A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Kiderült, ki áll a gázai kórház felrobbantása mögött, folytatódik az evakuálás, Biden megérkezett Izraelbe

Események

conflict Horizontal Izrael Hamász Gáza
Izraeli katonák vonulnak fel a gázai határ közelében
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az izraeli háború 12. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
06:31
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:36
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael: Az Iszlán Dzsihád rakétája csapódott a kórházba

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy bizonyítékokat fog nyilvánosságra hozni – köztük drónfelvételeket és lehallgatott beszélgetéseket –, amelyek állításuk szerint bebizonyítják, hogy egy iszlamista fegyveres csoport felelős a gázai kórházban történt halálos robbantásért.

Több száz ember halt meg egy pusztító robbanásban az al-Ahli kórházban abban a támadásban, amelyért palesztin tisztviselők Izraelt tették felelőssé. Ez a háború eddigi leghalálosabb eseménye.

06:47
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kiderültek Biden útjának részletei

Részletek derültek ki Joe Biden amerikai elnök izraeli programjáról. Az Air Force One fedélzetén a Fehér Ház sajtótitkára, Karine Jean-Pierre azt mondta, az elnök első dolga, hogy találkozzon Benjamin Netanjahuval. A találkozó egy "nagyon kicsi, korlátozott kétoldalú találkozó" lesz. Ezt követően az ülés kibővül az izraeli háborús kabinettel.

Az elnök ezután várhatóan találkozik az izraeli elsősegélynyújtókkal, és köszönetet mond nekik "minden bátorságukért" a Hamász-támadásra adott válasz során. Ezután lehetősége lesz találkozni néhány családdal. Olyanokkal, akik szeretteiket vesztették el Izraelben, és lesznek köztük olyanok is, akiknek a rokonait túszul ejtették - mondta Karine Jean-Pierre.

07:11
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok megemelte Libanon biztonsági kockázatát

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma az Izrael és a Hezbollah közötti rakéta- és tüzérségi támadások következményeként megemelte Libanon biztonsági kockázatát és arra kérte állampolgárait, hogy ne utazzanak a térségbe.

Libanon kockázata most a legmagasabb, 4-es szinten van, hogy tükrözze a Bejrúti Nagykövetség korlátozott képességét az Egyesült Államok állampolgárainak védelmében. Izrael és Ciszjordánia 3. szintű, Gáza pedig 4. szintű kockázatot jelent.

Míg a 3. szintű kockázatnál arra kérik az embereket, hogy gondolják át utazási terveiket, a 4. szintnél azt javasolják, hogy egyáltalán ne utazzanak a területre.

07:26
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Joe Biden nem utazik Ammánba

Nem utazik Jordániába az amerikai elnök - közölte a Fehér Ház, miután Jordánia lemondta a Joe Biden részvételével tervezett regionális csúcstalálkozót a Gázai-övezet egyik kórházát érő rakétatámadás miatt.

Dina Kawar, Jordánia Egyesült Államokba akkreditált nagykövete megerősítette a találkozó törlését, amit azzal magyarázott, hogy ez nem a megfelelő pillanat a tanácskozásra.

Az eredeti tervek szerint az amerikai elnök Ammánban Abdullah jordán királlyal, Abdel Fattáh asz-Sziszi egyiptomi elnökkel és Mahmud Abbásszal, a Palesztin Hatóság vezetőjével egyeztetett volna. A palesztin vezető volt az első, aki bejelentette, nem vesz részt a találkozón, ezt követte a jordán visszalépés.

07:43
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Tüntetéshullám kezdődött a gázai kórházat ért csapás után

A gázai kórházi csapást követően tiltakozások alakultak ki szerte az arab világban. Az emberek Törökországban és Jordániában az izraeli nagykövetség körül gyülekeztek, míg Libanonban az Egyesült Államok nagykövetsége körül lehetett látni embereket.

A palesztin biztonsági erők könnygázt vetettek be a megszállt ciszjordániai Ramallah városában a tüntetők feloszlatására, akik köveket dobáltak és skandáltak a Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász ellen.

Tüntetések voltak Jemen délnyugati városában, Tazban, valamint a marokkói fővárosban, Rabatban és Irak fővárosában, Bagdadban.

07:55
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az ENSZ-főtitkár elítélte a támadást

António Guterres, az ENSZ főtitkára kijelentette, hogy elítéli az al-Ahli kórház elleni sztrájkot, amelyben legalább 500 ember halt meg. Azt mondta, "elborzadt" az incidenstől, és szíve az áldozatok családjaival van. Izrael és palesztin tisztviselők egymást hibáztatták az esetért.

08:16
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

31 amerikai meghalt, 13 eltűnt

A Hamász Izrael elleni támadásában az eddigi adatok szerint 31 amerikai állampolgár halt meg, 13-at pedig eltűntként tartanak nyilván.

08:29
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Fokozott készenlétben a brit titkosszolgálat

Az MI5 főigazgatója a Sky Newsnak azt mondta, hogy titkosszolgálatai "különös intenzitással összpontosítanak" az Egyesült Királyságban a közel-keleti események utáni támadások növekvő kockázatára.

Ken McCallum az Izrael-Hamász háborúval és annak globális biztonsági következményeivel kapcsolatban azt mondta: „Élesebb aggodalomra ad okot többféle fenyegetés – a szélsőjobboldali antiszemitizmustól, az iszlamofóbiától, az iszlamista szélsőségességtől és a növekvő állami szintű agressziótól –, elsősorban Kínából, Oroszországból és Iránból. A világ egy nagyon bizonytalan hely jelenleg".

08:43
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Dzsihád visszautasította a vádakat

Az Iszlám Dzsihád palesztin fegyveres csoport hazugságnak minősítette az izraeli hadsereg vádjait, miszerint ők a felelősek egy gázai kórház elleni csapásért, amelyben több száz ember halt meg.

08:57
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Új szankciókat jelent be az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma ezen a héten új szankciókat jelent be a Hamász palesztin iszlamista csoport vezetői ellen – írja az Axios amerikai tisztségviselőkre hivatkozva.

09:20
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

22 arab ország kért tűzszünetet Gázában

Az ENSZ 22 arab országa csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy azonnali tűzszünetet követeljenek Gázában a pusztító robbanást és a gázai városi kórházban keletkezett tüzet követően.
Rijád Manszúr palesztin ENSZ-nagykövet kijelentette, hogy az arab csoport tagjai „felháborodnak ezen a mészárláson", és egységesen követelik a humanitárius segély azonnali szállítását és a palesztinok „erőszakos kitelepítésének" megakadályozását.
Manszúr azt mondta, hogy a „mészárlás" után a legfőbb cél a tűzszünet, mert az életek megmentése a legfontosabb.

09:53
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódik az evakuálás

Az izraeli katonaság egy újabb figyelmeztetésben sürgette Gáza város lakóit, hogy induljanak dél felé. Azt mondták, hogy van egy "humanitárius zóna" segélyekkel Al-Mawasiban, 27 mérföldre a parttól. A nyilatkozat megismételte a hadsereg múlt héten adott korábbi parancsait, amelyek több mint egymillió civilt utasítottak Gáza északi részén, hogy költözzenek délre egy esetleges szárazföldi offenzíva előtt.

10:22
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az ENSZ BT ma szavaz az izraeli háború elítéléséről

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerda délelőttre tűzte ki a szavazást az Izrael-Hamász konfliktusról szóló határozatról. Az állásfoglalás kezdetben elítélte „a Hamász által Izrael ellen elkövetett szörnyű terrortámadásokat", valamint a polgári lakosság elleni erőszakot, ugyanakkor „humanitárius szünetekre" szólított fel, hogy a gázai övezetben millióknak eljuttassák a rendkívül szükséges segélyt.
A Brazília által támogatott határozattervezet szövegezéséről szóló tárgyalások egész kedden folytatódtak, ám a szavazásra váró végleges változat kedden éjszakáig nem jelent meg.
A Tanács hétfőn elutasította az oroszok által kidolgozott határozatot , amely elítélte a civilek elleni erőszakot és terrorizmust, és „humanitárius tűzszünetre" szólított fel, de nem tett említést a Hamászról.

10:44
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az ENSZ főtitárát elborzasztotta a gázai kórház elleni támadás

António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán úgy fogalmazott, hogy "elszörnyedt" a gázai kórház ellen kedden elkövetett, több száz áldozatot követelő rakétatámadás miatt, amelyet egyúttal határozottan elítélt.

Guterres az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) pekingi csúcstalálkozójának megnyitó ünnepségén leszögezte, hogy elítéli a Hamász október 7-én Izraelben elkövetett, civilek ellen elkövetett atrocitásait, ám úgy vélte, "ezek a támadások nem igazolhatják a palesztin nép kollektív büntetését".

11:34
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Ennyi rakéta nem érte el a célját

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy október 7. óta mintegy 450 palesztin rakéta nem érte el a célját.

12:17
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

IDF: Izrael humanitárius övezetet hoz létre a Gázai övezet déli részén

Izrael humanitárius övezetet hoz létre az övezet déli, tengerparti részén a Gázai övezet északi részéről elmenekülők részére - jelentette a katonai szóvivő szerdán.

Az izraeli hadsereg (IDF) továbbra is arra szólítja fel az övezet északi részének civil lakosságát, hogy meneküljenek a Vádi Gáza folyón túli, déli területekre, ahol Al-Mavasziban segélyekkel várja majd őket egy humanitárius zóna.

A hadsereg közleménye szerint a nemzetközi humanitárius segélyeket "szükség esetén" a Hán-Junisztól nyugatra eső területre irányítják. A hét eleje óta a Gázai övezet északi része lakosainak százezrei költöztek délre az izraeli hadsereg felszólítása nyomán.

12:35
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Biden Izraelben tesz látogatást

Joe Biden elnök látogatásra érkezett Izraelbe - jelentette a The Independent. Az elnök helyi idő szerint szerda délelőtt 10.50 körül szállt le Tel-Avivban. Az elnök várhatóan "kemény kérdéseket" fog feltenni Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek is, miután több száz civil halt meg egy gázai kórházban történt robbanásban.

Az izraeli miniszterelnök üdvözölte Bident, és köszönetet mondott neki az Egyesült Államok által Izraelnek nyújtott példátlan támogatásért és "erkölcsi tisztaságért".

13:18
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország felszólítja Izraelt, hogy bizonyítsa, nem ő áll a kórházi robbantás mögött

Oroszország szerint Izraelnek műholdfelvételekkel kell bizonyítania, hogy nem volt köze az al-Ahli kórházban történt robbanáshoz. Maria Zakharova külügyminisztériumi szóvivő a Radio Sputniknak nyilatkozva azt mondta, hogy a robbanás "embertelen bűncselekmény" volt.

13:57
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Teheránban több százan tüntettek a francia és brit nagykövetségnél egy gázai kórházat ért támadás miatt

Teheránban több százan tüntettek a francia és brit nagykövetség előtt kedd este egy gázai kórházat ért támadást követően. Legalább 200 ember meghalt kedden egy gázai kórházat ért rakétatalálatban - közölte a Hamász palesztin iszlamista szervezet egészségügyi minisztériuma, amely Izraelt tette felelőssé a történtekért.

Az izraeli hadsereg a csapást a Hamásszal szövetséges Iszlám Dzsihád palesztin szervezet sikertelen rakétaindításának tulajdonította. Teheránban a tüntetők azt kiabálták, hogy "Halál Franciaországra és Angliára", miközben tojásokkal dobálták meg a francia diplomáciai képviselet falát.

14:36
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli erők 65 palesztint vettek őrizetbe a megszállt Ciszjordániában

Az izraeli erők 65 palesztint tartóztattak le a megszállt Ciszjordániában - jelentette a Wafa palesztin hírügynökség.

Október 7. óta az izraeli erők által Ciszjordániában őrizetbe vett palesztinok száma 750-re emelkedett, de a szám nem tartalmazza a kedden őrizetbe vett gázai munkásokat, mivel a szervezetek nem tudták megerősíteni a tényleges számot - közölte a hírügynökség.

15:10
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Franciaország figyelmeztetett

Franciaország azt tanácsolja állampolgárainak, hogy ne utazzanak Libanonba.

15:34
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

A gázai konfliktus terrorcselekményekhez vezethet

Az MI5 vezetője, Ken McCallum szerint a gázai konfliktus terrorcselekményekre ösztönözhet az Egyesült Királyságban. A hírszerzés vezetője újságíróknak nyilatkozott: Egyértelműen fennáll annak a lehetősége, hogy a Közel-Keleten zajló mélyreható események vagy nagyobb volumenű brit fenyegetést generálnak és/vagy megváltozik a célpontok formája, illetve az emberek inspirációjának módja.

16:05
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Irán fenyegetés küldött

Az iráni külügyminisztérium sürgette az országokat, hogy vezessenek be szankciókat Izrael ellen. A Reuters jelentése szerint ezt egy nyilatkozatban közölte:

A külügyminiszter azonnali és teljes embargót követel az iszlám országoktól Izrael ellen, beleértve az olajszankciókat is, továbbá az izraeli nagykövetek kiutasítását, amennyiben a cionista rezsimmel kapcsolatokat létesítettek.

Iránnak nincsenek diplomáciai kapcsolatai Izraellel.

16:47
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Amerika szankciókat vezetett be

Az Egyesült Államok terrorizmussal kapcsolatos szankciókat rendelt el kilenc, a Hamászhoz köthető személy és egy szervezet ellen - írja a Reuters. Az értesítést az amerikai pénzügyminisztérium honlapján tették közzé.

17:23
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok engedélyezi a nagykövetségi alkalmazottak távozását Libanonból

Az Egyesült Államok kedden engedélyezte, hogy a nem létfontosságú személyzet és családtagjaik elhagyják Bejrút melletti nagykövetségüket, az Izrael és a Hamász közötti háború miatt Libanonban kialakult kiszámíthatatlan biztonsági helyzetre hivatkozva.

A külügyminisztérium emellett a júliusban kiadott 3-as szintről a legmagasabb, 4-es szintre emelte a Libanonra vonatkozó utazási tanácsot, mivel azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy kerüljék el az országot.

17:38
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin szerint a gázai kórházban történt robbanás katasztrófa

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a gázai kórházban történt robbanás, amely több száz palesztin halálát okozta, szörnyű katasztrófa volt, amely megmutatta, hogy a konfliktusnak véget kell vetni.

17:57
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael ismét viszonozta a tüzet a libanoni határon

Az IDF a közösségi médiában közölte, hogy ismét viszonozta a tüzérségi tüzet Libanonba, miután támadás érte Izrael északi részén.

18:14
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Törökország közvetít a túszdrámában

Törökország közölte, hogy tárgyalásokat folytat a Hamásszal az Izraelben elfogott és a Gázai övezetbe vitt túszok szabadon bocsátásáról. A Reuters jelentése szerint Hakan Fidan külügyminiszter azt mondta, hogy egyelőre "semmi konkrétum" nincs.

Az állami Anadolu hírügynökségre hivatkozva a Reuters idézi őt:

A tárgyalások, a fogolycserével kapcsolatos munka folytatódik. Vannak megbeszélések és találkozók, amelyeket a hírszerző egységeken keresztül tartanak, de az első napok hevében nem sikerült ennek kereteit megteremteni".

Fidan elmondta, hogy Katar is részt vesz a túszcseréről szóló tárgyalásokban, és hogy az Egyesült Államok és Németország is kapcsolatba lépett Törökországgal, hogy segítséget kérjen a túszhelyzetben.

18:46
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Egyiptom 3 napos nemzeti gyászt hirdetett

Abdel Fattáh esz-Szíszi elnök háromnapos általános gyászt hirdetett Egyiptom-szerte a gázai al-Ahli kórházban történt robbanást követően, amelyben több száz ember vesztette életét - áll az egyiptomi elnöki hivatal szerdai közleményében.

"Abdel Fattáh esz-Szíszi elnök úgy döntött, hogy három napra általános gyászállapotot hirdet az egész Egyiptomi Arab Köztársaságban, hogy meggyászolja a Gázai övezetben lévő al-Ahli baptista kórház felrobbantásának ártatlan áldozatai életét, valamint a testvéri palesztin nép minden mártírját" - áll a közleményben.

18:57
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az amerikai védelmi minisztérium adatai szerint nem Izrael felelős a kórházi robbanásért

Joe Biden elnök szerdán azt mondta, hogy korábbi megjegyzése, miszerint nem Izrael, hanem a "másik csapat" volt felelős a gázai kórházban történt robbanásért, az amerikai védelmi minisztérium által neki mutatott adatokon alapul - írja a Reuters.

20:48
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

A terroristacsoport tüntetésre hívta a világ muszlimjait

Oszama Hamdan bejrúti sajtótájékoztatóján arra kérte az így megszólított embereket, hogy most pénteken "tiltakozzanak a Gázában elkövetett mészárlások, háborús bűnök és népirtás ellen", hozzátéve, hogy a tiltakozás vasárnap is folytatódhat.

Az Izrael, az Egyesült Államok és az Európai Unió által is terrorszervezetnek tekintett Hamász korábban arra kérte az arab, illetve az iszlám országokat, hogy utasítsák ki az amerikai nagyköveteket, illetve fagyasszák be kapcsolataik folyamatban lévő normalizálását Izraellel.

A Hamász annak hatására tette közzé nemzetközi felhívását, hogy szerdán az arab és a muszlim világ számos nagyvárosában, egyebek között Ammánban, Tuniszban, Bejrútban és Damaszkuszban is több ezer ember tiltakozott azon rakétatámadás miatt, amely egy gázai kórházat ért, és amelyben 471 ember vesztette életét. A Hamász Izraelt tette felelőssé a támadásért.

06:43
október 19, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!