A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Amerika atombombákat telepít Európába, teljes Közép-Ukrajna áram nélkül maradhat

Események

hadgyakorlat, nukleáris, erők, atom, gyakorlat, csapás, ballisztikus
Pleszeck, 2022. október 26. Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videóról készített képen egy Jarsz típusú interkontinentális ballisztikus rakétát lőnek ki az orosz nukleáris erők gyakorlatán az északnyugat-oroszországi Pleszeckben 2022. október 26-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. A Vlagyimir Putyin orosz elnök által videokonferencia keretében megtekintett gyakorlatokon ballisztikus rakétákat és robotrepülőgépeket lőttek ki, és a Kreml szerint az összes célba talált. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 248. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
07:49
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT találja.

07:52
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Milliókat érintő áramszünetről, felszámolt egészségügyről beszélt Zelenszkij

Oszágunk számos városában és régiójában stabilizációs áramszüneti menetrendet alkalmaznak - mintegy 4 millió ukrán állampolgárnak kell most korlátozásokkal szembenéznie - mondta az ukrán elnök legfrissebb videüzenetében.

Kijev és térsége, Zsitomir régió, Poltava régió, Rivne régió, Harkiv régió, Csernyihivi régió, Szumi régió, Cserhaszti régió, Kirovohrad régió. Más régiókban is előfordulhatnak rendkívüli áramkimaradások. Mindent megteszünk azért, hogy az államnak lehetősége legyen az ilyen áramkimaradások csökkentésére.

A megszállók egy újabb kihívást teremtettek a megszállt területen. Gyakorlatilag a teljes egészségügyi rendszert felszámolják ott. A megszállók úgy döntöttek, hogy bezárják az egészségügyi intézményeket a városokban, elviszik a berendezéseket, a mentőautókat,  egyszerűen mindent. Nyomást gyakoroltak az orvosokra, akik még mindig a megszállt területeken maradtak, hogy költözzenek Oroszország területére.

08:07
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Lassan haladnak az oroszok Bakhmut felé

Az ISW amerikai agytröszt főbb megállapításai szerint az orosz csapatok lassú előrehaladása tapasztalható a donyecki Bakhmut irányába, miközben az ukránok Luhanszk megyében Kreminna és Szvatove várások irányában hajtanak végre ellentámadást.

Az oroszok október 30-ig orosz állampolgárságot kényszerítenek az ukrán civilekre Ukrajna megszállt részein, valószínűleg részben azért, hogy legalizálják az ukrán civilek kényszermobilizálását a november 1-jei őszi sorozási ciklus részeként.

08:25
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Deportálják a herszoni ukránokat

A herszoni ukrajnaiak két napot kapnak, mielőtt a Krímbe szállítják őket - írta a Kyiv Independent.

08:56
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 12 ezer menekülő érkezett Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6696 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5322 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 241 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap 70 ember, köztük 34 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

09:26
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Sorozatos légicsapások Ukrajnában

Az ukrán főparancsnokság jelentése szerint az elmúlt 24 órában 25 légicsapást érte Ukrajnát. Az ukrán vezérkar a mai adatokat illetően arról számolt be, hogy az oroszok négy rakétacsapást és több mint 70 támadást is indítottak sorozatvetőkkel.

09:49
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Három orosz lőszerraktárt lőttek ki Dél-Ukrajnában

A dél-ukarjnai parancsnokság jelentése szerint 34 orosz katonát is megöltek, valamint megsemmisítettek két Grad rakétaindítót, négy harckocsit, egy Giatsint önjáró löveget, egy vontatott tarackot és három aknavetőt is.

10:16
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Három halott, nyolc sebesült Donyeckben

Három civilt megöltek, 8-at megsebesítettek az oroszok a donyecki régióban - jelentette a régió kormányzója. Pavlo Kirikenko szerint az orosz csapatok ezen kívül két embert megöltek Kurdiumivkában és egyet Pivnicsnében.

11:37
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Hamarosan lejár az orosz-ukrán gabonaegyezmény

Az ENSZ főtitkára sürgette Oroszországot és Ukrajnát, hogy újítsák meg azt a megállapodást, amelynek köszönhetően több mint 8 millió tonna gabonát exportáltak Ukrajnából, és amely csökkentette az élelmiszerárak globális szintjét – írta a The Guardian.

Antonio Guterres felszólította a többi, főként nyugati országot is, hogy gyorsítsák fel az orosz gabona- és műtrágyakivitel útjában álló akadályok elhárítását. Az Ukrajna és Oroszország - világszerte jelentős gabonaszállítók - közötti megállapodást az ENSZ és Törökország közvetítésével júliusban kötötték meg, és november 19-én jár le.

11:56
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Dróntámadást vertek vissza az oroszok

Robbanásokat lehetett hallani szombaton reggel Szevasztopolnál. Az orosz állami média közlése szerint az orosz fekete-tengeri flotta drónokat lőtt le az öböl felett.

12:16
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Befejeződött a herszoni civilek evakuálása

Az oroszok szerint befejezték a civilek kivonását a kulcsfontosságú dél-ukrajnai Herszon városából.
A városnak a háború előtt mintegy 288 ezer lakosa volt, és a februári invázió után az elsők között került orosz kézre. Egy helyi orosz tisztviselő, Vlagyimir Saldo azt mondta, egy hét alatt legalább 70 000 ember hagyta el otthonát a régióban. Kijev a műveletet a szovjet korszak deportálásaihoz hasonlította.

12:20
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Többen megsérültek Harkov megyében

Harkov megye kormányzója elmondta, hogy az orosz támadásban megsérült egy 43 és egy 40 éves nő, valamint egy 60 éves férfi.

12:41
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

82 ezer orosz sorkatonát küldtek Ukrajnába

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélésén elmondta, hogy már 82 000 sorkatonát küldtek Ukrajnába. Sojgu hozzátette, hogy Oroszország már nem toboroz embereket a fegyveres erői számára – írta a The Guardian.

Putyin köszönetet mondott védelmi miniszterének, elismerve, hogy a toborzás kezdetén voltak problémák. "Ez valószínűleg elkerülhetetlen volt" - mondta, "figyelembe véve, hogy ilyen eseményekre már régóta nem került sor hazánkban".

13:05
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Magas rangú Wagner-tisztet öltek meg az ukránok

Az ukrán különleges erők egyik egysége közelharcban meggyilkolta az orosz állami támogatású Wagner katonai társaság vezérkari főnökének helyettesét.

13:22
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz légicsapás a harkovi régióban – fotók

A támadásban három ember sérült meg.

13:26
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Irán készen áll megvitatni Kijevvel az oroszországi drónok ügyét

Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter telefonon beszélt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, akinek elmondta, hogy Irán kész az ügyet megvitatni kétoldalú technikai találkozókon.

Amirabdollahián elismerte, hogy Irán jó kapcsolatokat ápol és régre visszanyúló katonai együttműködést tart fenn Oroszországgal, de azt is hangsúlyozta, hogy Teherán ellenzi az ukrajnai háborút, és nem akar közvetlenül részt venni a konfliktusban.

Az ukrán hadsereg pénteken azt közölte, hogy már több mint 300 iráni kamikaze drónt lőttek le országuk felett. Az ukrán légierő egy szóvivője azt mondta, értesüléseik szerint Oroszország 2400 Sahed-136 típusú drónt rendelhetett Irántól. Az iráni vezetés ezt mindeddig tagadta.

14:22
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok vissza akarják foglalni Herszon megyét

Az ukrán titkosszolgálati főnök elmondta, hogy Herszon megye felszabadítása valószínűleg november végéig fog tartani. Kirillo Budanov szerint 40 ezer orosz katona van a Dnyipro folyó jobb oldali partján, Herszon városban.

16:09
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok a brit haditengerészetet vádolják az Északi Áramlat felrobbantásával

Az orosz védelmi minisztérium szombati közlése szerint a brit haditengerészet a múlt hónapban felrobbantotta az Északi Áramlat gázvezetéket. A NATO egyik vezetőjét azzal vádolják, hogy szabotálja a fontos orosz infrastruktúrát. A minisztérium úgy fogalmaz, hogy a haditengerészet részt vett a gázvezeték elleni terrortámadás megtervezésében, biztosításában és végrehajtásában– írja a The Guardian.

A brit védelmi minisztérium azonnal tagadta a vádakat.

17:42
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Hadifoglyok térhettek vissza Ukrajnába

Az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrij Yermak töltött fel az internetre egy videót arról, hogy 52 ember visszatért Ukrajnába az orosz hadifogságból. A hadifoglyok között volt két civil is.

19:33
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna-szerte légiriadót rendeltek el

Egész Ukrajnában légiriadót hirdettek ki - írja a Ria Novosti. A riasztás kihirdetését az ukrán régiók hatóságai is megerősítették.

Az orosz hadsereg a krími-híd elleni ukrán támadás után napi rendszereséggel támadja az ukrán energetikai, ipari és kommunikációs létesítményeket országszerte.

19:55
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország felfüggeszti a gabonaszállítási megállapodást

Oroszország a Szevasztopolban állomásozó orosz hajók elleni támadás után felfüggeszti a részvételét az ENSZ-közvetítéssel megkötött ukrajnai gabonaszállítási megállapodásban - áll az orosz védelmi minisztérium által szombaton kiadott közleményben, amelyet a TASZSZ orosz állami hírügynökség ismertetett.

Tekintettel arra, hogy október 29-én a kijevi rezsim Nagy-Britannia részvételével terrorcselekményt hajtott végre a fekete-tengeri flotta hajói és polgári hajók ellen, amelyek részt vesznek a gabonaszállításra létrehozott folyosó biztonságának szavatolásában, az orosz fél leállítja a részvételét a mezőgazdasági termékek ukrajnai kikötőkből történő kivitelére vonatkozó szerződés megvalósításában - olvasható a közleményben.

Az ukrán elnök kabinetfőnöke viszont zsarolással vádolta meg Oroszországot, és azt mondta, hogy a Krímben megrendezett terrortámadások történtek, melyeket Oroszország maga hajtott végre.

21:24
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Tankokat küld Szlovénia Ukrajnának

Szlovénia a saját állományából 28 darab M-55S harckocsit küld Ukrajnának.

A tankokért cserébe Németországtól kapnak haditechnikai ellentételezést - erről szeptemberben állapodott meg Robert Golob szlovén miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár.

23:43
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz Vezérkar: Az orosz erők 15 településre mértek rakétacsapást az elmúlt napon

Az elmúlt 24 órában az orosz csapatok 13 rakétacsapást hajtottak végre, az orosz vezérkar szerint.

23:53
október 29, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők amerikai típusú HIMARS rakétákkal lőtték az Antonovszkij-hidat Herszonban

Az ukrán csapatok csapást mértek a hersoni Dnyeperen átívelő Antonovszkij-hídra – közölte a régió katasztrófavédelmi szolgálatainak szóvivője.

Az ukrán csapatok rendszeresen csapást mérnek a Dnyeper folyó partját összekötő Antonovszkij-hídra. az ukrán katonák hat rakétát lőttek ki amerikai típusú HIMARS MLRS-ből, az orosz légvédelmi rendszer minden célpontot lelőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!