Döntő támadásra készülnek az oroszok

Események

Szoledár, Oroszország, Ukrajna, háború, orosz-ukrán háború, Grad, rakéta, sorozatvető, tüzérség
Szoledár, 2023. január 11. Grad rakétavetőjével tüzelnek ukrán katonák a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levő Szoledár határában 2023. január 11-én. Bahmut és Szoledár város térsége az utolsó olyan terület Donyeck megyében, amely még ukrán ellenőrzés alatt áll, és hónapok óta ádáz harcokat folytatnak érte az orosz és az ukrán erők. MTI/AP/LIBKOS
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 327. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül35 bejegyzés
05:07
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA!

05:15
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Harminc halott Dnyiproban

Harmincra emelkedett a Dnyiproban vasárnap egy lakótömböt ért orosz rakétatámadás áldozatainak a száma - írta a The Guardian. Az áldozatok egyike egy 15 éves lány.  A dnyiprói városi önkormányzat közölte, hogy 43 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.

05:19
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin elégedett

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz állami televíziónak azt mondta, hogy a "különleges katonai művelet" lendületet vett.

"Minden a védelmi minisztérium és a vezérkar tervei szerint zajlik" - mondta Putyin, aki reméli, hogy a katonái további győzelmeket fognak aratni, miután Oroszország elfoglalta a kelet-ukrajnai Szoledart, - amit egyébként Ukrajna vitat.

05:46
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

További nehézfegyvereket kap Ukrajna

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke megerősítette, hogy az ország a következő hetekben 14 Challenger 2 harckocsit és más fejlett tüzérségi támogatást nyújt Ukrajnának. Ugyanakkor az Ukrajna által kért német ipari tartalékokból származó harckocsik csak 2024-ben lesznek szállíthatóak - mondta  Armin Papperger a Rheinmetall vezérigazgatója. (The Guardian)

06:16
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Összefog az orosz-fehérorosz légierő

Fehéroroszország biztonsági tanácsa vasárnap közölte, hogy az Oroszországgal ma kezdődő közös légierőgyakorlatok tisztán védelmi jellegűek, és a felderítési feladatokra, valamint egy esetleges támadás meghiúsítására összpontosítanak. Ez egy intézkedéssorozat lesz, amely felkészíti a mi és az orosz légierőnket a vonatkozó harci feladatok végrehajtására - mondta Pavel Muravejko, a fehérorosz biztonsági tanács első helyettes államtitkára. (The Guardian)

06:55
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5097 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6300 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 218 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap 115 ember, köztük 37 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

07:28
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Veszteségek az orosz zsoldoscsapatban

A Wagner-csoport által toborzott orosz elítéltek közel 80%-át megölték vagy megsebesítették – közölte Mihajlo Podoljak, az elnöki hivatal tanácsadója.

07:52
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Döntő akcióra készülnek az oroszok

A Kreml döntő akciót készül végrehajtani a következő hat hónapban, hogy visszaszerezze a fölényt Ukrajnában a sikeres ukrán ellentámadások sorozata után - közölte az amerikai Háborúkutató Intézet (ISW).

09:14
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Az USA kiképzési programot indít az ukrán erők számára

Az amerikai hadsereg elindította az ukrán erők kibővített, kifinomultabb kiképzési programját, amely a nagyszabású harcokra összpontosít, és amelynek célja, hogy megerősítse Ukrajna képességét arra, hogy területeket foglaljon vissza az orosz erőktől- közölte vasárnap a Pentagon legfőbb tábornoka.

Mark A. Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a Washington Post jelentése szerint elmondta, hogy a kiképzés vasárnap kezdődött a németországi Grafenwoehr gyakorlóterén, és öt-hat hétig tart majd.

A jelentések szerint mintegy 500 katona fog részt venni a kiképzés kezdeti változatán, amely a hadsereg által kombinált fegyveres hadviselésnek nevezett kiképzésre összpontosít.

Azt akarjuk, hogy az ukránok képesek legyenek sikeresen megvédeni az országukat. Ukrajna nem tesz mást, mint védi magát, és megpróbálják felszabadítani az oroszok által megszállt Ukrajnát 

- mondta Milley.

09:42
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

A Nato még több nehézfegyvert küld

A Nato főtitkára szerint Ukrajna hamarosan újabb nehézfegyver-szállításokra számíthat a nyugati országoktól.

A közelmúltbeli ígéretek fontosak - és a közeljövőben továbbiakra számítok - mondta Jens Stoltenberg a Handelsblatt című német napilapnak.

A nyugati szövetségesek fontolóra veszik harckocsik küldését Kijevbe a németországi Ramsteinben jövő pénteken tartandó találkozó előtt, ahol a kormányok várhatóan bejelentik a katonai támogatásra vonatkozó legújabb ígéreteiket.

E hónap elején Franciaország, Németország és az Egyesült Államok AMX-10 RC könnyű harckocsikat, 40 német Marder gyalogsági járművet és 50 Bradley harcjárművet ígért.

Rishi Sunak brit miniszterelnök szombaton ígéretet tett arra, hogy 14 Challenger 2 harckocsit szállít Ukrajnának, és ezzel az első nyugati ország lenne, amely a Kijev által kért nehéz harckocsikat leszállítaná.

10:11
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

A Dnyipro elleni rakétatámadás halálos áldozatainak száma 35-re emelkedett

A Dnyiproban egy lakóház nagy részét leromboló orosz rakétatámadásban legalább 35 ember, köztük két gyermek vesztette életét - közölte Valentyn Reznicsenko, a Dnyipropetrovszki terület kormányzója a Telegramon.

Az is kiderült, hogy a Dnyipro elleni orosz rakétatámadás következtében meghalt egy híres bokszedző, Mihajlo Korenovszkij.

10:42
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Képek az orosz-fehérorosz gyakorlatról

Oroszország és Fehéroroszország közös hadgyakorlatot kezd mától február 1-ig, mely során légi hadgyakorlatot tartanak az összes fehérorosz katonai repülőtéren.

Ukrajna aggodalmát fejezte ki egy esetleges újabb orosz offenzíva miatt a fehérorosz területről, mivel az országot korábban a támadások ugródeszkájaként használták.

Oroszország nyomást gyakorol Fehéroroszországra, hogy csapatok küldésével közvetlenül vegyen részt a háborúban.

Ennek következtében Ukrajna megerősítette védelmét a fehérorosz határ mentén.

11:17
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország csapást mért Zaporizzsjára

Oroszország az éjszaka folyamán támadást indított Ukrajna délkeleti Zaporizzsja városa ellen, amelyben civilek sebesültek meg és lakóépületek infrastruktúrája semmisült meg - közölték regionális tisztviselők.

Olekszandr Sztaruh, a zaporizzsjai területi államigazgatás vezetője helyi idő szerint hajnali 1 óra körül egy Telegram-üzenetben közölte, hogy Oroszország rakétatámadást indított a régióközpont ellen.

A zaporizzsjai városi tanács titkára, Anatolij Kurtev megerősítette, hogy három embert kórházba szállítottak. Köztük van egy kilenc és egy tizenöt éves gyermek.

11:46
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna tartja pozícióit Szoledarban

Vasárnaptól az ukrán erők állásokat tartanak fenn a Bakhmutól északra fekvő Szoledarban - közölte a brit védelmi minisztérium. A hétvégén intenzív harcok folytak a donbászi front Kremina és Bakhmut szektorában is - tette hozzá a minisztérium.

Összességében az UAF továbbra is fokozatosan előretolja frontvonalát keletre, Kremina város szélén

- áll a jelentésben.

12:12
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Sortűz alá vették Herszont

Az orosz erők január 15-én 90 alkalommal lőtték a Herszon területet, három ember meghalt és 14 megsebesült - jelentette Jaroszlav Janusevics, a Herszon terület kormányzója.

12:38
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Megrázó felvételek a bombázás előtt és után

Oroszország január 14-én indította leghalálosabb támadását Dnyipro ellen, a legfrissebb adatok szerint legalább 30 ember, köztük egy 15 éves lány meghalt és 73 ember megsérült.

A Dnyipro elleni rakétatámadás következtében meghalt az ukrán kitüntetett ökölvívóedző, Mihajlo Korenovszkij, aki a bombázások előtt 1 nappal ünnepelte családjával lánya születésnapját.

A bombázás utáni képeken pedig a romokban álló konyhájuk látható, ahol a szülinapi videót is felvették.

13:05
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Robbantási szakértőket képeznek ki Kambodzsában

Kambodzsa vállalta, hogy 15 ukrán robbanóanyag-szakértőt fogad és képez ki, valamint megosztja a területek aknamentesítésével kapcsolatos szakértelmét.

13:31
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz rakéták fele még indításra vár

Az orosz fekete-tengeri flotta csak az előkészített Kalibr cirkálórakétáinak felét indította el, a másik fele az ukrán hadsereg szerint bármikor bevethető.

Natalia Humeniuk, az ukrán hadműveleti parancsnokság déli részlegének szóvivője elmondta:
A Fekete-tengeren lévő rakéták körülbelül a felét használták fel az eddigi támadások során.Ezek a rakétahordozók továbbra is harci szolgálatban maradnak... Tisztában kell lenni azzal, hogy még mindig bevethetők.

14:01
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország felül akar kerekedni

Az Institute for the Study of War (ISW) nevű kutatóintézet elemzése szerint Moszkva valószínűleg "döntő stratégiai akcióra" készül idén, hogy "véget vessen Ukrajna hadműveleti sikereinek és visszaszerezze a kezdeményezést".

"A Kreml megkésve hajtja végre a személyzeti mozgósítást, az átszervezést és az ipari intézkedéseket, amelyeket reálisan a 2022. februári ukrajnai invázió megindítása előtt kellett volna megtennie, és lépéseket tesz a "különleges katonai művelet" nagyszabású hagyományos háborúként való lebonyolítására" - írta az ISW.

A kutatóintézet szerint a következő hat hónapon belül a következő lépésekre fog sor kerülni Moszkva részéről:

1. Még több katonát vezényelnek a frontvonalra. Terveket jelentettek be az orosz hadsereg bővítésére új hadosztályok felállításával, a 2010 előtti katonai körzetek visszaállításával Nyugat-Oroszországban és a sorkötelezettségi korhatár emelésével. Az ISW szerint Moszkva szándékában áll "megreformálni az orosz hadsereget, hogy nagyszabású hagyományos hadviselést folytathasson" - bár valószínű, hogy valójában nem fog rendelkezni ezzel a képességgel.
2. A mozgósított katonák megőrzése a jövőbeni felhasználásra. Bár kezdetben kiképzetlen csapatokat küldtek a frontra, most Oroszország időt szán arra, hogy kiképezze és felszerelje ezeket az erőket egy későbbi, koncentrált bevetésre.
3. "Megkísérli újjáéleszteni védelmi ipari bázisát" - vagyis nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlás fenntartására.
4. Újra központosítja a háborús erőfeszítések irányítását azzal, hogy Oroszország legmagasabb rangú egyenruhás tisztjét, Valerij Geraszimov vezérkari főnököt nevezte ki hadvezetővé.
5. Az invázió közvélemény általi támogatásának újjáélesztése az információs tér feletti ellenőrzés fokozásával.

14:35
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

40-re emelkedett a dnyiproi rakétacsapás halálos áldozatainak száma

A dnyiprói támadás halálos áldozatainak száma 40-re emelkedett.

A mentési munkálatok még mindig folynak majdnem két teljes nappal a rakétacsapás után, amely a háború eddigi egyik legtöbb civil áldozatot követelő csapásának bizonyult.

Eddig 39 embert mentettek ki a romok alól, és legalább 75-en megsebesültek, köztük 14 gyermek.
A lakóház további 30 lakóját még mindig keresik.

Ukrajna szerint az épületet egy orosz Kh-22-es rakéta találta el, amelynek lelövéséhez nem rendelkezik légvédelemmel.

A Kreml azt állítja, hogy szombati rakétacsapáshulláma nem célzott lakóépületeket.

14:57
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódik a lakóépületek lerombolása Mariupolban - videó

15:37
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Lengyel védelmi elemző: Minden jel arra mutat, hogy Fehéroroszország is csatlakozik a háborúhoz

Egy független védelmi elemző a Sky Newsnak nyilatkozva azt mondta, hogy

minden jel arra mutat, hogy Fehéroroszország a jövőben csatlakozik a háborúhoz.Konrad Muzyka a fehérorosz erőket "egy kicsit rejtélyesnek" nevezte, de hozzátette, hogy a reguláris erők április óta megállás nélkül gyakorlatoznak, és nemrég frissítették a tartalékosok adatait.

A lengyel védelmi elemző elmondta:

A fehéroroszok katonai tevékenységének intenzitása és mértéke a legmagasabb a hidegháború vége óta. Soha nem láttunk még fehérorosz erőket ennyit gyakorolni. Április vége óta lényegében minden olyan katonai képességet gyakoroltak, amelyre szükség lenne ahhoz, hogy Fehéroroszország csatlakozzon a háborúhoz.

15:56
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányzó: Oroszország támadta Herszon városát

Január 16-án reggel az orosz csapatok tüzérségi ágyúval lőtték Herszon városát, lakóházakat, egy gyermekkórházat és egy árvaházat is eltaláltak, egy ember meghalt - jelentette Jaroszlav Janusevics, Herszon terület kormányzója.

16:18
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Közös légi hadgyakorlatot kezdett Oroszország és Fehéroroszország

Oroszország és Fehéroroszország hétfőn közös hadgyakorlatot kezdett - közölte a fehérorosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a két szövetséges ország január 16. és február 1. között légi hadgyakorlatokat tart az összes fehérorosz katonai repülőtéren, a manőverekben közreműködik egy gépesített dandár is - közölte a fehérorosz védelmi minisztérium.

Minszk szerint a légi gyakorlatok védelmi jellegűek, és az ország nem lép be az ukrajnai háborúba.

Az ukrán fővárosban és a Nyugaton is attól tartanak, hogy Moszkva Fehéroroszországot felhasználva újabb szárazföldi támadást indíthat Ukrajnában, akárcsak tavaly februárban, amikor fehérorosz területről, északról is orosz csapatok léptek be Ukrajna területére.

16:53
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán dróntámadás Szevasztopol ellen

A Krím-félsziget Oroszország által kinevezett kormányzója közölte, hogy elhárítottak egy Szevasztopol elleni ukrán dróntámadást.

Mihail Razvozhajev kormányzó egy Telegram-posztban azt állította, hogy a légvédelem és a Fekete-tengeri Flotta "10-ből 10" ukrán drónt lőtt le a tenger felett.

Cáfolva az ukrán médiában megjelent értesüléseket, miszerint robbanások történtek volna a városban, hozzátette: "A városban és a környékén sem sérült meg semmilyen objektum. Minden nyugodt" - írja a Sky News.

17:31
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Kreml: Az Ukrajnának szállított brit tankok "égni fognak, mint a többi"

Nagy-Britannia szombaton közölte, hogy 14 db Challenger 2 harckocsit, valamint több önjáró tüzérségi löveget fog küldeni hamarosan Ukrajnának.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a Nagy-Britannia által küldött, valamint a Lengyelország által szállított fegyverek sem fognak változást okozni a jelenleg a harctéren kialakult helyzeten.

Hozzátette, hogy az új harckocsik "égni fognak, mint a többi" - írja a Sky News.

18:06
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Kreml: Oroszország nem mér csapást lakóházakra

Az orosz hadsereg nem mért csapást lakóépületekre, ukrán részről is közölték, hogy a dnyiprói lakóház szombati összeomlása egy légvédelmi rakétatalálat következménye volt - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.

"Az orosz fegyveres erők nem mérnek csapást lakóépületekre vagy a szociális infrastruktúrára. A csapásokat katonai - nyilvánvaló vagy álcázott - célpontok ellen hajtják végre" - mondta Peszkov.

"Önök is látták az ukrán fél egyes képviselőinek következtetéseit, amelyek szerint ez a tragédia a légvédelmi ellenrakéták működésének eredménye volt" - tette hozzá.

Peszkov arra utalt, hogy Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének állományon kívüli tanácsadója szombat este azt mondta, hogy Dnyipróban egy ház egy része azért omlott össze, mert rázuhant egy, az ukrán légvédelmi erők által lelőtt rakéta.

Aresztovics, aki a háborúval kapcsolatos ügyek egyik vezető kommunikátora Kijevben, később, miután bíráló nyilatkozatok célpontjává vált Ukrajnában, azzal igyekezett tisztázni magát, hogy ezt akkor mondta, amikor már a fáradságtól "járás közben elaludt".

19:00
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin és Erdogan orosz-ukrán fogolycseréről és gazdasági együttműködésről tárgyalt

Hadifoglyok, köztük elsősorban a sebesültek Oroszország és Ukrajna közötti cseréjéről, valamint a törökországi gázközpont kialakításáról tárgyalt telefonon más témák mellett Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök - közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

Mindkét fél megerősítette, hogy kész az orosz-török együttműködés átfogó továbbfejlesztésére. A prioritások között szerepel az együttműködés az energiaágazatban, beleértve az orosz földgázszállításokat és egy regionális gázközpont létrehozását Törökországban - áll a moszkvai tájékoztatásban.

Kitérve az ukrajnai helyzetre, a két vezető beszélt egyebek között a foglyok, köztük elsősorban a sebesültek lehetséges cseréjéről. Az erre szolgáló humanitárius folyosó központjává Isztambul válhatna.

A Kommerszant című lap a török elnöki hivatalra hivatkozva azt írta, hogy Erdogan ismételten kifejezte készségét a közvetítésre az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus megoldásában.

Putyin elítélte az ukrán hatóságok "destruktív politikáját", és kitért a Kijevbe irányuló növekvő nyugati fegyver- és katonai felszerelésszállítások kérdésére. Az orosz elnök képmutatásnak nevezte, hogy Ukrajna elutasította a karácsonyi tűzszünetet.

19:42
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz erők ismét Herszont lőtték

Az orosz erők hétfő délelőtt egy toronyházat, egy bentlakásos iskolát és egy gyermekkórházat támadtak meg Herszon városában, aminek következtében egy ember, az elmúlt nap folyamán pedig hárman haltak meg a térségben - közölte Jaroszlav Janusevics, Herszon megye kormányzója a Telegramon.

A tisztségviselő hozzátette, hogy az elmúlt nap során az orosz hadsereg kilencven alkalommal támadta meg Herszon megyét harckocsikkal, aknavetőkkel és rakéta-sorozatvetőkkel. Ezen belül 21-szer lőtték a megyeszékhelyet, Herszont.

A város lakónegyedeit is csapás érte. Megjegyezte, hogy az oroszok célzott lövést adtak le a Nemzetközi Vöröskereszt épületére, a városi kórházra, a fogyatékos gyermekek rehabilitációs központjára, egy hajógyárra, egy létfontosságú infrastrukturális létesítményre és a lakóépületekre. A halálos áldozatok mellett 14 lakos szenvedett különböző súlyosságú sérüléseket.

20:27
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Katonai szóvivő: Az ukrán erők tartják magukat a Donyeck megyei Szoledarban

Az ukrán erők továbbra is védik a Donyeck megyei Szoledart és környékét - jelentette ki Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője hétfőn a 24-es ukrán tévécsatorna műsorában.

Ukrajna keleti része továbbra is az agresszor fő támadási iránya. Az ellenség a fő támadást Bahmut felé összpontosította, beleértve Szoledar térségét, ahol harcok folynak. Az ukrán egységek továbbra is védik magát a várost és annak peremvidékét is - fogalmazott a szóvivő.

Az orosz védelmi minisztérium a múlt héten bejelentette Szoledar bevételét. Kijev ezt cáfolta: az ukrán vezérkar szerint az orosz csapatok komoly veszteségeket szenvedtek a Bahmuttól mintegy 15 kilométerre fekvő városnál.

Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az orosz hadseregnek kevesebb mint száz Iszkander rakétája maradt, ezért az oroszok egyre gyakrabban használják az Sz-300-as és az Sz-400-as rakétákat ukrajnai földi célpontok megsemmisítésére.

21:11
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót rendeltek el Ukrajna több területén

Légiriadót rendeltek el hétfőn este Ukrajna harkovi és zaporizzsjai területén - írja a Ria Novosti.

21:52
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok elfoglaltak egy fontos falut Donyeck közelében

Orosz csapatok elfoglalták a Donyeck melletti Verkhnee Vodyanoye falut - közölte Denis Pushilin, a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője a Telegram-csatornáján.

Pushilin szerint egy stratégiai fontosságú falut foglaltak el és várhatóan hamarosan újabbakat fognak elfoglalni - írja Ria Novosti.

22:51
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Az energiahiány miatt bármikor összeomolhat Kijev infrastruktúrája

Kijevben jelenleg kb. 30 százalékos energiahiány tapasztalható, a városban bármikor bekövetkezhet az infrastruktúra összeomlása - mondta Vitalij Klitschko, Kijev polgármestere.

Hozzátette, hogy Ukrajnában most "elég hideg" van, ezért "szinte lehetetlen" áram és fűtés nélkül élni. Klitschko szerint a helyzet kritikus - írja a Ria Novosti.

00:32
január 16, 2023
Vágólapra másolva!

Kijev átrendezte hadseregét

Kijev haderejének egy részét áthelyezte a Zaporozsje régióba. A régió vezetése szerint a Zaporozsjei Atomerőmű, valamint Melitopol és Berdyansk a támadás fő irányvonalává válhat - írja a RIA Novosti.

Jelenleg a zaporozsjei régió több mint 70 százaléka Oroszország ellenőrzése alatt áll.

05:21
január 17, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!