak javarészt feldolgozott élelmiszereket fogyasztva és éttermi ételekkel viszik be az ajánlottnál nagyobb sómennyiséget. A független intézet - amelynek véleménye, jelentései meghatározó erejűek a kormányzat egészségügyi politikájának kialakításában - már elkezdte kidolgozni a szükségesnek ítélt intézkedéseket.


A sok só fogyasztása hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához, szélütéshez, vesebetegségekhez és szívproblémákhoz vezethet. Az amerikaiak az ajánlottnál átlagosan majdnem háromszor több sót visznek be naponta a szervezetükbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!