Retro véradás: a véradóknak sör, virsli, péksütemény és ajándék jár

Vágólapra másolva!
Az Országos Vérellátó Szolgálat szeptember 4-én, szombaton "RETRO Jótékonysági Véradás" címmel különleges hangulatú, véradással egybekötött családi napot szervez a Városmajor területén.
Vágólapra másolva!

Manapság legfeljebb a nagyszülők, szülők élménybeszámolóiból ismerhetik a fiatalok, hogy milyen is volt a régi idők véradásainak hangulata. Akkoriban még összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást, és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kapnak új esélyt az életre. Az Országos Vérellátó Szolgálat most szeretné felidézni ennek a régi eseményeknek a hangulatát, és felhívni a figyelmet a véradás összetartó, közösségformáló erejére.


A szombaton a Városmarjorba látogatók gyermekeit filmvetítés, gyerekjátékok, meglepetések várják a "gyereksarokban", a hölgyeknek pedig lesz ingyenes számítógépes bőranalízis, bőrápolási tanácsadás, kézápolás, sminktrükkök, termékbemutatók a "női öltöző" keretében.


A színpadon fellépő sztárok között lesz Fekete Dávid, a Dumaszínház művészei, valamint élő retro zene, a kicsiket Pintácsi Viki szórakoztatja majd. A rendezvény ingyenes, a helyszínen vért adókat sörrel, virslivel és péksüteménnyel ajándékozzák meg a szervezők.


A véradáshoz TAJ és lakcím-kártya, valamint személyi igazolvány szükséges. Mindenki adhat vért, aki 18-60 év közötti, több mint 50 kg, az általános közérzete jó és egészségesnek érzi magát.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!