Lángokban Ukrajna egyik legnépesebb városa

Események

Odessza, rakétatámadás, tűz
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 146. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
06:06
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA!

06:10
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij nagytakarítást végez az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál

Még 28 hivatalnokot menesztett azt követően, hogy a Biztonsági Szolgálat vezetőjét, Ivan Bakanovot leváltotta.

06:15
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Nagyon bíznak az ukránok az amerikai sorozatvetőkben

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka tegnap azt mondta hogy az Egyesült Államok által biztosított M142 HIMARS rakétarendszerek változást hoztak a harctéren.

06:22
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Utcakép, orosz rakétatámadás után - videó

A donyecki Bakhmut orosz rakétatámadás után.

06:52
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Hét cirkálórakéta találta el meg reggel Odesszát - fotó

A támadásban hat ember sérült meg, a rakétákat az oroszok a Fekete tengerről lőtték ki, egyet közülük lelőtt az ukrán légvédelem.

07:46
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Ég a búzamező Mikolajivba - videó

Az ukránok szerint az oroszok szándékosan pusztítják a terményt.

08:23
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5629, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4851 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - írta közleményében az Országos Rendőrfőkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 269 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború szintén tegnap 18-án 144 ember, köztük 52 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

09:13
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok az éjjel 40 szer találták el Nikopolt

A rakéták miatt kigyulladt két ipari épület. Több tömbház és elektromos vezeték is megrongálódott. Áldozatokról nem érkezett jelentés - tudatta Valentyin Reznichenko Dnyipro régió kormányzója.

09:49
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Véres harcok Donyeckben

Az ukrán erők azt állítják, hogy visszaverték az oroszokat Szemyhíria, Versina, Pokrovszke közelében, valamit a Vuhlehirska erőműnél is

A hírek szerint Kramatorszk közelében tovább folynak a harcok, az oroszok több falura is tüzet nyitottak.

10:41
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Videó az Odesszát ért éjszakai támadásról

Az oroszok a Fekete tengerről hét rakétát lőttek ki. Odesszában legalább hatan megsérültek, köztük egy gyerek.

11:09
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Lángokban Odessza - képek

Az odesszai tűzoltók egész éjjel küzdöttek a lángokkal a rakéta becsapódások után. 95 tűzoltó vett részt a mentésben, 300 négyzetméteren kellett megfékezni a lángokat.

11:16
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

A szakadárok szerint az ukránok robbantották fel a mariupoli színházat

A Donyecki Népköztársaság tisztviselői szerint a mariupoli színházat az ukránok robbantották fel belülről, és a halottak száma is csupán 14 volt, a nem pedig több száz, ahogy Kijev állította.

12:06
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Volt orosz elnök: Moszkva minden célját el fogja érni, majd megszabja a béke feltételeit

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország győzni fog Ukrajnában, és meghatározza a Kijevvel kötendő jövőbeni békemegállapodás feltételeit.

Oroszország minden célját eléri. Béke lesz - a mi feltételeink szerint - mondta Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács jelenlegi alelnöke a Telegramon.

13:02
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajnából lőtték az orosz települést

A Brjanszk megyei Novij Jurkovics települést Ukrajna területéről lőtték - állítja Alekszandr Bogomaz, az orosz Brjanszki régió kormányzója. Áldozatokról egyelőre nem tudni, de az utakban komoly kár keletkezett - tudatta a Telegramon.

A település Csernyihiv régiójától északra található, közel az ukrán, orosz és fehérorosz határhoz.

14:06
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

A mai napon 45 ukrán katona holttestét vették át a megszállt területekről

A Genfi Egyezmény normáinak megfelelően a mai napon 45 katona holttestét vették át az ukránok a megszállt területekről - tudatta Ukrajna.

14:52
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások voltak Herszonban

Herszonban találat érhette a repülőteret és az Antonovszkij hídat is. Az állítások hitelességét független forrásból nem lehet ellenőrizni.

15:27
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Találat ért egy tömbházat Kramatorszkban - videó

A Donyeck megyei Kramatorszkban találat ért egy tömbházat. A ház kigyulladt, legalább egy ember meghalt - tudatta Pavlo Kyrylenko kormányzó.

16:10
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Tovább emelkedett a vinnicjai támadás áldozatainak száma

Egy nő a kórházban belehalt sérüléseibe, így 25-re emelkedett a halálos áldozatok száma. 54 sérült továbbra is kórházban van, közülük nyolc állapota válságos - tudatta Szerhij Borzov, Vinnicja megye kormányzója.

17:00
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Rakétatámadás után emberek rekedtek a romok alatt Szlovjanszkban

Több házat találat ért Szlovjanszkban. Vadym Liakh polgármester szerint a Donyeck megyei városban a támadás során

több ember megsérült, és emberek rekedtek a romok alatt.

17:18
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Az EU 500 millió eurós alapot javasol az uniós tagállamok fegyverkezésének támogatására

Az Európai Bizottság 500 millió eurós alap létrehozását javasolta kedden, amelyet a tagországok közös védelmi beszerzéseinek és fegyverkészletük feltöltésének ösztönzésére fordítanának 2022 és 2024 között az uniós költségvetésből.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos a javaslatot bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a tagállamok az orosz-ukrajnai háború során kimerítették nemzeti fegyverkészleteiket, ami olyan sebezhetőséget teremtett, amelyet sürgősen kezelni kell.

Amellett, hogy az alap segít feltölteni a fegyverkészletek egy részét az Ukrajnának történő fegyverszállítások után, az uniós költségvetésen keresztül ösztönözi a tagállamokat a közös vásárlásra. Európa védelme nagy lépésekkel halad előre - közölte.

A Bizottság sajtóközleménye szerint a pénzügyi alap által elkerülhetővé válik a tagállamok közötti verseny ugyanazokért a védelmi termékekért és költségmegtakarítást eredményez.

17:54
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Radikális fegyveresek és nyugati lőszer megsemmisítéséről számolt be az orosz katonai szóvivő

A Jobboldali Szektor radikális nacionalista ukrán csoportosulás mintegy kétszáz fegyveresének és egy nyugati nyugati lőszert tároló raktár megsemmisítéséről számolt be a keddi hadijelentésben Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok szerint a Jobboldali Szektor fegyveres alegységére a Zaporizzsja megyei Kamisevaha faluban, az amerikai és nyugat-európai fegyverekhez való lőszert tároló raktárra pedig az Odessza megyei Belenke község közelében mértek csapást precíziós fegyverrel.

Hasonló támadás érte a Donyeck megyei Dolina falunál az ukrán 81. légimozgékonysági dandárja egyik zászlóalját, aminek következtében több mint 60 katona életét vesztette, hét páncélozott jármű és egy lőszerraktár pedig megsemmisült.

Konasenkov azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők a 66. és 72. gépesített, 58. gépesített lövész és 10. hegyi rohamdandárja jelentős emberveszteségeinek pótlására kényszermozgósítást rendeltek el a Donyec-medence több településén.

A lövegelhárítási művelet keretében négy ukrán sorozatvetős, valamint tizenhárom D-20-as és tíz D-30-as ágyút kezelő tüzérségi szakaszt semmisítettek meg. A beszámoló szerint a harcászati légierő valamint a rakéta- és tüzérségi csapatok az elmúlt nap folyamán hét vezetési pontra, öt lőszerraktárra, és 197 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője Forrás: AFP/Russian Defence Ministry
18:26
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor és Novák Katalin Arthur Schneier főrabbival tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden munkaebéd keretében tárgyalt Arthur Schneierrel, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával a Karmelita kolostorban; a megbeszéléshez csatlakozott Novák Katalin köztársasági elnök is - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

18:52
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter: A gyermekek a legnagyobb vesztesei az ukrajnai háborúnak - videó

A gyermekek a legnagyobb vesztesei az ukrajnai háborúnak, és bár Magyarország mindent megtesz a fájdalmaik enyhítése érdekében, a megoldást a béke jelentené - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden New Yorkban.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

19:19
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna csatlakozott a Nemzetközi Energiaügynökséghez

Ukrajna csatlakozott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) keretében működő Nemzetközi Energiaügynökséghez (IEA), a társulási szerződést kedden írták alá Varsóban.

A szerződést Fatih Birol, az IEA ügyvezető igazgatója és German Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter írta alá a varsói miniszterelnöki hivatalban.

A dokumentum aláírását követő sajtóértekezleten Anna Moskwa lengyel környezetvédelmi és klímaügyi miniszter megköszönte Fatih Birolnak, hogy támogatja Ukrajnát, és megérti a "stabilitást, a szuverenitást és az energiabiztonságot az energetikai átalakítással összekapcsoló" lengyel modellt is.

Birol közölte: az IEA tagállamai egyértelműen támogatták Ukrajna társulását. Úgy látta: Ukrajna február 24-i orosz megtámadása miatt a világ első alkalommal szembesül ilyen méretű globális energetikai válsággal, akár a jelenség összetettségét, akár a mélységét tekintve.

19:51
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Folytatódhatnak a tárgyalások az ukrán gabonaszállításokról

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Oroszország arra számít, hogy a közeljövőben folytatódnak a tárgyalások az ukrán gabonaszállítmányok Fekete-tengeren keresztüli biztonságos átjutásáról.

Peszkov szerint Oroszország kész mindent megtenni annak érdekében, hogy az ukrán gabona eljuthasson a világpiacokra

- írja The Guardian

Dmitrij Peszkov. Forrás: AFP/Sputnik/Sergey Guneev
20:34
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok a Krím-félsziget visszafoglalására készülnek

Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy, ha lesz lehetőség Ukrajna megsemmisíti Oroszország fekete-tengeri flottáját, és visszafoglalja a Krím-félszigetet.

Volodimir Havrylov védelmiminiszter-helyettes a The Timesnak elmondta, hogy nyugati, az eddiginél nagyobb hatótávolságú fegyverek segítségével Ukrajna képes lehet visszafoglalni a Krím-félszigetet.

22:06
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Meghalt egy svéd önkéntes Donyeckben

Az SVT svéd televízió szerint egy 28 éves svédországi önkéntes meghalt a harcokban Ukrajna donyecki területén. Halálát repesztalálat okozta a mellkasán.

A férfi korábban hadnagyként szolgált a svéd hadseregben, de leszerelt, mielőtt csatlakozott volna a külföldieknek szervezett ukrán nemzetközi légióhoz - írja a Daily Banner.

22:40
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin Iránban: Előrehaladás történt a fekete-tengeri gabonaexportról folytatott tárgyalásokon

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Teheránban közölte, hogy előrehaladás történt a fekete-tengeri gabonaexportról folytatott tárgyalásokon, és megbeszélésükön köszönetet mondott a kérdésben közvetítő török kollégájának, Recep Tayyip Erdogannak.

Putyin és Erdogan kedden utazott Teheránba, hogy iráni kollégájukkal, Ebrahim Raíszivel más témák mellett megvitassák az ukrajnai gabona exportjához felhasználható biztonságos tengeri folyosók kérdését, a világméretű élelmiszerválság elkerülése érdekében. A találkozó fő témái az ukrajnai háború és a szíriai konfliktus.

Az orosz elnök kedden találkozott Ali Hameneivel, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetőjével, aki hangsúlyozta, hogy Teheránnak és Moszkvának ébernek kell maradnia a "nyugati megtévesztéssel" szemben.

23:36
július 19, 2022
Vágólapra másolva!

Negyvenezer forintos jutalom jár, ha valaki orosz kollaboránsokat azonosít Mikolajivban

Az állandó orosz rakéta és tüzérségi tűz alatt álló dél-ukrajnai Mikolajiv régió kormányzója kedden 100 dolláros (kb. 40 ezer forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki segít azonosítani az orosz kollaboránsokat a térségben.

Vitalij Kim szerint a régióban működő orosz kollaboránsok információt szivárogtatnak az ukrán csapatok elhelyezkedéséről illetve segítenek egyes célpontok koordinátáinak meghatározásában - segítve ezzel az orosz támadásokat - írja a The Guardian

A kormányzó továbbá bejelentette, hogy tervezi Mikolajivban a kijárási tilalom bevezetését néhány napra, hogy könnyebben felkutathassák az Oroszországgal együttműködőket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!