Folytatódik az arab vérengzés, újabb országból támadják Izraelt a terroristák

Események

Gáza, 2023. október 10. Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, mintegy 900 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 700-hoz közelít. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
Izrael a Hamász teljes eltörlését fogadta meg, miután lefejezett csecsemők holttestére bukkantak egy kibucban. Kövesse az Origón a háború eseményeit!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül37 bejegyzés
06:29
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:36
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Megérkezett az első gép az Egyesült Államokból

Megérkezett Izraelbe az első amerikai fegyvereket szállító repülőgép.

Az izraeli hadsereg az X-en közzétette, hogy az amerikai támogatás megérkezett az ország déli részén található Nevatim légibázisra. A szállítmány tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

06:39
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael újabb 200 célpontot vett tűz alá

Az izraeli hadsereg (IDF) folytatták ellentámadásaikat Gáza ellen. Az IDF a Telegramon azt közölte: "24 órán belül harmadszor folytatódtak a kiterjedt csapások a Gázai övezetben. Több tucat vadászgép több mint 200 célpontot mért be Al-Furqanban. Ez a harmadik csapás a térségben az elmúlt 24 órában, amikor az IDF több mint 450 célpontot támadott.

A Gázai övezet északi részén található Al-Furqan a Hamász terrorszervezet terrorközpontjaként szolgál.

06:52
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az EU levelet írt Elon Musknak

Az EU levelet írt Elon Musknak, és kitart amellett, hogy többet kell tennie az izraeli-Hamász konfliktussal kapcsolatos grafikus média, erőszakos beszéd és gyűlöletkeltő magatartás megállítása érdekében az üzenetküldő platformon.

07:20
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Legalább 1200 izraeli halt meg

Legalább 1200 izraeli halt meg a Hamász támadásaiban – jelentette az izraeli közszolgálati műsorszolgáltató. Ez több, mint az 1000 áldozat, amelyet hivatalosan is megerősített egy izraeli katonai tisztviselő.

Több mint 3000 izraeli sebesült meg és hivatalosan 50 eltűntről tudni, köztük külföldiekről is.

Az izraeli légicsapások 900 halálos áldozatot követeltek Gázában, köztük 260 gyermek és 230 nő a terület egészségügyi minisztériuma szerint. További 4500 ember megsebesült - közölték.

07:49
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Zsúfoltak a menhelyek

Körülbelül 260 ezer ember kényszerült elhagyni az otthonát a Gázai övezetben – közölte az ENSZ Palesztin Menekülteket Segítő és Munkaügyi Ügynöksége a Közel-Keleten (UNRWA). Arra is figyelmeztettek, hogy a szám várhatóan növekedni fog.

A segélyszervezet tájékoztatása szerint néhány menhely túlzsúfolt, és korlátozott a hozzáférés az ivóvízhez, kevés a tisztítószer, a matrac és a takaró.

Közel félmillió ember, aki az UNRWA élelmiszer-elosztó központjaira támaszkodik, szintén nem tudott hozzájutni a fejadagjához.

08:18
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Tel-Aviv valóban kapott figyelmeztetést

Az egyiptomi hírszerzéstől valóban érkezett figyelmeztetés Tel-Avivba a Hamász-támadássorozata előtt – jelentette az izraeli média. Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatala eddig tagadta, hogy bármilyen előzetes tudomása lett volna a támadásról.

A militáns csoport tagjai Izrael határának több pontján, szárazföldi, tengeri és légi úton jutottak be az országba. A művelet súlyos hírszerzési kudarcot jelentett Izrael számára, és felfedte a hadsereg gyengeségeit is.

08:30
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli erők a határon vannak

Az izraeli hadsereg a Gázai övezet határán tartózkodik és minden korábban elfoglalt település felett visszavették az ellenőrzést. Szárazföldi egységek egyelőre nem hatoltak be az övezetbe.

08:44
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael tüzérségi tűzzel válaszolt a szíriai lövöldözésre

Az izraeli hadsereg tüzérségi tüzekkel válaszolt, miután szíriai aknatűz érte az 1967 óta megszállt Golán-fennsíkot. A hadsereg azt állítja, hogy "Szíriából számos tüzet nyitottak izraeli területre".
Ez volt az első tűzváltás Izrael és Szíria között azóta, hogy a Hamász szombaton támadást indított Izrael ellen a blokád alatt álló Gázai övezetből.
Kedden tűzpárbaj volt Libanon déli részén.

08:59
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

A Földközi-tenger keleti zónájába értek az amerikai hadihajók

Egy amerikai repülőgép-hordozó csapásmérő csoport megérkezett a Földközi-tenger keleti részére.
Az amerikai jelenlét elriaszt "bármely Izraellel szemben ellenséges szereplőt" attól, hogy kihasználja "a helyzet előnyeit" - mondta Michael Kurilla tábornok, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának vezetője.

A csoportba tartozik a USS Gerald R. Ford és nyolc támadó- és támogató repülőgép-osztaga. A repülőgép-hordozó mellett behajózott egy irányított rakétás cirkáló, az USS Normandy, valamint négy irányított rakétaromboló.

09:34
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok humanitárius folyosót akar létrehozni

Az amerikai NBC News arról számolt be, hogy Washington egy humanitárius folyosót szeretne létrehozni, amelyen keresztül a Gázában élő palesztin civilek és amerikaiak Egyiptomon keresztül kiszabadulhatnának a háborús övezetből.
A jelentés szerint a Biden-adminisztráció jelenleg más országokkal egyeztet a tervről.

10:12
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

A skót kormányfő feleségének szülei is Gázában vannak

Skócia első minisztere, Humza Yousaf arra szólította fel az Egyesült Királyság kormányát, hogy lobbizzon Izraelnél a tűzszünet bevezetése és a civilek biztonságos kiutazása érdekében Gázából.
Yousaf leírta, hogy felesége szülei – akik az északkelet-skóciai Dundee-ban élnek – családjukat látogatták meg Gázában, amikor a Hamasz megtámadta Izraelt. Most ott rekedtek, mert az Egyiptomba vezető rafahi határátkelőt „lebombázták, és most lezárták".
Azt mondta, teljesen megérti „Izrael jogát ahhoz, hogy megvédje polgárait a terrortól", de hozzátette, hogy „2,2 millió ember kollektív megbüntetése, akiknek túlnyomó többsége ártatlan civil, egyszerűen nem indokolható".

10:48
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Kikötőket támad az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg Khan Yunis és Gáza kikötőit vette célba, ahonnan állításuk szerint a Hamász több fegyveresét is elindította a szombati izraeli behatolás során.
"A dokkokat hajókról, helikopterekről és szárazföldi tüzérségi ütegekkel lövik" - mondta egy szóvivő.
Azt is hozzátette, hogy a haditengerészet megölt egy Hamász-búvárt, "aki a gázai partokról próbált beszivárogni Izraelbe".

10:54
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Tömegtüntetésre szólították fel az arab világot

A palesztinok melletti kiállás megnyilvánulásaként péntekre tömegtüntetésre szólította fel szerdán az arab világot a Hamász korábbi vezetője, Háled Mesál.

"Az egész arab és iszlám világban ki kell vonulnunk a terekre és az utcákra az al-Aksza özön napján, pénteken" - mondta Mesál, aki jelenleg a Hamász diaszpóra osztályának vezetője.

A Hamász kedden október 13., péntekre tömeges mozgósítást hirdetett az "Al-Aksza özön"-művelet keretében.

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet fegyveresei szombaton betörtek Izraelbe, ahol mintegy 1200 embert öltek meg, a sebesültek száma megközelíti a háromezret és több mint 100 embert el is rabolhattak.

11:01
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael megsemmisítette a Hamász észlelőrendszerét

Az Izraeli Légierő (IAF) azt állítja, hogy „megsemmisítették a [Hamász] fejlett rendszerét, amelyet repülőgépek észlelésére használtak a Gázai övezet felett". Az X-en, korábban Twitteren közzétett bejegyzésében az IAF azt mondta: „A Hamász éveken át jó minőségű kamerák hálózatát építette ki a Gázai övezetben a napkollektorok belsejében elrejtve, azzal a céllal, hogy azonosítsa és nyomon kövesse a repülőgépeket.

11:07
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Gáza egyetlen erőműve már nem bírja sokáig

A palesztin energiahatóság elnöke szerint 10-12 órán belül kifogy a Gázai övezet egyetlen erőműve és egyetlen jelenlegi áramszolgáltatója.Thafer Melhem a Palesztina Hangja rádiónak nyilatkozott egy Izrael által végrehajtott "totális ostrom" közepette.

11:12
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izraelbe utazik az amerikai külügyminiszter

Antony Blinken Izraelbe utazik, hogy a szolidaritás és a támogatás jeleként találkozzon az ország magas rangú vezetőivel - mondta Matthew Miller külügyi szóvivő.
"Természetesen közvetlenül Izrael vezetőitől szeretne hallani az aktuális helyzetről, amellyel szembesülnek, és arról, hogy mire van szükségük, és hogyan tudjuk a legjobban támogatni őket" - mondta a szóvivő. Blinken Izraelből Jordániába utazik tovább.

11:20
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb magyarokat hoztak ki Izraelből

További öt magyar állampolgárt sikerült kijuttatni Izraelből, eközben pedig kétóránként tájékoztatnak mindenkit a helyzetről és az ország elhagyásának lehetőségeiről, aki jelentkezett konzuli védelemre - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a helyzet továbbra is rendkívül aggasztó Izraelben, még zajlanak a fegyveres műveletek, rendszeresen óvóhelyre kell menniük a tel-avivi nagykövetség dolgozóinak is.

"Természetesen 24 órás szolgálatot tartunk. Természetesen itt, Budapesten is megemelt konzuli létszámmal dolgozunk annak érdekében, hogy mindenkivel, aki konzuli védelemre regisztrált, folyamatosan tudjuk tartani a kapcsolatot, és segítséget tudjunk nyújtani" - jelentette ki.

"Mindazok a magyar állampolgárok, akik konzuli védelemre regisztráltak Izraelben, kétóránként kapnak tájékoztatást a nagykövetségtől az aktuális biztonsági helyzetről, a repülőtéri információkról és az egyéb határátkelési lehetőségekről" - hangsúlyozta.

11:41
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb Hamász-vezetőt öltek meg

Az izraeli bombázások következtében meghalt a Hamász egyik tábornokának testvére és több családtagja is. Mohammed Deif ellen már többször kísérelt meg merényletet Izrael, azonban ezidáig nem sikerült egyik sem, a tábornok továbbra is életben van. A családtagjai viszont gyakran célponttá váltak az elmúlt években. 2014-ben egy bombázásban meghalt a felesége és a 7 hónapos gyereke is.

11:55
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Újra Izraelt támadják

Az izraeli hadsereg jelentése szerint Libanon felől tankelhárító rakétákat lőttek ki az izraeli állások irányában. Az Al Jazeera szerint Dél-Libanonban is tűzharcok vannak, több robbanásról érkezett beszámoló.

12:16
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

A migránsok újabb terroristapárti tüntetéseket rendeznek

A palesztinok melletti kiállás megnyilvánulásaként péntekre tömegtüntetésre szólította fel szerdán az arab világot a Hamász korábbi vezetője, Háled Mesál.

Az egész arab és iszlám világban ki kell vonulnunk a terekre és az utcákra az al-Aksza özön napján, pénteken" - mondta Mesál, aki jelenleg a Hamász diaszpóra osztályának vezetője.

A Hamász október 13., péntekre tömeges mozgósítást hirdetett az "Al-Aksza özön"-művelet keretében.
A washingtoni Közel-keleti Médiakutató Intézet (MEMRI) által angolra fordított nyilatkozatában a terrorszervezet arra buzdította a ciszjordániai és izraeli palesztinokat, hogy szálljanak szembe Izraellel az al-Aksza mecset és az iszlám örökség védelmének nevében, és akadályozzák meg, hogy a "telepes bandák" meggyalázzák.

A Jeruzsálemtől távolabb élőket felszólították, hogy a városhoz legközelebbi ponton gyülekezzenek. Ezen felül a nyilatkozat szerint arra utasították a diaszpórában vagy menekülttáborokban élő arabokat és muszlimokat, hogy induljanak "Palesztina" határai felé, kimutatva szolidaritásukat és támogatásukat.
A kiáltványban az Izraelt el nem ismerő terrorszervezet következetesen 1948-ban megszállt területként említi Izrael Államot, és arra szólítja fel támogatóit, hogy mindenhol támadják meg az izraeli katonákat és hadsereget, hogy felszabadítsák Jeruzsálemet és az al-Akszát "a cionista megszállás" alól.

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet fegyveresei szombaton betörtek Izraelbe, ahol mintegy 1200 embert öltek meg, a sebesültek száma megközelíti a háromezret és több mint 100 embert el is rabolhattak.

12:25
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg döbbenetes bejelentése

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy ellentámadás indítottak libanoni területeken, miután tankelhárító rakétákat lőttek ki izraeli állások ellen.

12:46
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Holttestek tucatjait találták egy kibucban

Az izraeli hadsereg holttestek tucatjait találta a Kfar Aza kibucban. A Gázai övezettől csupán két kilóméterre fekvő közösségben összesen négyzázan éltek a Hamász terrortámadását megelőzően. A terroristák az embereket lemészárolták, a házakat pedig felgyújtották.

13:07
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Itt van Izrael pusztító válasza Libanonnak

Az Al Jazeera tudósítójának jelentése szerint a libanoni határ mentén pusztító légicsapást mért az izraeli hadsereg. Korábban az izraeli csapatok egyik állását tankelhárító rakétákkal támadták meg, ezért a Hezbollah vállalt felelősséget.

A tudósító elmondta, hogy az izraeli hadsereg most a Hezbollah állásait helyezte tüzérségi csapás alá, emellett pedig bombázzák is a libanoni határt. Halottakról is érkeztek jelentések. Hozzátette, hogy folyamatosan lehet hallani a robbanásokat, rengeteg vadászgép, illetve drón van a levegőben.

13:32
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

A Hezbollah üzent

Ismét rakétákkal támadta szerdán Izraelt a libanoni síita Hezbollah. A fegyveres párt megerősítette, hogy ők követték el a támadást, a szervezet közleménye szerint a nagy pontosságú rakétákkal végrehajtott akció válasz volt az izraeli hadsereg által hétfőn elkövetett támadásra, melyben három Hezbollah-fegyveres életét vesztette.

Libanoni biztonsági források szerint a Hezbollah két precíziós rakétát lőtt ki Izrael irányába.

Az izraeli hadsereg csupán annyit közölt, hogy támadás érte a libanoni Dajra településsel szemben lévő, izraeli oldalon található Aramse nevű, zömében beduinok lakta települést.

Az Irán támogatását élvező Hezbollah kedden legkevesebb 15 rakétával támadta Izrael északi határvidékét, válaszul az izraeli hadsereg harckocsikból lőtte a szervezet fegyvereseinek két megfigyelőállását.

14:07
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ezerre nőtt a gázai halottak száma

A palesztin egészségügyi miniszter bejelentése szerint a Gázai övezetben a halottak száma átlépte az ezret, emellett közel 5500-an sérültek meg.

14:37
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Így történhetett meg a Hamász terrortámadása

A Meduza a New York Times alapján arról ír, hogy Izrael nem vette elég komolyan a Hamász jelentette fenyegetést, a hadsereg pedig túlzottan bízott a határt ellenőrző kamerákban és szenzorokban. Emellett szerintük szintén hiba volt, hogy a határszakaszon egyetlen kommunikációs központja volt az izraeli hadseregnek, amelyet a Hamász terroristái hamar elfoglaltak, így sokáig nem jöttek megbízható információk arról, hogy mi történt a határon.

A Hamász terrortámadását az is lehetővé tette, hogy az izraeli titkosszolgálat kudarcot vallott a milíciák kommunikációjának ellenőrzésében, így nem tájékozódtak időben arról, hogy támadás készül az ország ellen. Az izraeli titkosszolgálat emellett félreértelmezte a Hamász céljait, ami szintén a terrortámadáshoz vezetett.

14:58
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Itt a jordán király háborús üzenete

II. Abdullah jordán király szerint amig nem alakul meg a palsztin állam, addig nincs esély a Közel-Kelet békéjére. A király úgy véli, hogy vissza kellene állítani az 1967-es háború előtti határokat és Kelet-Jeruzsálemet megtenni Palesztina fővárosának.

15:19
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

A román parlament bejelentést tett

Nyilatkozatban ítélte el az izraeli támadásokat a román parlament két háza szerdai együttes ülésén, és a dokumentumban "a lehető leghatékonyabb mechanizmusok létrehozásának szükségességét" hangsúlyozták a szabadság, demokrácia és az emberéletek védelmében.

A dokumentum szerint a román képviselőket és szenátorokat sokkolta "a Hamász terrorista szervezet Izrael elleni barbár terrortámadása", amely a civil lakosság ellen irányult. Mint leszögezik, az ártatlan áldozatok magas száma jelzi, hogy a biztonság biztosításához "állandó éberségre" van szükség.
A nyilatkozatot Silviu Vexler, a romániai zsidó közösségek szövetségének elnöke olvasta fel. A képviselők hangsúlyozták, hogy a terrorizmus és a gyűlöleten alapuló különböző ideológiák elleni harc az egész társadalom kötelessége és közös felelőssége a jelenre és a jövőre vonatkozóan.

A román parlament tagjai a dokumentumban szolidaritásukról biztosítják Izraelt és polgárait, részvétüket fejezik ki az áldozatok hozzátartozóinak, és - mint írják - "figyelemmel és aggodalommal" kísérik az elhurcolt túszok sorsát.

16:05
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Több vezető is Izraelbe utazik

James Cleverly brit külügyminiszter Izraelbe utazik, hogy kifejezze szolidaritását a terrortámadás által súlytott Országban. Anthony Blinken nem sokkal ezt megelőzően jelentette be, hogy szintén Izraelbe látogat, hogy kifejezze az Egyesült Államok támogatását ebben a nehéz helyzetben.

16:31
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Meghalt egy spanyol nő a terrortámadásban

A spanyol külügyminisztérium megerősítette szerdán, hogy egy 19 éves spanyol nő életét meghalt a Hamász által Izraelben elkövetett támadásokban.

A szaktárca közleményében részvétét fejezte ki Maya Villalobo Sinvany hozzátartozóinak, hangsúlyozva, hogy a dél-európai ország "a leghatározottabban elítéli az elkövetett terrorcselekményeket".

A fiatal nő spanyol-izraeli kettős állampolgár volt, a Gázai-övezet határának közelében, a Nahal Oz katonai bázison teljesített szolgálatot a támadások idején.

Szombat óta eltűntként tartották nyilván. A spanyol sajtóban megjelent információk szerint azt feltételezték, hogy fogságba esett.

Halálának körülményeit nem részletezte a külügyminisztérium.

Egy másik spanyol állampolgárnak is nyoma veszett a hétvégén. Egy 46 éves baszk férfi, egy Gázától két kilométerre fekvő kibucból tűnt el feleségével együtt.

16:55
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Nagy bajban Gáza

A Gázai övezet helyi áramszolgáltatójának szerdai közlése szerint napenergia-termelésre kell átállniuk a palesztin övezet izraeli blokádja miatt.

A vállalat közlése szerint mindazonáltal mindössze napi 10 órára elegendő áramot lesznek képesek előállítani így.

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista palesztin szervezet fegyveresei szombaton rakétákat lőttek és betörtek Izraelbe, megölve mintegy 1200 embert. Válaszképpen Izrael az övezet lezárását rendelte el, és leállította a térségbe szánt szállítmányokat - üzemanyagot és élelmiszert is -, és blokád alá vonta a térséget. Izrael több csapást is mért a part menti területekre, a gázai egészségügyi minisztérium legfrissebb közleménye szerint ezeknek már legalább 1000 halottjuk van.

17:20
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Egyiptom segélyt küldhet a Gázai övezetbe

Egyiptom megkezdte a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal és más országokkal arról, hogy egy esetleges tűzszünet esetén segélyt juttasson el a Gázai övezetbe. Az Al Jazeera névtelen forrásai szerint a segélyt a Rafa határátkelőn juttatnák el az övezetbe.

17:50
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Megalakul az egységkormány Izraelben

Több izraeli hírportál is arról számolt be, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Benni Gantz, a Nemzeti Egység párt elnöke megállapodtak, így nemzeti egységkormány jön létre Izraelben.

18:26
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Portugálokat evakuáltak

A TAP portugál légitársaság különgépe 152 portugál és 14 külföldi, Izraelből a gázai konfliktus miatt kimentett személlyel a fedélzetén landolt szerdán a lisszaboni Figo Maduro katonai repülőtéren.

A külföldi kimenekítettek között nyolc spanyolon kívül ír, bolgár és litván állampolgárok vannak.
Az Izraelből evakuált személyeket a portugál légierő egy gépe szállította Tel-Avivból a ciprusi Larnacába szállította, ahonnét a portugál nemzeti légitársaság (TAP) járatával érkeztek meg Portugáliába.
A katonai repülőgép eddig két alkalommal teljesítette a Tel-Aviv-Larnaca távolságot, és már a harmadik útjára készül.

Joao Gomes Cravinho portugál külügyminiszter a konzuli listákra hivatkozva mintegy 2000 Izraelben tartózkodó portugálról számolt be, és megerősítette, hogy a harcok közepette egy portugál-izraeli kettős állampolgár életét vesztette, négy portugál útlevéllel rendelkező személy pedig eltűnt.

18:44
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Már tíz francia halottról tudni

Tízre emelkedett a Hamász iszlamista palesztin szervezet Izrael elleni támadásában meghalt francia állampolgárok száma, s 18 franciáról "nincs hír", őket - köztük több gyereket - feltehetően elrabolták - közölte szerdán Elisabeth Borne miniszterelnök a szenátusban.

A kormányfő a felsőházban elmondott beszédében jelezte, hogy "szoros kapcsolatban áll az érintett családokkal".

Elmondta, hogy a kormány "aktívan" együttműködik az Air France francia légitársasággal, hogy megoldást találjon a hazatérésre Izraelből "minden olyan állampolgárnak, aki ezt szeretné". "Egy különjáratot már szerveztünk csütörtökre, és különböző lehetőségeken dolgozunk, amíg a menetrend szerinti járatok újraindulnak" - tette hozzá.

22:40
október 11, 2023
Vágólapra másolva!

Üzentek az arab terroristák

Az izraeli-palesztin konfliktus miatt a Közel-Keletre küldött amerikai repülőgép-hordozók nem fogják tudni megfélemlíteni a Hezbollah-t - jelentette ki a libanoni síita fegyveres milícia szerdai közleményében.

Az ellenállás kész a konfrontációra a végső győzelemig és a (palesztinok) teljes felszabadításáig

- hangoztatta a radikális mozgalom.

A Hezbollah szerint nem lepődtek meg azon, hogy az amerikai kormány kiállt Izrael mellett.

Az Egyesült Államokra úgy tekintünk, mint aki partner a cionista agresszióban, és teljes mértékben felelősnek tartjuk a gyilkosságokért és egyéb bűncselekményekért, a palesztinok blokádjáért, ostromlásáért, lakások megsemmisítéséért és védtelen civilek lemészárlásáért, ideértve a gyerekeket, nőket és időseket

- olvasható a Hezbollah közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!