A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Drámai harcokkal folytatódik a háború Ukrajnában

Események

Ukrajna, 2022. november 12.
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. november 12-én közreadott képen egy vegyi-, biológiai- és sugárfegyver-védelmi orosz egység bevetésen egy meg nem határozott ukrajnai helyszínen.
MTI/AP/Az orosz védelmi
Ukrajna, 2022. november 12. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. november 12-én közreadott képen egy vegyi-, biológiai- és sugárfegyver-védelmi orosz egység bevetésen egy meg nem határozott ukrajnai helyszínen. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 263. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
07:10
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket itt találja.

07:12
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 10600 menekült érkezett szombaton

Magyarország területére 2022. november 12-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5802 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4852 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 176 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

2022. november 12-én 144 ember, köztük 43 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

07:20
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország még nem döntött a gabonaegyezmény meghosszabbításáról

November 19-én lejár a fekete-tengeri gabonaexportról szóló egyezmény, de Oroszország egyelőre még nem döntött arról, hogy belemegy-e a meghosszabbításába.

07:44
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Helyre kell állítani a herszoni infrastruktúrát

Volodimir Zelenszkij elnök szerint már 60 települést foglaltak vissza Herszon régióban, és igyekeznek stablizálni a helyzetet, mivel az orosz csapatok tönkretették az infrastruktúrát, miközben elhagyták a területet: gondok vannak a víz- és áramellátással, a fűtéssel, valamint a kommunikációval is.

08:32
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Aknamentesítés Herszonban

Az ukrán hatóságok azon dolgoznak, hogy minél előbb biztonságosabba tegyék a herszoni régiót, ennek érdekében aknamentesítést hajtanak végre a területen. Ennek érdekeben egyelőre korlátozzák a közlekedést a régióban, illetve éjszakai kijárási tilalmat vezettek be.

09:26
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Gyógyszerből és élelmiszerből is hiány van

Roman Holovnia herszoni polgármester szerint a víz és az eletromos áram hiánya mellett a legnagyobb probléma, hogy gyógyszerből és élelmiszerből is kevés maradt a régióban. Az ukránok az infrastuktúra mielőbbi helyreállításán dolgoznak.

10:36
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán jegybank: felkészítik az ország bankrendszerét az esetleges áramkimaradások miatti vészhelyzeti működésre

A The Guardian arról ír, hogy a Reuters a bank szavait idézte a Telegram üzenetküldő alkalmazásban:

Orosz ágyútűzzel részben lerombolt lakóházban egy ukrán mentő a dél-ukrajnai Mikolajivban 2022. november 12-én. Forrás: MTI/AP/Efrem Lukackij
10:54
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Dél-Korea növeli az Ukrajnának nyújtott humanitárius segítség mértékét

Jun Szogjol dél-koreai elnök hivatala azt közölte, hogy az elnök a kelet-ázsiai csúcstalálkozón beszélt a kambodzsai Phnompenben arról, hogy kiterjeszti az Ukrajnának nyújtott humanitárius segítséget, miközben elítélte, hogy Oroszország a nemzetközi törvények megsértése mellett támadja az országot.

11:08
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok újraindítják a katonai képzéseket az orosz iskolákban

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának legfrissebb frissítése szerint Szergej Kravsztov orosz oktatási miniszter kijelentette, hogy

jövő szeptemberben újraindítják a katonai képzéseket az orosz iskolákban.

A programot az orosz védelmi minisztérium támogatja, amely szerint tanévenként legalább 140 órát kell erre a képzésre fordítani.

11:27
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz külügyminiszter: A Nyugat Délkelet-Ázsia militarizálására törekszik

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Nyugat „militarizálja" Délkelet-Ázsiát, hogy megfékezze az orosz és kínai érdekeket. A Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) phnompeni csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatón Lavrov bírálta az Egyesült Államokat a térségben tett lépései miatt, amelyet Oroszország és a Nyugat is potenciális stratégiai geopolitikai csatatérnek tart a térségben az elkövetkező évtizedekben – tudósít az Aljazeera.

– mondta Lavrov újságíróknak. Azt is mondta, hogy Joe Biden indo-csendes-óceáni stratégiája a regionális együttműködés „inkluzív struktúráinak" megkerülésére tett kísérlet, és magában foglalja

Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterről az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) és Oroszország stratégiai párbeszédének 5. alkalommal rendezett külügyminiszteri tanácskozásán vett részt a szaúdi fővárosban, Rijádban 2022. június 1-jén. Forrás: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium/-
11:40
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Még mindig nincs döntés az ukrajnai gabonaszerződés meghosszabbításáról

Szergej Versinin orosz külügyminiszter-helyettes szerint még nem dőlt el a gabonaügylet sorsa, holott november 18. a határidő – írja az Aljazeera. Versinin elmondta, hogy a megállapodás két részből áll, és

az orosz élelmiszerexportra vonatkozó szankciók feloldását javasló részt nem hajtják végre.

– mondta.

Az ENSZ által bérelt, libanoni bejegyzésű Brave Commander teherhajó 23 ezer tonnányi ukrán gabonával a fedélzetén elindul az ukrajnai Pivdennyi kikötőjéből 2022. augusztus 16-án. Az országot elhagyó teherhajók száma ezzel tizenhatra emelkedett azóta, hogy július végén az ENSZ és Törökország közvetítésével megállapodás született a kikötői blokád feloldására a globális élelmiszerválság enyhítése érdekében. Forrás: MTI/EPA/-
12:00
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij szidja Oroszországot Herszon miatt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz erők visszavonulásuk előtt megsemmisítették a kritikus infrastruktúrát a déli Herszon városában.

– mondta Zelenszkij egy videóbeszédében.

Volodimir Zelenszkij Forrás: Ukrán Elnöki Iroda
12:48
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Lavrov: Washington militarizálná az indiai- és csendes óceáni térséget

Az indiai- és csendes-óceáni térség militarizálásával vádolta az Egyesült Államokat és a NATO-t vasárnap Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, és Washingtont hibáztatta, amiért nem született zárónyilatkozat a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) kambodzsai csúcstalálkozóján.

A tárcavezető azt vetette az Egyesült Államok szemére, hogy - szövetségeseivel együtt - katonai erővel igyekszik a térségben befolyást szerezni

azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy visszaszorítsa a térségben Kínát és az orosz érdekeltségeket.

A miniszter emellett azzal vádolta Washingtont, hogy "bizalmatlanságot igyekszik elhinteni az ASEAN-tagországok között". Elfogadhatatlannak nevezte továbbá az Egyesült Államok és a nyugati államok Ukrajnával kapcsolatos hangvételét, és úgy vélte, hogy emiatt nem született közös közlemény a csúcstalálkozó végén.

Rövid sajtótájékoztatóját Lavrov a phnompeni repülőtérről adta, ahonnan a G20-as országcsoport indonéziai csúcstalálkozójára indult tovább. Noha Joko Widodo indonéziai elnök az eseményre Vlagyimir Putyin orosz elnököt is meghívta, a héten az indonéziai orosz nagykövetség azt közölte, az orosz államfő nem vesz részt a csúcstalálkozón, az orosz delegációt pedig Lavrov vezeti. A tárcavezető a G20-ak diplomáciai vezetőinek júliusi, Balin tartott találkozójáról idő előtt távozott, miután több kollégája bírálta őt Oroszország ukrajnai háborúja miatt.

13:53
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Sokan megsérültek a donyecki régióban

Kirillo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője elmondta, hogy szombaton hat ember halt meg orosz lövöldözés következtében.

A Telegram vasárnapi írásában elmondta, hogy négy ember meghalt és egy megsebesült Ukrajna keleti donyecki régiójában, ketten a Herszon régióban, ketten pedig megsebesültek a középső Dnyipropetrovszk régióban.

14:45
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Ukrajna szerint

Az Ukrán Fegyveres Erők szerint a háború kezdete óta meghalt 81510 orosz katona, valamint megsemmisítettek többek közt 2842 orosz tankot, 278 repülőt és 261 helikoptert.

15:41
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Egyesült Királyság: Ukrajnán múlik, mikor lesznek tárgyalások

Az Egyesült Királyság védelmi tisztviselője szerint, Ukrajnának kell eldöntenie, hogy mikor és hogyan tárgyal.

„Tiszteletben kell tartanunk, hogy Zelenszkij fogja eldönteni nemzete számára, hogy mikor lesz a megfelelő tárgyalási pont” – mondta Tony Radakin brit védelmi vezérkari főnök.

16:20
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Felhúzták az ukrán zászlót az Antonivszkij híd felett Herszonnál

Az ukrán katonák által november 13-án a közösségi médiában megosztott videón látható, hogy a sárga-kék zászlót az Antonivszkij hídra akasztják, amely egy stratégiai átjáró a Herszon megye felszabadított nyugati partja és a keleti part között, ahová az oroszok visszavonulnak.

17:01
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán arzenált semmisítettek meg az oroszok

Megsemmisítettek egy légi fegyvereket tároló ukrán arzenált a Cserkaszi megyei Dubiivka községben orosz precíziós levegő-föld rakéták - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

17:42
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok elfoglalták Majorszk falut

Igor Konasenkov altábornagy szerint az orosz csapatok a donyecki régióban elfoglalták Majorszk falut, más frontszakaszokon pedig visszaverték az ukrán támadásokat. Mint mondta, Kupjanszk irányában az elmúlt nap folyamán az ukrán hadsereg 110 embert, két harckocsit, négy páncélozott harcjárművet és hat járművet, Liman irányában több mint 70 embert, harckocsit, három páncélozott harcjárművet és két járművet, a donyecki régió déli részén pedig több mint 60 embert, egy páncélozott személyszállító járművet, két lőszerszállító járművet és három kisteherautót veszített.

18:21
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Amerikai gyártmányú fegyvereket semmisítettek meg az oroszok

A hadijelentés értelmében az orosz harcászati gépek, valamint a rakéta- és a tüzérségi erők 62 lőállásban lévő tüzérségi egységre, valamint 183 területen élőerő- és hadfelszerelés-összpontosításra mértek csapást, megsemmisítve egyebek között egy amerikai gyártmányú AN/TPQ-50-es légvédelmi radarállomást, egy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer radarját, három amerikai gyártmányú M777-es tarackot, mintegy 30 külföldi kiképzővel és "zsoldossal" együtt.

Az orosz légierő lelőtt egy ukrán Mi-8-as helikoptert, a légvédelem pedig hat drónt és 13 sorozatvető-, köztük 10 HIMARS-rakétát.

18:55
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán veszteségek a háború kezdete óta

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 333 repülőgépet, 176 helikoptert, 2498 drónt, 388 légvédelmi rakétarendszert, 6569 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 887 sorozatvetőt, 3577 tüzérségi löveget és aknavető eszközt, valamint 7202 speciális katonai járművet veszítettek.

19:28
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Hatalmas károk a kahovkai vízerőműben, több település víz alá kerülhet

Vlagyimir Leontyev, a Herszon megyei Nova Kahovka város elöljárója TASZSZ-nak azt mondta, hogy a kahovkai vízerőműben "grandiózus károk" keletkeztek az ukrán ágyúzás következtében, amelyek kijavítása egy évbe vagy még többe fog telni.

Az erőmű lerombolása esetén Leontyev szerint víz alá kerül Dnyiprjani, Korszunka, Kazacsji Lageri és több más település, több tízezer embert fenyeget katasztrófa.

A donyecki hatóságok szerint az ukrán tüzérség az elmúlt nap folyamán 56 alkalommal lőtte a régi területét többek között HIMARS- és Grad-rakétákat bevetve.

19:59
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

30 ezer katonát vontak ki az oroszok Herszonból

Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy több mint 30 ezer katonát és mintegy ötezer egységnyi fegyverzetet és hadfelszerelés vont ki Herszon megyében a Dnyeper nyugati partjáról

20:42
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Herszonba érkezett az ukrán déli erők műveleti parancsnoka

Herszon városába érkezett Andrij Kovalcsuk vezérőrnagy, az ukrán déli erők műveleti parancsokságának vezetője - számolt be a hétvégén hivatalos Facebook-oldalán a parancsnokság.

Kovalcsuk megköszönte a város lakóinak, hogy támogatták az ukrán fegyveres erőket.

Jaroszlav Janusevics Herszon megyei kormányzó szombaton a Facebookon bejelentette, hogy a megyeszékhelyen újra megkezdte munkáját az ukrán regionális és városi katonai igazgatás, valamint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és az országos rendőrség

21:05
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Két légiriadó is volt Ukrajnában

Vasárnap délig kétszer is volt légiriadó Ukrajna egész területén, kivéve a Krím-félszigetet. A második riadót helyi idő szerint fél kettő után fújták le.

21:44
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ketten megsérültek Nikopolban

Valentin Reznyicsenko, Dnyipropetrovszk megye kormányzója arról adott hírt, hogy vasárnapra virradó éjjel az orosz erők Nikopol térségét lőtték Grad sorozatvetőkkel és más nehézfegyverekkel, aminek következtében két nő sérült meg.

22:15
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán jelentés

Az ukrán vezérkar reggeli jelentése szerint az ukrán erők célzott csapást mértek a Herszon megyei Dnyiprjani településen egy épületre, amelyben mintegy ötszáz orosz katona tartózkodott. A támadás után két teherautóval vitték ki a halott orosz katonákat Tavrijszkba. A legközelebbi kórházba 56 súlyos sebesültet szállítottak, közülük 16 meghalt.

22:40
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Menekülésre szólították fel a lakókat Herszonban

Jaroszlav Janusevics, Herszon megye kormányzója arra szólította fel vasárnap a régió orosz megszállás alól felszabadított településeinek lakóit, hogy evakuáljanak, mert nagy a veszélye az orosz erők támadásainak.

A Telegram üzenetküldő alkalmazáson a kormányzó arra mutatott rá, hogy a Dnyeper (Dnyipro) folyó jobb partját - ahonnan az orosz csapatokat kivonták - komoly veszély fenyegeti. Azért is javasolják a civileknek, hogy átmenetileg költözzenek más régióba, mert komoly károk keletkeztek az infrastruktúrában.

23:16
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok katonai bázissá alakítják Melitopolt

Ivan Fedorov, Melitopol egykori polgármestere szerint Herszon megyéből és egy másik oroszok által megszállt városból, Tokmakból is folyamatosan orosz csapatok érkeznek a városba.

23:41
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások Harkovban

Vasárnap este robbanásokat jelentettek az ukrán hatóságok Harkov térségéből. Károkról egyelőre nem érkezett hír.

00:28
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Gorlovkát és Makeevkát lövi az ukrán tüzérség

Vasárnap este az ukrán hadsereg nyolc lövedéket lőtt ki Gorlovkára és Makeevkára - jelentették az ukrán hatóságok, írja a ria.

00:39
november 13, 2022
Vágólapra másolva!

Lakóházakat és iskolát is eltalált az ukrán légierő Luhanszknál

Számos lakóépület és egy iskola is megrongálódott, amikor az ukrán tüzérség csapást mért a Luhanszkhoz közeli Sabovkában.

05:27
november 14, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!