Jiddis Kacsamáj - 21 étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá? Forrás: Origo

kacsazsír
konfitált salotthagyma
fokhagyma
kakukkfű

bors
balzsamecet

Hogyan kell elkészíteni?

A fokhagymát kettészeljük, és kivágjuk a csíráját, felkarikázzuk a salott hagymát is. Egy lábasban 1 dl zsírt teszünk, beletesszük a hagymákat és a májat. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Levesszük a tűzről, majd leszűrjük a zsírját, azt félretesszük. A májat a hagymákkal ledaráljuk. Kifóliázott edénybe tesszük a húst, majd mélyhűtőbe helyezzük, hogy kidermedjen. Felvágjuk a salott hagymákat, és vizet forralunk. A hagymákat kevés olajban megpirítjuk, majd beletesszük a felforralt vízbe, amibe balzsamecetet tettünk. A hűtött májra ráöntjük a zsírját, majd azzal kidermesztjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről