A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szifilisz - a gazdasági fellendülés mellékhatása

Vágólapra másolva!
Kínában tízszeresére nőtt a szifiliszes fertőzések száma ez elmúlt évtizedben, amelynek egy vezető kínai egészségügyi szakember szerint az az oka, hogy a vándorló munkaerő anyagilag egyre több prostituált szolgáltatásainak megfizetését engedheti meg magának.
Vágólapra másolva!

A szexuális úton terjedő fertőzés a nyolcvanas években - két évtizednyi szünet után - jelent meg ismét Kínában, és azóta az esetek száma évente 30 százalékkal nő. Tavaly 278 215 esetet jelentettek hivatalosan, amelynek okaként Csen Csiangseng, a Kínai Nemibeteg-gyógyászati Központ helyettes igazgatója a prostitúciót, a vándorló munkaerőt és az elégtelen egészségügyi ellátást jelölte meg.

A szakember elmondta, hogy a szifiliszes esetek száma azokon a helyeken a legmagasabb, ahol a gazdaság pörög, de az ott élők közötti anyagi különbség tetemes - ez elsősorban Kína délkeleti partvidékére jellemző.

A szifiliszre ma már az antibiotikum megoldást jelent, a kezeletlen fertőzés viszont károsíthatja a szívet és az idegrendszert is. A kínai szakember szerint a fertőzés megfékezésének az egyik legnagyobb akadálya a nemibeteg-gondozókba látogató betegek társadalmi stigmatizációja, és nem mellékesen az a tévhit, hogy a kezelések túlságosan drágák. Probléma továbbá az is, hogy a prostituáltak egy jelentős része nem nyilvános házakban dolgozik, így rendszeres szűrésük és kezelésük nem megoldott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!