Marinalt pisztráng - Jókai Bisztró, Pécs

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 1db pisztráng
  • 2dl fehérborecet
    Forrás: Nagy Bence
  • 2dl fehérbor
  • 1dl víz
  • hagyma
  • bors
  • babérlevel

Kefirhab:

  • 2dl kefir
  • 1dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem

Hogyan kell elkészíteni?

Öntsük egy lábasba a fehérbort, a borecetet és a vizet. Forraljuk fel, és tegyük bele a fokhagymát, egy fél hagymát, egész borsot és babérlevelet. A lábas tartalmát hűtsük le (sokkoljuk), majd öntsük a pisztrángra. A legideálisabb, ha két napig ebben áll a hal, ha így marináljuk. Turmixoljuk össze a kefírhab összetevőit, majd töltsük szifonba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!