Vegyes saláta pirított tofukockákkal
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/6Vp3Mz2nd4wh_9s-_UBv9hsMbgSbslSAzuSZ2x4-gQY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkyNTZkOWQ2OWMzYTRkN2JhMjI0YjVhMzYwOGNiZmUz.webp)
Hogyan kell elkészíteni?
1. A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a gyümölcsecettel és 1,5 evőkanál olajjal. Borsozzuk, aztán ráöntjük a kockára vágott tofura. 10 percig pácoljuk.
2. A maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát (zöld szárát is) üvegesre pároljuk benne.
3. Hozzáadjuk a tofukockákat. Pirulásig sütjük.
4. A vegyes salátát egy tálba tesszük és ráöntjük a tofu páclevét. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymás pirított tofut is.
Tipp:
Díszítésnek parmezán forgácsokat teszünk a saláta tetejére.