Hozzávalók:
150 gr megfőtt lencse pürésítve
300 gr megfőtt lencse egészben
200 gr julienne sárgarépa
200 gr julienne petrezselyem gyökér,
200 gr julienne fejes káposzta
1000 gr víz
100 gr joghurt
10 gr só
2 gr bors
3 gr piros paprika /lehet füstölt is/
20 gr mustár
1 gr zúzott fokhagyma
5 gr vágott petrezselyem
Hogyan kell elkészíteni?
Megfőzöm a lencsét vízben, amiben van egy egész vörös hagyma, és babérlevél. Ha megfőtt, a negyedét pürésítem a főző levével, és a megfőtt hagymával együtt, mártás állagúvá. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, és darált paradicsom paprikával. Megszórom piros paprikával Belekeverem az egészben hagyott megfőtt lencsét a főzőlevével együtt, és adok még hozzá vizet is. Kiforralom. Tálalás előtt a forró levesbe keverem a nyersen hagyott julienne zöldségeket, és a petrezselyem zöldjét. Tálalásnál kínálok hozzá joghurtot, vagy tejfölt.