A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kijevet támadták az oroszok éjjel

war TOPSHOTS Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna, Kijev, hotel, szálloda
A serviceman walks at the bottom of a hotel, which has been partially destroyed by a Russian strike in the center of the Ukrainian capital, Kyiv on December 31, 2022. - Russian strikes targeted several regions of Ukraine, including the capital Kyiv, where the attacks killed at least one person and wounded several others, Ukrainian officials said. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 312. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
06:45
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi tudósításunkat itt találja.

06:53
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Rakétatörmelékek is okoznak károkat Kijevben

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere január 1-jén arról számolt be, hogy a főváros Sevcsenkivszkij és Holosiivszkij kerületében robbanások hallatszottak.

A Sevcsenkivszkij kerületben rakétatörmelék rongált meg egy autót. Áldozatról nem érkezett jelentés.

06:56
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

32 légi célt semmisítettek meg Kijev felett

A kijevi városi katonai kormányzat január 1-jén 4 óra 30 perc körül arról számolt be, hogy a légvédelem 32 légi célt lőtt le a város felett. Azt nem részletezték, hogy a lelőtt célpontok közül hány volt drón. Áldozatról nem érkezett jelentés.

08:09
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

4500-an érkeztek szombaton

Magyarország területére 2022. december 31-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 2871 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 1722 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 204 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Az ukrajnai háború elől 2022. december 31-én 69 ember, köztük 41 gyerek érkezett Budapestre vonattal.

09:24
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

13 orosz kamikaze drónt lőttek le

December 31-én Oroszország 31 rakétatámadást, 12 légicsapást és 13 drónt vetett be Ukrajna-szerte – jelentette az ukrán fegyveres erők vezérkara.

10:30
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a légiriadónak Ukrajnában

Röviddel éjfél után hirdettek országos légvédelmi riadót, amelyet valamivel több mint 4 órával később fújtak le.
Olekszij Kuleba, a Kijevi terület katonai kormányzója vasárnap reggel a Telegram-csatornáján azt írta, hogy hajnalban megrongálódott egy infrastrukturális létesítmény. Arról, hogy hol és mi történt, nem közölt semmit.
Vitalij Klicsko kijevi polgármester azt mondta, hogy hajnalban robbanás történt a főváros egyik kerületében, egy lelőtt rakéta darabjai pedig megrongáltak egy autót a városközpontban.

11:27
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Lőszerhiány lassítja az oroszokat

Az oroszoknak valószínűleg kimerülőben vannak a tüzérségi lőszerkészleteik, és ennek következtében nehezen tudják majd fenntartani a jelenlegi műveleti ütemet az ukrajnai frontvonal egyes részein - állítja az amerikai ISW elemző vég.

Az amerikai thinktank vasárnap közzétett jelentésében azt írta, hogy a lőszerhiány valószínűleg megakadályozza, hogy az orosz erők rövid távon fenntartsák a műveleti ütemet a kelet-ukrajnai Bakhmut térségében.

12:10
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Rengeteg a sebesült Luhanszkban

Az elmúlt héten mintegy 350 sebesült orosz katonát szállítottak kórházba a luhanszki Bilovodszk városában – jelentette az ukrán vezérkar.

12:42
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a felirat volt a Kijevre kilőtt orosz drónon – fotó

Boldog újévet kívántak az ukránoknak.

13:07
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Gyermekkórházat bombáztak le Herszonban - fotók

Még év végén érte találat a kórházat, de szerencsére nem sérült meg senki – írta a Iulija Mendel, az ukrán elnöki hivatal volt szóvivője.

14:19
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Nem importál több orosz cseppfolyós gázt az Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság Twitteren közölte, hogy az ukrajnai illegális invázióra adott válaszlépés részeként a mai napon beszüntette az orosz LNG (cseppfolyósított földgáz) importját

blockquote class="twitter-tweet">

Today the UK has ended all imports of Russian Liquefied Natural Gas.

We’re cutting Putin off from funding his illegal war and supporting countries around the world to reduce their own dependency.#StandWithUkraine pic.twitter.com/AXEHYhZhSK

— Foreign, Commonwealth & Development Office (@FCDOGovUK) January 1, 2023
14:48
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Rakétatámadás ért egy ukrán várost, egy ember meghalt

Egy 22 éves nő meghalt a kórházban a nyugati Hmelnyickij várost ért december 31-i orosz rakétatámadás következtében - jelentette Szerhij Hamalij kormányzó január 1-jén.

15:36
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Rakétatörmeléket találtak a kijevi metróban, több állomást lezártak

A kijevi városháza január 1-jén közölte, hogy rakétatörmeléknek látszó tárgyakat találtak a metró síneken, azért több állomást le kellett zárni.

16:22
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Videón a Hmelnyickij elleni rakétatámadás

Mint ahogy korábbi bejegyzésünkben írtuk, rakétatámadás érte tegnap az ukrán várost, a támadásban egy 22 éves nő meghalt.

17:05
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok szerint az ukrán dróngyártást támadták rakétákkal

Oroszország azt állította, hogy az Ukrajna elleni szilveszteri csapásai, amelyekben három ember meghalt, az ukrán dróngyártást célozták. Egy gyermekkórház is az orosz lövések által érintett épületek között volt. Ukrán tisztviselők azt állítják, hogy Oroszország szándékosan civileket támad, hogy félelmet keltsen.

19:00
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Ukránok ágyuzták Gorlovkát, Jaszinovataját és Mayorskot

Az ukrán katonák a NATO-tól kapott 155 mm-es lövedékkel vették célba a Donyecktől 50 kilométerre északra található Gorlovkát, amely a Stirol vegyipari konszernnek és szénbányászati vállalkozásnak ad otthont, és a donbászi konfliktus kezdete előtt több mint 250 ezer lakosa volt. Ugyanezzel lőtték Jaszinovataját, a Donyecktől mintegy 25 kilométerre északra található várost a volt Szovjetunió egyik legnagyobb vasútállomásával és Mayorskot is a Donyecki Népköztársaság képviselete szerint.

Az Egyesült Államok nagy hatótávolságú M777 tarackokkal látta el Kijevet.

Az ukrán csapatok ezeket használják a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok városainak ágyúzására. Ezeken kívül van még német PzH 2000, lengyel Krab és francia CAESAR önjáró lövegük is.

20:57
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán katonai-ipari komplexumokat támadnak az oroszok

Az oroszok tovább nyomultak Donyeck felé, az ukránok pedig vereséget szenvedtek Kupjanszk, Kraszno-Limanszkijnál. December 31-én az oroszok precíziós fegyverekkel megtámadták az ukrán hadiipari komplexum létesítményeit, azokat a vállalatokat, amelyek drónokat gyártottak Oroszország elleni támadásokhoz és az ukrán csapásmérő UAV-ok tároló- és kilövőhelyeit is. Ezzel megakadályozták, hogy az ukránok a közeljövőben terrortámadásokat hajtsanak végre az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint.

23:25
január 01, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna több régiójában is légiriadót rendeltek el

Légiriadót hirdettek Mikolajiv, Kirovograd, Dnyipropetrovszk, Herszon és Zaporizzsja több régiójában is az orosz tüzérség támadásai miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!