Kolbászos burgonya krémleves - Halasi Pince, Villány

Vágólapra másolva!
Kolbászos burgonya krémleves - Halasi Pince, Villány
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • sárgaburgonya 0.5kg
    Forrás: LifeNetwork TV
  • zellergumó 0.3kg
  • vöröshagyma 0.1kg
  • tejföl 0.3kg
  • mustár 0.05kg
  • vaj 0.1kg
  • stifolder 0.25kg
  • fehér kenyérbél 0.20kg
  • babérlevél 1db
  • petrezselyem zöld 1 csokor
  • bors
  • víz vagy húsleves

Hogyan kell elkészíteni?

Villával szaggatott kenyeret pirítunk serpenyőben, vagy sütőben. A stifolder felét kockára vágjuk, másik felét sütőben, vagy mikróban ropogósra sütjük és morzsává őröljük. A tejföl felét habszifonba töltjük és két patront csavarunk bele. A tisztított burgonyát, vöröshagymát és a zellergumót vékonyra szeleteljük. A lábosban annyi folyadékban tesszük fel főni, amennyi ellepi. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Miután puhára főtt, kiemeljük belőle a babért és tejföllel, mustárral, vajjal, petrezselyemmel leturmixoljuk.

Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a stifolder kockákat,tejfölhabot fújunk rá,majd megszórjuk pirított kenyérrel és kolbászmorzsával. Az egészet felöntjük a levessel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!