Herszon víz alatt, már halálos áldozatai is vannak a gát felrobbantásának

Események

weaponry defence Horizontal orosz ukrán háború
Egy Leopard 2A4-es harckocsi felújítás utáni tesztelését végzik a Rheinmetall észak-németországi telephelyén, Unterluessben
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 470. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül35 bejegyzés
06:01
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző közvetítésünket ITT TALÁLJA.

06:11
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2023. június 7-én az ukrán-magyar határszakaszon 5921 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5264 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül 46 embernek állítottak ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást - közölte a rendőrség.

06:27
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Rengetegen várnak még a kimenekítésre Herszon környékén

Megbecsülni sem lehet, hogy hány ember halhat meg mentés, ivóvíz, élelem, orvosi ellátás nélkül a herszoni régióban - mondta éjszakai videójában az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij azt állította, hogy az oroszok magukra hagyták az embereket az általuk megszállt területen, így maximalizálva a kahovkai gát robbantása után keletkezett károkat.

07:00
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna nemzetközi segítséget kér

A kahovkai gát robbantása után több tucat település több ezer házát öntötte el a víz, a mentéshez nemzetközi segítségre van szüksége Ukrajnának - mondta Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök az éjszakai videójában arról beszélt, hogy számos állam- és kormányfő fejezte ki támogatását és ítélte el a gátrobbantást, de azonnali, nagyszabású erőfeszítésekre van szükség a bajba került emberek kimentéséhez.

"Szükségünk van nemzetközi szervezetekre, például a Vöröskeresztre, hogy azonnal csatlakozzanak a mentőakcióhoz, és segítsenek a Herszon régió megszállt részén élő embereknek. Ha jelenleg nincs nemzetközi szervezet a katasztrófa területén, az azt jelenti, hogy egyáltalán nem létezik, működésképtelen" - mondta az ukrán elnök.

07:28
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Mindenkinek biztosítunk ivóvizet

A kahovkai áradásban érintett területen élőknek azt üzente az ukrán elnök, hogy mindenkinek biztosítanak ivóvizet. Volodimir Zelenszkij az éjszakai videójában az emberéletek mentése melletti elsődleges feladatként említette, hogy minden régióba, városba és községbe ivóvizet juttassanak, ahol erre szükség van. Azt mondta, hogy minden szükséges ellátórendszert kiépítenek, hosszabb távon is fenntartható módon.

07:56
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Megerősítették az első haláleseteket

Oleszkij száműzött polgármestere, Jevhen Riscsuk megerősítette a sajtóinformációkat három ember haláláról, akik a kahovkai gát lerombolása után fulladtak meg.

08:32
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Egyes területeken 17 méteres a vízszint

Herszon város egyes területein már 17 méter fölé emelkedett a vízszint - közölte az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat. További vízszintemelkedésre már nem számítanak, de csak napok múlva várható az apadás.

08:58
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

A Világbank támogatást igért

A Világbank támogatja Ukrajnát a károk és szükségletek gyors felmérésével - mondta a bank egyik vezető tisztviselője. Anna Bjerde, a műveletekért felelős ügyvezető igazgató szerint a Novo Kahovka-gát lerombolása „sok nagyon súlyos következménnyel járt az alapvető szolgáltatások nyújtására és a tágabb környezetre nézve".

09:28
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Három hónapig is eltarthat az ammóniavezeték helyreállítása

Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a szétlőtt Togliatti-Odessza ammóniavezeték javítása minimum egy, de akár három hónapig is tarthat. Marija Zaharova kijelentette, hogy a vezeték a fekete-tengeri gabonaszerződés végrehajtásának egyik kulcsa. Moszkva korábban közölte, hogy a vezeték 2022 februári lezárását követően korlátozza az ukrajnai Pivdennyi kikötőbe utazó hajók számát a vezeték újraindításáig.

A minisztérium egy ukrán szabotázscsoportot vádolt meg azzal, hogy felrobbantották a csővezeték egy részét Maszjutivka falu közelében, Harkov régióban. A régió ukrán kormányzója, Oleh Szinehubov azonban azt mondta, hogy az orosz csapatok ágyúzták a vezetéket. Független források egyik állítás hitelességét sem tudták ellenőrizni.

09:59
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Normális szinten van a sugárzás a zaporizzsjai atomerőműnél

A délkelet-ukrajnai Zaporizzsja atomerőmű sugárzási szintje normális az orosz állami média szerint. A RIA Novosztyi hírügynökség hivatkozott az orosz szövetségi orvosbiológiai ügynökségre, amely szerint a sugárzás szintjét napi rendszerességgel ellenőrzik.
Aggodalomra ad okot ugyanakkor a gátszakadásnak az erőműre gyakorolt hatása, mivel a tározó szolgáltat vizet az erőmű reaktorainak és a kiégett fűtőelemek tárolójának hűtéséhez.
Az ENSZ nukleáris felügyelő testülete azt mondta, hogy egy külön tóból "néhány hónapig" megoldott a hűtéshez szükséges vízkészlet.

10:23
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Zaporizzsjába menne a NAÜ vezetője

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója, Rafael Grossi a Sky Newsnak azt mondta, hogy noha rövidtávon biztosított az atomerő hűtéséhez szükséges víz, hosszabb távon fennáll annak a veszélye, hogy a létesítmény nem jut elegendő vízhez.

Néhány héten, legkésőbb egy hónapon belül valamit tenni kell

- mondta Dr. Grossi.

Nem akarunk itt pánikot kelteni, de ez egy súlyos helyzet, mert normális esetben garantált mennyiségű víz keringetésére lenne szükség ezekben a reaktorokban

- fogalmazott.

Azt mondta, hogy a jövő héten meg kívánja látogatni az üzemet, hogy felmérje a helyzetet, hozzátéve, hogy a Dnyeper folyó viselkedése a következő napokban meghatározza az üzemre gyakorolt általános hatást.

11:08
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Félmillió hektárnyi földterület marad öntözés nélkül

A kahovkai gát lerombolásának másodlagos hatása, hogy a most elárasztott területeken több tízezer hektár elmocsarasodik, jövőre pedig sivataggá válhatnak a mezőgazdasági területek Ukrajna déli részén. A katasztrófa miatt 31 öntözőrendszer vízellátása szűnik meg Dnyipro, Herszon és Zaporizzsja régiókban. Mintegy 500 ezer hektárnyi terület marad öntözés nélkül - közölte az ukrán mezőgazdasági minisztérium.

A Világbank adatai szerint Ukrajnának 33 millió hektár termőföldje van, így ennek a területnek közel 2%-a lehet veszélyben.

11:50
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Rengeteg aknát vihetett magával a víz

A gátszakadás katasztrofális hatással lesz a taposóaknák felkutatására – figyelmeztetett a Vöröskereszt. Erik Tollefsen, a szervezet osztályvezetője arra figyelmeztetett, hogy az elmozdult aknák nemcsak a herszoni lakosok számára jelentenek veszélyt, hanem a segíteni érkezőkre is. 

Eddig tudtuk hol vannak az aknák, bár a számukról nem volt pontos információ. Most csak annyit tudunk, hogy ezek az aknák valahol a folyásirányban vannak

- mondta az AFP hírügynökségnek.

A gyalogsági taposóaknák most úszó aknákká váltak. Minden bizonnyal egy jelentős részük felrobban, amint nekiütközik valaminek, vagy eltalál egy törmeléket. Rosszabb esetben beágyazódnak az elvonuló víz után maradó iszapba, minden korábbinál nagyobb kockázatnak kitéve a helyreállítási munkákban résztvevőket.

12:19
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Erdogan nemzetközi vizsgálatot kezdeményez

Recep Tayyip Erdogan török elnök egy szerdai telefonbeszélgetésben azt közölte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy átfogó vizsgálatra van szükség a gát lerombolása ügyében.

Erdogan azt mondta, hogy az ENSZ-t és Törökországot is magában foglaló nemzetközi bizottság alakulhat a kérdés megvizsgálására - áll a török elnöki hivatal közleményében.

12:45
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Franciaország segélyt küld

Franciaország segélyt küld Ukrajnának az „azonnali szükségletek kielégítésére" a gát lerombolása után

– mondta Emmanuel Macron elnök, aki szolidaritását fejezte ki Ukrajna népével „a lakosságot veszélyeztető kegyetlen cselekedet" után.

13:09
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna még nem indított ellentámadást

Ukrajna még nem indított tervezett ellentámadást az Oroszország által megszállt területek visszaszerzésére - közölte egy magas rangú ukrán biztonsági tisztviselő. Olekszij Danilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára elutasította az orosz tisztségviselők nyilatkozatait, akik szerint az ellentámadás már megkezdődött, és hozzátette, hogy annak kezdete mindenki számára nyilvánvaló lesz, amikor megtörténik.

13:38
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

NATO-kompatibilis lövedékeket gyárt egy ukrán cég

Az ukrán állami tulajdonú Ukroboronprom katonai vállalat megpróbálja megkezdeni a 155 mm-es tüzérségi lövedékek gyártását - közölte a cég szóvivője. "Elsajátítottuk már a 82 mm-es aknák, a 122 mm-es és a 152 mm-es tüzérségi-, valamint a 125 mm-es harckocsilövedékek gyártását. Most folytatódik a munka a 155 mm-es NATO-kaliberrel" - mondta Natalia Sad.
Az ukrán fegyveres erők már 2022 júniusában súlyos hiányról számoltak be a szovjet kori tüzérségi lövedékekből, főleg 122 mm-es és 152 mm-es kaliberekből. Ahogy Kijev elkezdte megkapni a nyugati tüzérségi eszközöket, szükség lett a NATO-szabványú lőszerekre is.

14:05
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

5 év alatt, 1 milliárd dollárból épülhet új vízerőmű

Az ukrán állami energiavállalat, az Ukrhydroenergo vezetője azt közölte, hogy egy új gát és vízerőmű építése a megsemmisült kahovkai erőmű helyén legalább öt évig tart, és legalább egymilliárd dollárt igényel.

Ez egy komplex vízi erőmű, amelynek újjáépítése időbe telik. Jelenleg egy projektet dolgozunk ki az állomás helyére vonatkozóan

- mondta Ihor Szirota.

Az állami vállalat jelenleg is keresi annak a módját, hogy a folyóparton található tározókból vízellátást létesítsen a gát lerombolása miatt vízhiányban szenvedő területekre. Az ukrán hatóságok további kutak fúrását tervezik Herszon és Mikolajiv megyékben, hogy édesvízhez jussanak az emberek.

14:33
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Meghalt egy család az orosz ágyúzás miatt

A kelet-ukrajnai Donyecki területen Oroszország június 7-én késő este Ukrajinszk városát lőtte, megölve egy családot - a nagyapát, a fiát és a 4 éves unokát - írta a főügyészség.

A jelentések szerint Ukrajinszkban további öt ember megsebesült, köztük négy 3 és 13 év közötti gyermek, más térségben pedig még két civil sebesült meg.

15:15
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij Herszonba látogatott

Volodimir Zelenszkij elnök június 8-án reggel Herszon területére érkezett, hogy koordinálja a Kahkovka-gát pusztulásának következményeit enyhítő erőfeszítéseket.

15:17
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

600 négyzetkilométer víz alatt

A Kakhovka gát átszakadása következtében az ukrajnai Herszon terület 600 négyzetkilométerét elöntötte a víz - közölte Oleksandr Prokudin kormányzó június 8-án.

A régió átlagos vízszintje elérte az 5,61 métert.

Herszon, 2023. június 7. A Dnyeper folyón lévő Nova Kahovka-i víztározó részleges megsemmisítése előidézte árvíz Herszonban 2023. június 7-én. A gátszakadás okozásával a hadban álló ukránok és oroszok egymást vádolják. MTI/AP/Roman Hrytsyna Forrás: MTI/AP/Roman Hrytsyna

A gátszakadás előtt és utána. Forrás: MTI/AP/Maxar Technologies/-
A gátszakadás előtt és utána. Forrás: MTI/AP/Maxar Technologies/-
16:04
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Évtizedekig aknaveszély lesz Ukrajnában

A Vöröskereszt szerint a Kakhovka átszakadt gátja miatt Dél-Ukrajna nagy részén elsodorta a földbe ásott taposóaknákat a víz, ami évtizedekig veszélyt fog jelenteni a civil lakosságra.

A múltban tudtuk, hol vannak a veszélyek. Most már nem tudjuk. Csak annyit tudunk, hogy valahol a folyásirányban vannak

- mondta Erik Tollefsen, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága Fegyverszennyezési Osztályának vezetője.

A gyalogsági aknák mellett mindkét fél hatalmas mennyiségű tüzérségi lövedéket és páncéltörő aknát is bevetett. Az Ukrajnában lévő aknák pontos száma nem ismert - mondta Tollefsen. "Csak azt tudjuk, hogy a számuk hatalmas" - közölte.

17:17
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Öt halott a gát átszakadása után

A Kreml által beiktatott Nova Kakhovka polgármestere az orosz állami televízióban közölte, hogy a gátszakadást követően eltűntnek nyilvánított hét helyi lakos közül öten meghaltak.

A két másik eltűntet megtalálták, és erőfeszítéseket tesznek a kimenekítésükre - tette hozzá Vlagyimir Leontyev.

A gátszakadás óta legalább 4000 embert evakuáltak a Dnyipro orosz és ukrán ellenőrzésű oldaláról is.

17:48
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán csapás ért egy evakuációs központot Herszon közelében

Tűz alá vettek egy civil evakuációs pontot Hola Prisztanban, két ember meghalt - közölte Vlagyimir Szaldo, Herszon megye orosz ellenőrzés alatt álló részének megbízott kormányzója csütörtökön a Telegram-csatornáján.

Hozzátette, hogy a támadást az ukrán fegyveres erők hajtották végre.

A kormányzó szerint az egyik halálos áldozat egy 33 éves, állapotos nő volt. További két civil megsebesült, őket kórházba kellett szállítani.

Vlagyimir Leontyjev, Nova Kahovka polgármestere a Szolovjov Live médiacsatornán közölte, hogy a kahovkai vízerőmű sérülése okozta áradás nyomán meghalt öt helyi lakos, akik korábban két társukkal együtt marhalegeltetés közben tűntek el. Az életben maradt két ember kimentése pedig folyamatban van - tájékoztatott.

Alla Barhatnova, a herszoni megbízott vezetés munkaügyi és szociálpolitikai "minisztere" a Rosszija 24 hírcsatornán azt mondta, hogy az áradások következtében 41 ember került kórházba.

18:27
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Veszélyben a zaporizzsjai atomerőmű vízellátása

Renat Karcsaa, a Roszenergoatom konszern vezérigazgatójának tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a zaporizzsjai atomerőmű dolgozói meg fogják akadályozni, hogy a kiégett nukleáris fűtőelemek hűtésére szolgáló medencékben a vízszint kritikus szintre csökkenjen.

Azt hangoztatta, hogy a létesítmény nukleáris biztonságát egyedül az ukrán hatóságok intézkedései fenyegetik, amelyekkel szemben fellépést sürgetett a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségtől (NAÜ).

A NAÜ szerdán közölte, hogy a zaporizzsjai atomerőmű továbbra is a kahovkai víztározóból pótolja a reaktorok hűtéséhez szükséges vizet. A vízszint továbbra is óránként 5-7 centiméterrel csökken, miután a zsiliprendszer megsemmisült. Ha a vízszint 12,7 méter alá csökken, a folyadékkivétel leáll.

A NAÜ szerint ha az erőmű összes hűtőmedencéjét megtöltik, akkor a bennük lévő víz több hónapig elegendő lesz a reaktorok és a kiégett fűtőelemek hűtésére.

19:04
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Bukarest kevesebb mint felére csökkentette a orosz nagykövetség engedélyezett személyi állományának létszámát

Bogdan Aurescu tárcavezető utasítására a román külügyminisztérium egyik államtitkára arról tájékoztatta csütörtökön Oroszország bukaresti nagykövetét, hogy 55 százalékkal - megközelítőleg Románia oroszországi külképviseletének szintjére - csökkentették a nagykövetség számára engedélyezett személyi állomány létszámát.

A román külügyminisztérium (MAE) az MTI-hez is eljuttatott közleményében a diplomáciai mentességekről és kiváltságokról szóló, 1961-es bécsi egyezmény azon előírására hivatkozik, amely szerint konkrét megállapodás híján a befogadó ország szabhatja meg, hogy adott körülmények között milyen létszámú személyzetet tart normálisnak valamely ország ottani külképviseletén.

A közlemény szerint az intézkedés a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi szintjét tükrözi, "amelyeket Románia drasztikusan leépített az Ukrajna elleni orosz agresszió nyomán".

19:51
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Elöntötte a víz az orosz állásokat Herszonnál

A dél-ukrajnai kahovkai vízerőmű gátjának felrobbantása utáni áradások miatt az orosz csapatoknak öt és 15 kilométer közötti távolságra kellett visszavonulniuk a korábbi állásaikból Herszon régió orosz ellenőrzés alatt álló részein - írja a The Guardian.

Natalia Humeniuk, az ukrán déli parancsnokság szóvivője elmondta, hogy az orosz visszavonulás "gyakorlatilag a felére csökkentette" az orosz ágyúzást az ukrán ellenőrzés alatt álló herszoni térségben.

20:40
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok lövik Herszont az evakuálási erőfeszítések közepette

Június 8-án Herszon továbbra is orosz ágyúzás alatt áll, miközben folyik a lakosok evakuálása az árvíz sújtotta területekről - írja a Kyiv Independent.

Oleksandr Prokudin, Herszon terület kormányzója is beszámolt tüzérségi támadásokról. Prokudin közölte, hogy az orosz csapatok a Dnyeper parti területeket és a város központi részét célozzák.

21:24
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

A kahovkai vízerőmű gátszakadása miatt veszélyben a termés a Krímben

Szergej Akszjonov, az Ukrajnától 2014-ben egyoldalúan elcsatolt Krími Köztársaság vezetője újságíróknak Szimferopolban azt mondta, hogy a Észak-krími-csatorna esetleges kiszáradása 3200 hektárnyi rizsföld termésének elvesztésével fenyeget.

22:20
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Civil áldozatok

Hárman meghaltak - köztük egy gyermek -, nyolcan pedig megsebesültek az elmúlt nap orosz támadásaiban.

A kelet-ukrajnai Donyecki területen az orosz erők június 7-én késő este Ukrajinszk városát ágyúzták. A támadásban meghalt egy család - egy nagyapa, a fia és a 4 éves unoka.

A jelentések szerint Ukrajinszkban további öt ember megsebesült, köztük négy 3 és 13 év közötti gyermek, a térségben pedig két további civil is megsérült - írja a Kyiv Independent.

Egy másik civil, egy 68 éves férfi a zaporizzsjai területhez tartozó Kamianske városában történt orosz támadásban sebesült meg - közölte az ukrán területi közigazgatás.

22:56
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Afrikai vezetők békemissziójáról tárgyalt Vlagyimir Putyinnal a dél-afrikai elnök

Az afrikai országok vezetőinek közelgő oroszországi és ukrajnai békemissziójáról tárgyalt telefonon Cyril Ramaphosa, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke és Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte csütörtökön a dél-afrikai elnöki hivatal.

A közlemény szerint "Putyin elnök üdvözölte az afrikai államfők kezdeményezését, és kifejezte óhaját a békemisszió fogadására".

A Putyin és Ramaphosa közötti szerdai telefonbeszélgetésben szóba került az Oroszország-Afrika-csúcstalálkozó is, amelyet a tervek szerint július végén tartanak Szentpéterváron - áll a közleményben.

23:13
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ötezer embert menekítettek ki az elárasztott herszoni területekről

Elérte az ötezret a Herszon régió elárasztott területeiről evakuált emberek száma - közölte Vlagyimir Szaldo, Herszon megye orosz ellenőrzés alatt álló részének megbízott kormányzója csütörtökön Telegram-csatornáján.

Mostanra a Herszon megye Nova Kahovhka, Oleski és Holi Prisztan városi körzetének elárasztott területeiről evakuáltak száma ötezer főre nőtt, köztük 178 gyermek és 62 mozgáskorlátozott személy van. Pillanatnyilag az összes kitelepített közül mintegy ezer ember tartózkodik ideiglenes szálláshelyeken - írta Szaldo.

A kormányzó szerint 62 embert szállítottak kórházba a kahovkai vízerőmű pusztulása nyomán. Szaldo a nap folyamán telefonon tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a mentésről.

A helyszínen a Kreml részéről Szergej Kirijenko, az elnöki hivatal vezetőjének első helyettese irányította a munkálatokat.

23:32
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán áttörési kísérlet hiúsult meg Zaporizzsjában

Az ukrán fegyveres erők mintegy 1500 katonával és 150 páncélozott járművel megkísérelték áttörni az orosz fegyveres erők védelmét Zaporizzsja felé, de kudarcot vallottak - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter csütörtökön a tárca Telegram-csatornáján.

Sojgu szerint az ukrán 47. gépesített dandár közép-európai idő szerint hajnali fél egykor indította a támadást.

Mint mondta, az orosz erők ezt időben észlelték, és megelőző csapást mértek a másik félre tüzérségi, légi és páncéltörő fegyverekkel, és mind a négy irányban megállították az ellenséget.

A beszámoló szerint az ukrán hadsereg a két órán át tartó harc során 30 harckocsi, 11 gyalogsági harcjármű és mintegy 350 ember elvesztése után visszavonult. Sojgu hangsúlyozta, hogy a kifejezetten az áttörésre kiképzett ukrán tartalékerők nem teljesítették a feladatukat.

23:43
június 08, 2023
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij a kahovkai gát lerombolása miatt árvízzel sújtott területre látogatott

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az árvíz sújtotta herszoni régióba látogatott csütörtökön, hogy személyesen tájékozódjon az élet- és kármentési munkálatok állásáról a kahovkai vízerőmű gátjának lerombolása miatt elárasztott területen.

Az ukrán elnök Telegram-csatornáján azt írta, hogy a helyszínen megvitatta az illetékesekkel a gát felrobbantása miatt kialakult vészhelyzet felszámolására - a veszélyeztetett zónák lakosságának evakuálására és létszükségleinek biztosítására, valamint a környezeti károk enyhítésére - irányuló erőfeszítéseket, egyszersmind felmérték a katasztrófa területén kialakult katonai helyzetet is.

06:29
június 09, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!