42 ukrán drón a Krím felett, fennakadások vannak a moszkvai repülőtereken

Russia-Ukraine war continues Lugansk oblast,ongoing Ukrainian-Russian war,Russia,Russia-Ukrai Horizontal
LUGANSK OBLAST, UKRAINE - JULY 28: A Ukrainian tank is seen as the Russia-Ukraine war continues, on the northern Ukrainian front in the direction of Lugansk oblast, Ukraine on July 28, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 548. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
06:24
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:29
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Nagy erőkkel támadják az oroszok Szumi megyét

Az orosz erők augusztus 24-én 39 támadást intéztek Szumi megye több települése ellen. Összesen 269 robbanást rögzítettek az ukránok – jelentette a helyi katonai adminisztráció a Telegramon.

06:32
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások voltak a Krím-félszigeten

Minden bizonnyal ukrán dróntámadás történt a Krím-félszigeten. Mihail Razvozsaev, Szevasztopol orosz vezetője azt állítja, hogy az orosz légvédelem augusztus 25-én éjjel több drónt is lelőtt. Károkról, sebesültekről egyelőre nem érkeztek hírek.

06:51
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb két nagyvállalattal egészítette ki a háborút támogatók listáját Ukrajna

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség felvette a világ vezető dohányipari vállalatait, a Japan Tobacco Internationalt (JTI) és a Philip Morris Internationalt a háború nemzetközi támogatóinak listájára.

07:43
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

140 millió dollárral támogatja Norvégia az ukrán infrastruktúra fejlesztését

Norvégia 140 millió dollárt különített el az ukrajnai gáz- és áramimport biztosítására – jelentette be az ukrán energiaügyi minisztérium.

08:53
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt több mint 18 ezer ukrán menekült érkezett Magyarországra

Magyarország területére 2023. augusztus 24-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7496 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 11184 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 165 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

09:36
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok októberben képezi ki az F-16-os pilótákat

Az Egyesült Államok októberben megkezdi az F-16-os vadászgépeken az ukrán pilóták repülési kiképzését - jelentette be a Pentagon.

A kiképzés azután kezdődik, hogy a pilóták a jövő hónapban angol nyelvű képzésben részesülnek - mondta csütörtökön a Pentagon szóvivője, Pat Ryder dandártábornok. A repülési kiképzést az arizonai tucsoni Morris légi nemzetőr bázison tartanák – tette hozzá.

Ryder hozzátette, több pilóta és több tucat repülőgép-karbantartó személyzet vesz részt a képzésen.

Múlt vasárnap Dánia és Hollandia ígéretet tett arra, hogy F-16-osokat adományoz Ukrajnának.

10:27
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

42 ukrán drón a Krím felett

AFP: Az orosz légvédelmi erők 42 Ukrajnából indított drónt semmisítettek meg a Krím-félsziget felett és egy rakétát a Kaluga régió felett péntek hajnalban - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium szerint kilenc drónt a légvédelmi erők, míg 33-at az elektronikus hadviselés semmisített meg, és azok a Krím felett zuhantak le.

11:04
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország csapást mért Odesszára

Oroszország egyik napról a másikra négy rakétát lőtt Odesszára. Ukrajna lelőtte mind a négy rakétát – közölte Natalia Humeniuk, a Déli Parancsnokság szóvivője augusztus 25-én.

11:49
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Fennakadások a moszkvai repülőtereken

Augusztus 25-én, pénteken három moszkvai repülőtéren 40 járatot töröltek és a járatok többsége késett. Ezt bizonyítják a Yandex Schedule szolgáltatás adatai. Információk szerint, Domodedovoban 17 gép késett , 9-et töröltek. 5 járatot elhalasztottak Vnukovóban, 4 - et töröltek. Sheremetyevoban 5 járat késett.
A változások okát egyelőre nem közölték.

12:21
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna nem tud áttörni a Dnyeper partvonalán

Az elaknásodott területeken az Ukrán Fegyveres Erők (APU) nem tudnak áthaladni a Dnyeper partvonalán. Ezt Jevgenyij Balickij Zaporizzsja régió megbízott vezetője nyilatkozta – írja a RIA Novosztyi .

Elmondása szerint a terület különféle típusú aknákkal van tele, és az ukrán hadsereg nem fog tudni áttörni. Ugyanakkor Balitsky szerint, ha az ukrán fegyveres erők szabotázs- és felderítőcsoportjai meg is próbálnának átjutni, az orosz hadsereg készen áll rájuk.

térségében Zaporozsje irányában. A katonaorvos szerint az aneszteziológusok időben azonosították a gázelváltozást, és gyorsan intézkedtek - evakuálták és fertőtlenítették.

12:46
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna felszerelést szállít Harkovba

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) mérnöki felszereléseket szállítottak Harkovba, hogy át tudjanak jutni a folyón – mondta Andrij Marocsko, a Luhanszki Népköztársaság (LPR) Népi Milíciájának nyugalmazott alezredese a Telegramon .

„A legtöbb berendezés a KrAZ járműre épülő pontonpark. A pontonhíd-park adottságai lehetővé teszik, hogy több mint 50 méter hosszú, 60 tonnás teherbírású vízzáró feletti átkelőt építsenek" – írta.

13:21
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Prigozsin nagy valószínűséggel meghalt

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint még nincs végleges bizonyíték arra, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldosfőnöke a hét elején lezuhant repülőgép fedélzetén volt, de "nagyon valószínű", hogy meghalt - írja a Reuters.

"Prigozsin bukása szinte bizonyosan mélyen destabilizáló hatással lenne a Wagner-csoportra" - mondta a minisztérium a védelmi hírszerzési frissítésben, amelyet az X közösségi médiaplatformon, korábban Twitter néven tettek közzé.

14:06
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások következtében gáz- és villanyvezetékek rongálódtak meg Ukrajnában

A robbanások következtében a gázvezetékek és villanyvezetékek egy része megsérült Dnyipropetrovszk térségében. Erről a Dnyipropetrovszki Területi Tanács vezetője, Nyikolaj Lukasuk beszélt Telegram csatornájában.

„Az elektromos vezeték megsérült. 714 előfizető maradt áram nélkül" – írta Lukashuk. Elmondta azt is, hogy a grusevszkij és a zelenodolszki körzetben végrehajtott ágyúzás következtében több gázvezeték is megsérült.
Korábban Krivoj Rog Vikul polgármestere bejelentette , hogy az ukrán város egyik energetikai létesítményében okoztak károkat. A vízvezetéket generátorra kapcsolták, több utcát és elektromos közlekedési vezetéket is részlegesen áramtalanítottak.
Herman Galuscsenko energiaügyi miniszter 271 kárt jelentett be Ukrajnában . Ez az ország összes energetikai létesítményének a fele.

14:43
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Drónok támadták meg a zaporozsjei rendőrség épületét

Zaporozsje térségében drónok támadták meg a rendőrség épületét, senki sem sérült meg. Számolt be a Lenta.

A kiadvány szerint augusztus 24-én délelőtt két drón csapott le a Kamensko-Dneprovsky rendőrség épületére. A belügyi tiszteken kívül az Oroszországi Nyomozó Bizottság alkalmazottai is ott állomásoznak .

A támadás következtében a rendőrkapitányság vezetőjének fogadószobája megrongálódott, a második emeleten egy ablakot is betörtek. A polgárok és az alkalmazottak közül senki nem sérült meg.

16:12
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán fegyveres erők új taktikát vetnek be a Zaporozsjei Atomerőműnél

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) magát a zaporozsjei atomerőművet (ZNPP) nem sújtják közvetlenül, mivel attól tartanak, hogy Oroszország megtorló csapást mér az atomerőműre. Mondta Jevgenyij Balickij Zaporozsje régió megbízott kormányzója – írja a RIA Novosztyi .

Balickij szerint Európa is megérti, hogy egy ilyen esetleges támadás a nyugati országokat is érinteni fogja. „Ezért az ellenség ma nem aktív ebben a kérdésben" – fejezte be.

Egy interjúban Balitsky azt is megjegyezte , hogy az ukrán fegyveres erők a közelmúltban nem használnak ágyúkat és rakétatüzérséget a zaporizzsjai támadásokhoz, inkább a drónokat részesítik előnyben.

16:55
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz határvidéket lőtték Ukrajnából

A Glushkovszkij járásban található Tetkino és Elizavetovka falvakat augusztus 24-én, csütörtökön este az Ukrán Fegyveres Erők ( AFU) tűz alá vették. Ezt a kurszki régió kormányzója , Roman Starovoit jelentette be a Telegram csatornán .

Elmondása szerint az ukrán fegyveres erők három rakétát lőttek ki Tetkinóra, senki sem sérült meg, károkat sem jegyeztek fel.

17:33
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Rakétákkal és drónokkal támadták Ukrajnát

A védelmi minisztérium a közösségi médiában közölte:

Az oroszok két Kalibr és, két Kh-59 cirkálórakétával és egy Shahed drónnal támadták Ukrajnát.

Az ukrán légvédelem mindent megsemmisített - írták.

17:48
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajnát vegyi fegyver használattal vádolják

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katonái foszfort használtak Zherebyanka és Pjatikhatki térségében. Ezt az Orosz Fegyveres Erők egyik sebészeti osztályának vezetője jelentette be - írja a RIA Novosztyi.

A katonaorvos elmondása szerint időben azonosították a vegyi anyagot, és gyorsan evakuáltak.

Azt is elmondta, hogy ha a médiában arról kezdenek beszélni, hogy a NATO-országok új fegyverekkel kívánják ellátni Kijevet, akkor ezeket általában azonnal be is vetik az ukránok fronton.

Március elején Jan Gagin, a Donyecki Népköztársaság (DPR) megbízott vezetőjének tanácsadója is vegyi fegyverek használatával vádolta meg az ukrán fegyveres erőket.

18:11
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ismét sikertelenül támadta Ukrajna Donyecket

Az orosz hadsereg meghiúsította az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) támadási kísérleteit Prijutnoje és Sztaromajorszkij közelében. Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek el, és kénytelenek voltak visszavonulni – közölte Oleg Csehov, az orosz védelmi minisztérium Vosztok csoport sajtóközpontjának vezetője.

18:44
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország drónt lőtt le Belgorod felett

Kijev orosz létesítményeket támadott meg, a drónt az orosz légvédelem megsemmisítette Belgorod régiója felett – közölte az orosz védelmi minisztérium.

19:12
augusztus 25, 2023
Vágólapra másolva!

Finnország segélyt küld Ukrajnának

Finnország 94 millió eurós segélyt jelentett be 18. katonai segélycsomagjában Ukrajnának.

Korábban Norvégia is 140 millió dolláros segélyt jelentett be, amelyet az ukrán energiainfrastruktúra javítására szánnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről