A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Euroscience 2006, München

Vágólapra másolva!
Ahogy már arról korábban beszámoltunk, 2006. július 15-19. között Münchenben rendezik meg a "tudomány fesztiválját".
Vágólapra másolva!
A tudomány fesztiválja/mindentudasegyeteme/20060320atudomany.htmlSajtótájékoztató az ESOF2006-rólESOF2006http://www.esof2006.orgA rendezvény hivatalos honlapja (angol)

Az 1997-ben alapított Euroscience szervezet célja Európa tudósainak összefogása. Az egyesületnek jelenleg 40 országban több mint 2000 tagja van. A két évenként megrendezésre kerülő Euroscience Open Forum (Euroscience Nyílt Fórum, rövidítve: ESOF) különlegessége, hogy azon minden tudományterület képviselője részt vehet, sőt más konferenciáktól eltérően jelentékeny szerep jut az érdeklődő, ám laikus közvéleménynek, a gazdasági élet főszereplőinek, valamint a tudományos újságíróknak.

2006. július 15-19. között a németországi Münchenben rendezik meg a második ESOF interdiszciplináris rendezvénysorozatát. A két éve Stockholmban megrendezett ESOF2004 sikerén felbuzdulva idén már több mint 2 000 résztvevőt várnak a szervezők a müncheni Forum am Deutschen Museumra és a Deutsches Museum épületébe. A fórum rangját mi sem mutatja jobban annál, hogy az idei müncheni összejövetelt Horst Köhler német szövetségi elnök nyitja meg.

A konferencia részletes programja több mint hetven előadást, szemináriumot és workshopot tartalmaz. A találkozó tematikáját tekintve hét alappilléren nyugszik, amely a szervezők reményei szerint a természettudományoktól a társadalomtudományokon át egészen a humán tárgyakig felöleli a teljes spektrumot. Csak néhány a körbejárásra váró főbb témák közül: természeti katasztrófák, kultúrák keveredése, a tudomány gyártása, tudomány és társadalom, a Föld és a környezet...

A plenáris üléseket neves tudósok vezetik majd, köztük a Nobel-díjas Theodor Hänsch, Linda Buck, Robert Huber és Jean-Marie Lehn, valamint az Erasmus-díjjal kitüntetett Sadik al-Azm.

Az ESOF2006 fontos célkitűzései közé tartozik, hogy közvetlen kapcsolatot hozzon létre a fiatal kutatókkal, a pályájuk elején álló tudományos újságírókkal, valamint a diákokkal. Mindehhez a széleskörű karrierprogram ajánl különböző lehetőségeket: oktatási workshopok és szemináriumok foglalkoznak a karrierépítéssel, de természetesen szóba kerül a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet és az elérhető alternatívák. Az ESOF2006 további fontos elemeit képezik a kiállítások, valamint mindazon társas események, amelyeken a fiatal résztvevők előtt lehetőség nyílik arra, hogy az akadémia és a gazdaság világának a prominenseivel közelebbi kapcsolatba kerüljenek.

Az ESOF2006 nagy hangsúlyt fektet azokra a szabadtéri rendezvényekre, melyek a laikus nagyközönséget célozzák: kísérletek, játékok, tudományos kávéházak várják az érdeklődőket a Wissenschaftssommer 2006 rendezvényeinek keretében, Münchenben július 15-21. között. Ez utóbbi események díjmentesen látogathatók bárki által. A programokat a történelmi városháza mögött, a Marienhof téren tartják.

Az ESOF2006 részletes programját megtalálhatják a rendezvény hivatalos honlapján: www.esof2006.org

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!