A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatvan ember halhatott meg Bilohorovkában, kegyetlen harcok Odesszánál és a Kígyó szigetnél

Események

Ukrajna, Moszkva cirkáló, hadihajó, háború
This handout video grab taken and released by the Russian Defence Ministry on February 18, 2022, shows a "Moskva" Russian cruiser during the Black sea naval exercises outside the Crimean port of Sevastopol. (Photo by Handout / Russian Defence Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 74. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül26 bejegyzés
08:04
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb humanitárius folyosókat készülnek nyitni Mariupolban

Szombaton minden nőt, gyereket és idős embert evakuáltak az Azovsztal acélgyárból.

Vasárnap pedig újabb humanitárius folyosókat szeretne Ukrajna, hogy a városban rekedt összes civilt kimenthessék - írja a Sky News.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, továbbra is igyekeznek kimenteni mindenkit, aki védi a várost.

08:06
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Fotók a lebombázott iskoláról

Szombaton lebombáztak egy iskolát Luhanszk régióban, Bilohorivka faluban. Körülbelül 90 ember volt az iskola alagsorában, amikor a bomba becsapódott, mintegy 30 embert sikerült kimenteni a romok alól.

08:10
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Lebombáztak egy múzeumot Harkovban - fotók, videó

A Hryhorii Skovoroda Múzeumot érték találatok Harkovban.

09:20
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Videón, ahogy ukrán katonák megközelítenek és felgyújtanak egy tankot

A videó hitelességét független forrásból nem lehet megerősíteni.

09:53
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak a lebombázott luhanszki iskolában

Tegnap ért találat egy iskolát a Luhanszk régióban lévő Bilohorivka faluban. Luhanszk kormányzója azt mondta, a támadásban két ember meghalt.

Sok embernek nyújtottak menedéket az épületben

– mondta Szerhij Gaida.

A Reuters szerint körülbelül 60 ember rekedt a romok alatt.

10:23
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezer menekült érkezett Ukrajnából szombaton

Magyarország területére 2022. május 7-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6079 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8179 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 618 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. május 7-én 390 ember, köztük 162 gyerek érkezett Budapestre vonattal.

11:17
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Légiriadó van csaknem az összes ukrán régióban

11:45
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb orosz hajót süllyesztettek el a Kígyó szigetnél - videó

Bayraktar drónokkal támadtak meg és süllyesztettek el egy orosz hajót a Kígyó szigetnél, így

a Moszkva hadihajó után ez a második, amit a térségben megsemmisítettek, -

legalábbis ezt állítja az ukrán védelmi minisztérium.

11:54
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Hatvan ember halhatott meg a bilohorovkai légicsapásban

Valószínűleg meghalt az a hatvan ember, aki a romok alatt rekedt a bilohorovkai iskola szombati bombázása után - írta a Kyev Independent a régió kormányzójára hivatkozva.

Az épületben kilencvenen voltak a csapás idején, harminc embert kimentettek, heten sebesültek meg.

12:14
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Videón, ahogy drón semmisíti meg az orosz szállítóhelikoptert

Ez lehet az első alkalom, amikor látható, ahogy a pilóta nélküli harci repülő megsemmisíti a célpontot. A lelőtt gép egy orosz MI-8-as orosz szállítóhelikopter, ami éppen katonákat vitt a Kígyó szigetre.

12:50
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok is kilőhettek egy ukrán hadihajót

Megsemmisített egy ukrán korvettet Odessza közelében az orosz hadsereg - jelentette be az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz közlés szerint a hadihajón kívül két SZU-24-es bombázót és egy helikoptert is lelőttek a Kígyó sziget felett.

13:32
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajnai jelentés az eddigi orosz veszteségekről

Az ukrán fegyveres erők május 8-i jelentése szerint az oroszok eiddig 25.500 katonát vesztettek. A veszteséglistán ezen kívül 1130 tank, 2741 páncélozott jármű, 509 tüzérségi egység, 179 rakétavető, 86 légvédelmi egyég, 199 repülő, és 156 helikopter is van.

14:38
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz előrenyomulás a a donyecki régióban

Az ukrán hadsereg vezérkara azt közölte, hogy folytatódott az orosz előrenyomulás a a donyecki régió térségében, s az orosz csapatok a Szlovjanszktól 20 kilométerre északra fekvő Sandrigolovoj település pereméhez értek.

Az ukrán hadsereg összesen kilenc orosz támadást vert vissza - adták hírül, hozzátéve, hogy az orosz erők légi és szárazföldi úton is támadják a mariupoli Azovsztal acélmű épületét, ahol a délkelet-ukrajnai várost korábban védő fegyveresek elbarikádozták magukat.

A gyárból szombatra sikerült az összes civilt evakuálni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban azzal fenyegetőzött, hogy ha az orosz támadók megpróbálják teljesen megsemmisíteni a gyártelepet védő ukrán erőket, vagy civileket támadnak, Kijev megszakítja a háború befejezését célzó kétoldalú tárgyalásokat.

14:59
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Kormányhivatal: mintegy 350 menekülőnek segítettek a humanitárius tranzitponton szombaton

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton 343 menekülőnek segítettek az ott dolgozó munkatársak szombaton. Az éjszakát 108-an töltötték a létesítményben - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A csaknem 4400 négyzetméter alapterületű BOK csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internet elérhetőséget biztosít nekik a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve - írta a kormányhivatal.

A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárat üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket.

A tranzitpontról továbbutazókat a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, valamint a Liszt Ferenc-repülőtérre különbuszokkal viszik, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában - tudatták.

15:27
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Visszavonultak az ukránok a kelet-ukrajnai Popasznaból, az oroszok elfoglalták a várost

Visszavonultak az ukrán erők a luhanszki Popaszna térségéből, miután az oroszok elfoglalták a várost - erősítette meg a Reuters értesülését a régió kormányzója. Szerhij Gaidai luhanszki kormányzó az ukrán televíziónak azt mondta, hogy az ukrán csapatok visszavonultak, hogy állásaikat megerősítsék.

Ramzan Kadirov, az oroszországi csecsen köztársaság vezetője vasárnap azt mondta, hogy csapatai átvették az ellenőrzést Popaszna nagy része felett.

Az orosz hadsereg áprilisban új offenzívát indított Ukrajna keleti részén, a legintenzívebb támadások a közelmúltban éppen itt zajlottak.

16:10
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán egészségügyi miniszter: Tíz orvos halt meg a háború kezdete óta

Tíz orvos meghalt, negyven megsebesült a háború kezdete óta – jelentette be Viktor Ljasko egészségügyi miniszter.

16:50
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

252 lakás sérült meg Odesszában a tegnapi rakétatámadásokban

17:31
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Megsemmisítettek az ukránok két orosz járőrhajót - videó

Az ukrán haditengerészet közölte azt a videót, amely szerint csapást mérnek két Raptor osztályú orosz járőrhajóra:

18:03
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin Ukrajnát is üdvözölte a Győzelem napja alkalmából

Üdvözletet intézett a második világháborúban aratott győzelem 77. évfordulója alkalmából Vlagyimir Putyin orosz elnök Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Azerbajdzsán, Örményország, Moldova, Tádzsikisztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán, a georgiai szakadár Abházia és Dél-Oszétia, valamint az ukrajnai szakadár donyecki és luhanszki "népköztársaság" vezetéséhez és népéhez, továbbá Georgia és Ukrajna népéhez.

Putyin az ukrán veteránokhoz és polgárokhoz intézett üzenetében azt hangsúlyozta, hogy "elfogadhatatlan a második világháborúban legyőzöttek ideológiai örököseinek revansa".

Hangsúlyozta, hogy nem merülhet feledésbe azok emlékezete, akik a "közös győzelem" érdekében hoztak felbecsülhetetlen áldozatokat. Megjegyezte, hogy a nácizmus ma "ismét felüti a fejét, és megpróbálja erőltetni barbár, embertelen rendjét".

Az orosz államfő szívből gratulált az ukrán háborús veteránoknak és polgároknak a győzelem napja alkalmából, amit "közös nagy ünnepnek" nevezett. Lelki erőt, jó egészséget és hosszú életet kívánt a veteránoknak, az ukránoknak pedig "békés és igazságos jövőt".

18:54
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Ezeket az ukrán célpontokat semmisítették meg az oroszok tegnap

Nagy pontosságú légi indítású rakéták semmisítették meg Odessza közelében a cservonohlinszkei ukrán katonai repülőtér kommunikációs csomópontját Arciznál, valamint az ukrán haditengerészet egy, a 1241-es projekthez tartozó korvettjét - jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnap délelőtti hadijelentést ismertetve.

Konasenkov szerint ugyancsak elpusztult egy gépesített dandár parancsnoki állása a Harkiv megyében lévő Pjatihatki közelében.

Az orosz rakétacsapatok és a tüzérség egységei az éjszaka egyebek mellett megsemmisítettek két Sz-300-as légvédelmi rendszert. Az orosz légierő repülőgépei 130 ukrán katonai célpontra, köztük élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásokra mértek csapást, amelyek következtében mintegy 420 "nacionalista" életét vesztette és 55 egységnyi haditechnika vált üzemképtelenné.

A hadijelentés szerint az orosz légvédelem az éjszaka folyamán két ukrán Szu-24-es bombázót és egy ukrán Mi-24-es helikoptert semmisített meg az orosz ellenőrzés alá került Kígyó-sziget felett. 

19:34
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz védelmi minisztérium az eddigi ukrán veszteségekről

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a konfliktus kezdete óta összesen 156 repülőgépet, 116 helikoptert, 765 drónt, 297 föld-levegő rakétarendszert, 2927 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 335 rakéta-sorozatvetőt, 1393 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2746 speciális katonai járművet veszítettek.

20:49
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Egy ukrán ezredes a katonai vezetést hibáztatja a Mariupolban történtekért

Az Izvesztyija című lap Telegram-csatornáján vasárnap azt tudatta, hogy a mariupoli Iljics fémműnél április 11-ről 12-re virradó éjjel megkísérelt sikertelen ukrán kitörési kísérlet során Volodimir Baranyuk ezredes, a 36. önálló tengerészgyalogos dandár parancsnoka nem halt meg, ahogy korábbi jelentésekben szerepelt, hanem fogságba esett.

Baranyuk a vele készített interjúban hibáztatta az ukrán vezetést, amiért be nem tartott ígéreteket tett a felmentésre.

A kitörési kísérletben mintegy 50 ukrán katona esett el, 42 pedig megadta magát.

21:12
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Ismét vasútállomást ért rakétacsapás, fegyverszállítmányt semmisítettek meg az oroszok

Oroszország szerint nagy pontosságú rakétákkal megsemmisítettek egy fegyverszállítmányt az ukrajnai Soledar város vasútállomásán - írja a Sky News

Állításuk szerint a fegyverek és katonai felszerelések az Egyesült Államokból és meg nem nevezett nyugat-európai országokból érkeztek Ukrajnába.

22:26
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna szerint az oroszok a Bayraktar drónok megsemmisítésére törekszenek

Ukrajna szerint jelenleg az orosz hadsereg az ukrajnai repülőterek megsemmisítésére összpontosít.

Emellett igyekszik az ukrán légierő kapacitásainak csökkentésére, különösen a Bayraktar drónokat akarják megsemmisíteni.

Az ukrán hadsereg vezérkara szerint továbbá az orosz légierő is fokozta tevékenységét Délkelet-Ukrajna felett.

00:15
május 08, 2022
Vágólapra másolva!

Megérkeztek Zaporizzsjába a mariupoli acélműből kimenekített civilek

Több mint 170 embert sikerült eddig kimenteni az acélgyár területéről

- közölte az ENSZ. A háború kezdete óta az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala, már több mint 600 embert evakuált Mariupol területéről - írja a SkyNews.

- közölte Osnat Lubrani, az ENSZ ukrajnai koordinátora.

06:55
május 09, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Percről percre tudósításunk a háborúról ITT FOLYTATÓDIK.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!