Hozzávalók:
60 dkg darált hús/lehet szárnya, vagy sertés, vagy bármilyen/
1 cs újhagyma, vagy 8 dkg apróra vágott vörös hagyma
1 kg héjában főtt burgonya
1 kg paradicsom
2 db padlizsán
2 db zukkíni
5 gr friss bazsalikom
20 dkg reszelt félzsíros sajt
só
frissen őrölt bors
Hogyan kell elkészíteni?
Megfőzöm a burgonyát, megtisztítom, felkarikázom. A padlizsánt, és cukkínit felkarikázom, serpenyőben elősütöm.. A darált húst kis karikákra vágott újhagymával megpirítom sóval, borssal, ízesítem. A paradicsomot pürésítem. Ezt adom a megpirult húshoz. Ízesítem még egy kevés bazsalikommal is. Keverek bele reszelt sajtot is. Végül a pürésített főtt burgonyával krémes állagúvá alakítom. Ezt a krémet rakom a tepsibe a cukkínivel, és a padlizsánnal együtt rétegezve. A tetejét megszórom a reszelt sajt másik részével, és sütőben megsütöm.