A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A mediterrán diétaként ismert étrend segítheti a szívproblémák kialakulása elleni védekezést, és azoknál is hasznos lehet, akik már szívgondokkal küzdenek.
Vágólapra másolva!

A gyümölcsben, zöldségben, olajos magvakban és növényi olajban, illetve alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, hüvelyesekben, valamint teljes kiőrlésű gabonában és halban gazdag étrend nemcsak a szív megbetegedése, hanem egyes rákfajták ellen is véd.


Arról azonban mindeddig kevés információ állt rendelkezésre, hogy a mediterrán diéta a már szívbeteg emberek számára is előnyös lehet-e. Az Athéni Egyetem kutatói épp ezért ezer olyan páciensnél vizsgálták az étrend hatását, akik már túlestek szívrohamon - netán több alkalommal is -, vagy éreztek súlyos mellkasi fájdalmat pihenés vagy csekély aktivitás során.


A felmérésben részt vevők táplálkozását 0 és 55 között osztályozták, aszerint, hogy étrendjük mennyire állt közel a mediterrán diétához - derült ki az American Journal of Clinical Nutrition című táplálkozástudományi folyóiratban közölt tanulmányból.


A vizsgált betegek fele az első szívrohamot követő két éven belül újabb infarktust kapott, azoknál viszont, akiknek étrendje a leginkább követte a mediterrán diéta előírásait, 31 százalékkal volt alacsonyabb annak az esélye, hogy újabb rohamot vagy mellkasi fájdalmat szenvedjenek el a kórházból való távozást követő első hónapban. Ez a veszély az idő múlásával egyre kisebb lett.


A mediterrán étrend egyes elemeit külön vizsgálva a tudósok kimutatták: a zöldségek, saláták és a magvak azok, amelyek csökkentik a kockázatokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!