A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ropogós karfiolvirág ragacsos, édes mártásban

Vágólapra másolva!
Ropogós karfiolvirág ragacsos, édes mártásban
Vágólapra másolva!

Hozzávalók bunda:

½ fej karfiol
1 csésze liszt
½ csésze kukoricaliszt
1 teáskanál reszelt gyömbért
1 teáskanál reszelt fokhagyma
1 teáskanál chili por
1 evőkanál só
víz
olaj

Hozzávalók mártás:
1 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott gyömbér
1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
1 db piros chili
2 evőkanál chili paszta
1 teáskanál barna cukor
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 szál újhagyma

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. A virágokra szedett karfiolt néhány perc alatt főzzük meg, majd hideg vízzel öblítsük át, csöpögtessük le.
2. A száraz hozzávalókból, a gyömbérből, a fokhagymából és a chiliből készítsünk egy keveréket, majd adjuk hozzá a vizet. Sűrű palacsinta tészta állagot kell kapnunk.
3. Egy lábasban melegítsünk annyi olajat, hogy a karfiolrózsák teljesen elmerülhessenek benne.
4. Amint az olaj felmelegszik, dobjuk be a virágokat a tésztába, majd óvatosan tegyük át a forró olajba. Amikor szép barnára sültek, itassuk le az olajat róluk.
5. Egy felhevített serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a gyömbért és a piros chili-t. Keverjük össze és főzzük 1 percig.
6. Ezután dobjuk bele az apróra vágott újhagymát. Sózzuk és még pár percig főzzük.
7. Tegyük bele a chili pasztát, a szójaszószt és a cukrot. Keverjük össze és főzzük 2 percig. A bundás sült karfiolokat mártogassuk meg ebben a szószban.
8. Zöldhagymával tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!