A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A szívbarát étrend része a dió és a mandula

Vágólapra másolva!
Akinek fontos szíve egészsége, napi étrendjéből ne hagyja ki a diót, a mandulát vagy a pisztáciát.
Vágólapra másolva!

Az említett magvak ugyanis olyan alkotórészeket tartalmaznak, amelyek segítik a koleszterinszint karbantartását azáltal, hogy csökkentik a rossz koleszterinként elhíresült LDL-koleszterin mennyiségét.

A magvakban található telítetlen zsírsavak, az omega-3 zsírsavak, a rostok, az 1-arginin, valamint a növényi szterolok mind-mind jótékony hatással bírnak a szívre.

A koleszterincsökkentésen túl a dió, mandula és pisztácia fogyasztása a vérrögök kialakulását is gátolja, sőt, a verőerek belső borítását is egészségesen tartja - állítják az amerikai Mayo Klinika kutatói a Women's Health Source (Női Egészségforrás) című folyóirat legfrissebb számában. A klinika kutatói végezték az első olyan kísérletet, amely tudományosan igazolta, hogy a dió, a mandula és a pisztácia fogyasztása valóban csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Mivel azonban a magvak tápértéke és kalóriatartalma meglehetősen magas, fogyasztásuk csak kis mennyiségben, naponta maximum egy marékkal ajánlott. Érdemes a nem sózott, vagy alacsony sótartalmú változatokat előnyben részesíteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!