A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Iskolai calici-járványtól tartanak Békéscsabán

Vágólapra másolva!
Valószínűleg calici-vírus okozta járvány miatt 23 diákból 18 maradt otthon csütörtökön Békéscsabán, az Erzsébethelyi Általános Iskola egyik első osztályából hányinger és hányás tüneteivel.
Vágólapra másolva!

Benedekfi Katalin, a békéscsabai kistérségi tiszti főorvos arról számolt be az Békés Megyei Online (BEOL) internetes újságnak, hogy a helyszíni szemle alapján a 303 tanuló közül 51 gyermek hiányzása hozható összefüggésbe a fertőzéssel. Eddig tizenkét tanuló ment orvoshoz, ám a szakember arra számít, hogy a megbetegedések száma tovább fog növekedni.


Az iskola élelmezését négyezer adagos konyha látja el, s mivel máshol nem észleltek hasonló panaszokat, arra következtetnek, hogy nem az élelmiszerrel terjedt el a kórokozó, hanem egy beteg gyermek vitte be a fertőzést a közösségbe.


Kucseráné Szabó Mária iskolaigazgató elmondta: fokozottan odafigyelnek a mosdók, kilincsek fertőtlenítésére és gyakrabban mossák fel az osztálytermeket. Tombácz Zsuzsanna régiós járványügyi osztályvezető szerint többet majd akkor tudhatnak, ha megvizsgálták a széklet-, illetve ételmintákat.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!