A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 304. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés
07:06
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi tudósításunkat itt találja.

07:07
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Nukleáris balesetek megelőzése a Zaporizzsja erőműben

Folytatódnak a diplomáciai tárgyalások egy nukleáris biztonsági és védelmi védelmi övezet létrehozásáról az ukrán Zaporizzsja atomerőmű körül.

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója Kijevben magas rangú ukrán tisztségviselőkkel és Moszkvában orosz kormánytisztviselőkkel tárgyalt, köztük Alekszej Lihacsevvel, a Roszatom orosz állami nukleáris vállalat főigazgatójával.

„Kulcsfontosságú, hogy a zóna kizárólag a nukleáris balesetek megelőzésére összpontosítson" – mondta Grossi

07:10
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások egy olajraktárnál a Krím-félszigeten

Robbanások hallatszottak a Krím-félszigeten a Szimferopoltól 95 kilométerre északkeletre lévő Rozlyvy falu olajraktáránál december 23-án.

Az ukrán média jelentése szerint számos helyi közösségi média csatorna közzétett robbanásokról készült videókat, amelyek szerint a baleset egy drón elrepülése után történt.

08:19
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 13 ezren érkeztek pénteken

Magyarország területére 2022. december 23-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 9214 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4462 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 203 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Az ukrajnai háború elől 2022. december 23-án 105 ember, köztük 56 gyerek érkezett Budapestre vonattal.

10:41
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Karácsonykor is a világbékét szorgalmazza Ferenc pápa

Az orosz-ukrán háború és a többi fegyveres konfliktus leállítását szorgalmazza Ferenc pápa a világhoz intézett karácsonyi üzenetében a Szent Péter-bazilikában szombat este kezdődő vigílián, és december 25-i beszédében is. Az idei karácsony üzenetét elsőként Konrad Krajewski bíboros, a pápai alamizsnahivatal vezetője foglalta össze, mielőtt megérkezett Kijevbe szombaton.

Azokkal akarom tölteni Jézus születése ünnepét, akik a bombázások alatt szenvednek, fény és fűtés nélkül- nyilatkozta az egyházfő legközelebbi munkatársaként ismert Krajewski, aki mint mondani szokta Ferenc pápa helyett van jelen Ukrajnában. Erről az Origo itt írt bővebben.

12:20
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij főtanácsadója szerint meg kell semmisíteni az iráni dróngyárakat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának vezetője, egyben főtanácsadója szombaton arról tweetelt, hogy Irán növelni akarja az Oroszországnak leszállított drónok számát. Szerinte az Iránra kirótt nemzetközi szankciók és ENSZ határozatok nem működnek, éppen ezért keményebb eszközökhöz kell nyúlni, konkrétabban: nem kell semmisíteni a perzsa állam drón- és fegyvergyárait. Arra nem tért ki, hogy kinek lenne a feladata az iráni drón- és fegyvergyárak megsemmisítése. 

12:56
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok támadják Herszon városát

A lengyelek által támogatott fehérorosz médium, a Nexta arról számolt be, hogy az oroszok támadást intéztek az ukránok által nemrég visszafoglalt Herszon városa ellen. Az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője szerint a támadás következtében meghalt öt személy, húszan pedig megsérültek. A Nexta fotókat és videókat is közölt a herszoni helyzetről.

13:10
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Áramszünet miatt szünetel a határfogalom egy ukrán-magyar határátkelőn

Az ukrán oldalon történt áramszünet miatt szünetel a határforgalom a barabási közúti átkelőhelyen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint a leállás a ki- és belépő forgalmat egyaránt érinti.A rendőrség az utazóknak azt ajánlja, hogy a várakozás elkerülése érdekében válasszák a beregsurányi, a tiszabecsi vagy a záhonyi közúti határátkelőt, illetve elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az aktuális várakozási időről a rendőrségi honlap Határinfó menüpontja alatt.

14:25
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint legkevesebb nyolcan meghaltak és 17-en megsebesültek Herszonban

Herszon regionális ügyészsége azt közöltek, hogy a város oroszok általi bombázása következtében legkevesebb nyolcan meghaltak, a sebesültek száma pedig 17, közülük többeknek súlyosak a sérüléseik.

15:38
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Az Ökölvivő Szövetség orosz elnöke a boksz üldözésével vádolja a NOB-ot

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) üldözi az általa irányított szervezetet, s mindezt azért teszi, mert ő orosz állampolgár.

Kremljov a világszövetség tagországainak küldött - s az IBA görög főtitkára, George Jerolimposz által is aláírt - levélben fogalmazta meg vádjait a NOB-bal szemben, miután az ötkarikás testület csütörtökön értésre adta: fontolgatják a boksz kihagyását a 2024-es, párizsi olimpia programjából.

Kremljov szerint az ökölvívás eltávolításával kapcsolatos fenyegetés része a NOB "geopolitikai célokból manipulált, a sportolók és a sportág ellen irányuló" kampányának, amely az IBA jelenlegi vezetésének kiszorítására irányul – írta a levelet ismertetve az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál.

16:21
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukrán titkosszolgálat vezetője szerint az oroszok 1700 iráni drónt vásároltak

Kyrylo Budanov, az ukrán hírszerzés vezetője a New York Timesnak adott interjújában azt állította, hogy Oroszország 1700 Shahed típusú kamikaze drónt szerzett Iránból – írja a Kyiv Independent.

Budanov elmondása alapján ukrán légvédelem legtöbb drónt lelövi, mielőtt elérnék azok a célpontokat. A titkosszolgálati vezető szerint az oroszok mintegy 540 iráni drónt már felhasználtak Ukrajna ellen.

Oroszország az ukrán energetikai rendszert támadja az Iránból beszerzett drónokkal, óriási károkat okozva ezáltal.

16:41
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

2022-ben 40 százalékkal csökkent az ukrán gabonatermelés

Szerhij Ivascsenko, az Ukrán Gabonaszövetség ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy 2022-ben mintegy 40 százalékkal csökkent az ukrán gabonatermelés. Az idei termés összesítve 65-66 millió tonna lesz.

00:56
december 24, 2022
Vágólapra másolva!

Herszoni támadás: egymást vádolják

Az orosz erők szombaton tüzérségi támadást hajtottak végre a dél-ukrajnai Herszon belvárosa ellen, tíz ember meghalt, ötvenöten megsebesültek - közölte Jaroszlav Janusevics, Herszon megye katonai kormányzója.

Előzőleg az ukrán elnöki hivatal még hét ember haláláról és ötvennyolc ember sebesüléséről számolt be.

Egy oroszbarát vezető azt állította, hogy a támadást az ukrán erők hajtották végre, hogy az orosz hadsereg számlájára írják. Vlagyimir Szaldo, a megye Oroszország által kinevezett közigazgatási vezetője azt mondta, hogy Kijev rendelte el a város elleni tüzérségi támadást.

"Ez egy gusztusztalan provokáció, amelynek nyilvánvaló célja, hogy befeketítsék az orosz erőket" - írta Szaldo a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "terrorcselekménynek" nevezte az orosz műveletet.

Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője szerint tizennyolc sebesült állapota súlyos. Azt is közölte, hogy a támadást Grad típusú rakéta-sorozatvetővel hajtották végre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!