Amerika atombombákat telepít Európába, teljes Közép-Ukrajna áram nélkül maradhat

Események

hadgyakorlat, nukleáris, erők, atom, gyakorlat, csapás, ballisztikus
Pleszeck, 2022. október 26. Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videóról készített képen egy Jarsz típusú interkontinentális ballisztikus rakétát lőnek ki az orosz nukleáris erők gyakorlatán az északnyugat-oroszországi Pleszeckben 2022. október 26-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. A Vlagyimir Putyin orosz elnök által videokonferencia keretében megtekintett gyakorlatokon ballisztikus rakétákat és robotrepülőgépeket lőttek ki, és a Kreml szerint az összes célba talált. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 249. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül30 bejegyzés
06:46
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA!

06:55
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Drónfelvétel az orosz flotta elleni támadásról - videó

Kilenc drónt vetett be Ukrajna az oroszok fekete-tengeri, a krími Szevasztopolban állomásozó flottája ellen tegnap - írta a BBC. Az akcióban egy hadihajót megrongáltak, írta a portál.

07:11
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Éhínséget okoz az orosz döntés

Oroszország már szeptemberben elkezdte szándékosan súlyosbítani az élelmiszerválságot, amikor megakadályozta az élelmiszereket szállító hajók mozgását - mondta az ukrán elnök esti videóbeszédében, annak kapcsán, hogy Oroszország felfüggesztette a gabonaszállítási megállapodást. 

Az ukrán elnök szerint szeptembertől már 176 hajó torlódott fel a gabonafolyosón, egyes gabonaszállítók több mint három hete várakoznak. "Ez egy teljesen szándékos blokád Oroszország részéről. Ez Oroszország teljesen átlátszó szándéka, hogy a nagymértékű éhínség veszélyét visszahozza Afrikába és Ázsiába" - mondta Zelenszkij, aki szerint erős nemzetközi válaszra van  szükség, mind az ENSZ, mind a G20-ak szintjén.

07:48
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint tízezer menekülő érkezett tegnap is Magyarországra

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6760, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4184 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 231 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap 134 ember, köztük 61 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

08:27
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Civilek szólhatnak a hadseregnek az orosz drónokról, rakétákról

Önkéntesek mobiltelefonos alkalmazást fejlesztettek ki, hogy a civilek jelenthessék a beérkező orosz drónok és rakéták észlelését, és növelni tudják azok arányát, amelyeket még a földbe csapódás előtt lelőnek – írta a The Guardian. Az alkalmazás a telefon GPS-ére és iránytűjére támaszkodik, és a felhasználónak a készüléket csak a közeledő objektum irányába kell irányítania, majd egy gombnyomással elküldenie a helymeghatározási jelentést a hadseregnek.

09:02
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Felgyorsítják Herszon kiürítését az oroszok

Orosz tisztviselők kétnapos határidővel kilakoltatási értesítést adnak a herszoni lakosoknak, valamint megerősített ellenőrzési pontokat alakítottak ki a megszállt Krím felé vezető útvonalakon – írta a Kyiv Independent.

09:35
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Nikopolt lőtték éjjel az oroszok

A oroszok nehéztüzérséggel lőtték a dnyipropetrovszki Nikopolt, jelentette Valentin Reznyicsenko kormányzó. A támadásokban tíz emeletes ház, gazdasági épületek és egy gázvezeték sérült meg.

10:02
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz katonák költöztek a herszoni börtönökbe

Oroszország erőszakkal költöztette ki a foglyokat a herszoni börtönökből, és az épületeket a katonái, illetve azok felszerelésének elhelyezésére használja - állítja az ukrán vezérkar.

10:26
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz mozgósítás

Az orosz megszállók szinte lehetetlenné tették Mariupol elhagyását, és azt tervezik, hogy 10 ezer embert mozgósítanak a városból - állítja Vadim Bojcsenko polgármester.

10:43
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

5 civil halt meg Donyeckben október 29-én

Pavlo Kyrylenko, a donyecki terület kormányzója szerint ugyanezen a napon 8 ember megsebesült.

Szintén október 29-én 5 megölt civil holttestét találták meg a nemrég felszabadított területeken.

11:09
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Barátságtalan országok

Oroszország kibővítette a "barátságtalan" országok listáját, amit 11 brit tengerentúli területtel egészített ki - jelentette az orosz média.

11:30
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Az EU felszólította Oroszországot

Az Európai Unió vasárnap felszólította Oroszországot, hogy vonja vissza döntését, amellyel kilépett az ENSZ által közvetített megállapodásból, amely lehetővé tette az ukrán gabonaexportot a Fekete-tengeren keresztül a globális élelmiszerválság enyhítése érdekében - írja a The Guardian.

11:54
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Olasz segítség

Olaszország az ötödik segélycsomag részeként 20-30 darab M109L önjáró löveget ad át Ukrajnának - írja a La Repubblica című napilap.

12:35
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Biztonsági zóna

Rafael Grossi, a NAÜ főigazgatója bejelentette, hogy előrelépés történt a zaporizzsjai atomerőmű körüli biztonsági zóna létrehozásáról szóló tárgyalásokon, de valószínűtlennek nevezte, hogy az ENSZ-békefenntartók részt vennének a misszióban.

13:01
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Francia cáfolat

Alaptalanok azok az orosz vádak, amelyek szerint Nagy-Britannia részt vett az Északi Áramlat gázvezeték és a krími orosz haditengerészet hajói elleni támadásokban - közölte vasárnap a francia külügyminisztérium.

13:30
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Fogolycsere

A szombati orosz-ukrán hadifogolycseréről szóló jelentésekről: moszkvai és kijevi tisztviselők szerint mindkét fél mintegy 50 embert adott vissza.

Az ukrán katonai hírszerzési igazgatóság 52 fogoly, köztük katonák, tengerészek, határőrök, nemzetőrök és orvosok visszatéréséről számolt be.

13:53
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország kész a tárgyalásokra

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Oroszország kész a tárgyalásokra, ha a Nyugat "teljes mértékben figyelembe veszi" Oroszország érdekeit, valamint "komoly megközelítéseket kínál, amelyek hozzájárulnak a feszültség enyhítéséhez" - írja a The Kyiv Independent.

14:14
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán támadások visszaveréséről számolt be az orosz hadsereg

Az orosz hadsereg visszaverte az ukrán erők támadásait Harkov, Herszon és Luhanszk térségében - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Jelentésük szerint az ukrán tüzérség a zaporizzsjai atomerőmű közelében hajtott végre támadást, de a sugárzási szint továbbra is normális - jelentette a TASZSZ.

14:45
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán adatok az oroszokról

Az ukránok szerint már elérte a 71 ezret a háborúban elesett orosz katonák száma.

A naponta kiadott hadijelentésük szerint az orosz-ukrán háborúban Ukrajna többek között megsemmisített 2672 tankot, 274 repülőgépet és 252 helikoptert is. Ezen állításokat független forrásból nem sikerült megerősíteni.

15:15
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Felrobbant egy híd

Szerhij Haidai, Ukrajna luhanszki területének kormányzója szerint az orosz csapatok felrobbantották a Kraszna folyó feletti hidat. Haidai szerint az oroszok "félnek, mert az ukrán katonák egyre közelebb vannak".

Ukrajna ellentámadása folytatódik a térségben.

15:44
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Drónok Odesszánál

Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz fekete-tengeri flotta elleni támadáshoz használt drónok maradványait sikerült megvizsgálniuk.

A minisztérium szerint a drónok kanadai gyártmányúak voltak, és az ukrajnai Odessza mellől lőtték ki őket.

16:21
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Háztartási gépeket használhat katonai célra Oroszország

Meg nem nevezett európai tisztviselők a Bloombergnek elmondták, hogy szerintük Oroszország katonai célokra használhatja az importált háztartási gépek egyes alkatrészeit.

16:53
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok Donyecket támadják

Az ukrán csapatok 17 tüzérségi lövedéket lőttek ki Donyeckre, Jaszinovatajára és Jelenovkára, köztük 155 mm-es kaliberűeket - írja a Ria Novosti a Donyecki Népköztársaság tájékoztatására hivatkozva.

A közlés szerint Donyeck városának több kerületébe is lövedékek csapódtak. Jaszinovataja várost is heves támadás érte, ami Donyecktől mintegy 25 kilométerre északra található, és itt található a volt Szovjetunió legnagyobb vasútállomása.

17:20
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

A NATO megkérte Oroszországot, hogy újítsa meg az ukrán gabonaexportról szóló megállapodást

A NATO megkérte Oroszországot, hogy újítsa meg részvételét az ukrán gabonaexport megállapodásban, miután az ország szombaton úgy döntött, hogy kilép belőle.

A katonai szövetség Moszkvához intézett kérésében arra kérte Vlagyimir Putyint, hogy gondolja át döntését, hogy az élelmiszer eljuthasson "azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá".

A júliusban aláírt megállapodás lehetővé tette az ukrán gabonaszállítmányok exportját a blokád alá vont kikötőkből - írja a Sky News.

18:45
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Törökország a gabonaexport megállapodás megújításán dolgozik

Törökország védelmi minisztere tárgyalásokat folytat moszkvai és kijevi kollégáival az ukrán gabonaexportról szóló, ENSZ által közvetített megállapodás megújításáról.

A Reuters jelentése szerint Hulusi Akar arra kérte a feleket, hogy kerüljenek minden olyan "provokációt", amely befolyásolhatja a megállapodás megújítását - áll a közleményben.

"A Boszporusz előtt várakozó, gabonával megrakott hajók ellenőrzése ma és holnap folytatódik" - közölte a török védelmi minisztérium vasárnap.

20:06
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna a nyugati fegyvereknek köszönhetően tüzérségi fölényt érhet el a déli fonton

Ukrajna a nyugati fegyvereknek köszönhetően tüzérségi fölényt érhet el a déli fontvonalon.

Az ország növelte katonai arzenáljának hatótávolságát és pontosságát precíziós irányítású rakétákkal és tüzérségi lövedékekkel, olyan fegyverekkel, amelyek nagyrészt hiányoznak Oroszország arzenáljából.

Az ukrán katonák olcsó drónokkal, valamint az Egyesült Államok és szövetségesei által biztosított fejlettebb drónokkal több millió dollárt érő páncélozott járműveket lőnek ki - írja a New York Times.

20:43
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint az oroszok a nehéztüzérség kivonására készülnek Herszonból

Az ukrán vezérkar mai közleménye szerint az orosz erők azt tervezik, hogy kivonják tüzérségüket a Dnyeper folyó jobb partjáról - Herszon régió területéről - ami Herszon városát is magában foglalja.

21:12
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok elérték Pavlovka külterületét

Az orosz csapatok elérték Pavlovka külterületét a Donyecki Népköztársaság területén - írja a Ria Novosti.

Továbbá az orosz csapatok visszaverték az ellenséges támadásokat Nyikolajev-Krivij Rih irányából - a harcokban több mint 180 ukrán katona halt meg - közölte az orosz védelmi minisztérium.

00:55
október 30, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok Nikopolt lövik

Az orosz erők vasárnap ágyúzták Nikopolt - tudatta Dnyipropetrovszk kormányzója.

Egy gázvezetéket és legalább 10 épületet ért csapás. Egy 73 éves nő is megsérült.

07:09
október 31, 2022
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt követheti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről