A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A barnakenyér lehet legalább olyan egészségtelen mint a fehér, a fagyasztott zöldség viszont sokszor több vitamint tartalmaz, mint a frissnek nevezett.
Vágólapra másolva!

Tévhit: Annyi egészséges zsírt ehetsz, amennyit csak akarsz.


Igazság: Noha az olívaolaj, részben egyszeresen telítetlen zsírtartalma miatt jobb a szívünknek, mint a vaj a maga artériaszűkítő telített zsírjaival, mindkét típusból egy-egy kanálnyi 100-120 kalóriát tartalmaz. Alapvetően tehát minden zsírtípus nagyjából hasonló kalóriaértékekkel rendelkezik.


Tévhit: A friss mindig jobb, mint a fagyasztott.


Igazság: A fagyasztott zöldségek ugyanolyan táplálóak lehetnek, mint a frissen vásárolt termények, hiszen ma már a betakarítás után rögtön gyorsfagyasztják a zöldség- és gyümölcsféléket, így nem ritka az sem, hogy a fagyasztott zöldségben több tápanyag található, mint a hosszú utat bejárt, fagyasztás nélkül tárolt, ún. friss terményben. Ha friss árut akarunk, akkor vegyünk hazai terméket, minden más esetben valószínűleg jobban járunk a fagyasztottal.


Tévhit: A barnakenyér jobb, mint a fehér.


Igazság: Egy ún. barnakenyér lehet, hogy csak színében barna, amelyet a karamelltartalmú színezéknek köszönhet. Az igazán egészséges kenyér az, amely teljes gabonaszemekből készült, vagy teljes kiőrlésű búzából. Ezekben az esetekben a kenyér ugyanis majdnem kétszer több rostot tartalmaz, mint más kenyérfajták, és ugyancsak magasabb a szelén, kálium és magnéziumtartalma is.


Tévhit: Ha a címkén természetes alapanyagok felirat szerepel, az csak jót jelenthet.


Igazság: A természetes alapanyag elnevezés tulajdonképpen bármit jelenthet, egyelőre ugyanis egyetlen élelmiszeripari szabvány, illetve nemzetközi vagy helyi jogszabály sem határozta meg egyértelműen, mi a szófordulat konkrét definíciója. Így a csak természetes alapanyagokat ígérő termékben is lehet csupa olyan összetevő, ami egyébként számos élelmiszeripari feldolgozási fázison ment keresztül és több olyan összetevőt is tartalmaz, mint a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup vagy a feldolgozott cukor - ezek pedig nem előnyösek egészségünkre nézve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!