Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 693. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
05:11
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

05:16
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Dán és holland tankokat kap Ukrajna

Dánia és Hollandia együttesen 14 darab Leopard 2A4 típusú tankot küld Ukrajnának - írta a Kyiv Independent. A Leopard egységeket Németországban újították fel, ezeket először Lengyelországba küldik, ahol az ukrán katonák megkapják a kiképzést.

05:20
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dróntámadás Odessza ellen

Az éjszakai támadásban három ember sérült meg, egy 62 éves férfi, valamint egy 69 éves és egy 29 nő - írta a Kyiv Independent.

06:11
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint nyolcezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4052 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4265 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 51 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a tájékoztatásban. 

07:07
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Uniós bírálatok a német támogatás miatt

Olaf Scholz német kancellár miután tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel, kijelentette, hogy Berlin egyoldalúan több mint hétmilliárd euró értékű biztonsági és humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának 2024-ig.

Németország közvetlen támogatása azonban bírálatokat váltott ki egyes magas rangú uniós döntéshozók részéről. Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa január 15-én bírálta Berlint, amiért nem támogatja a többoldalú uniós mechanizmusokat a segítségnyújtás érdekében. (The Kyiv Independent) 

08:02
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétatámadás érte Harkivot - videó

Orosz rakétatámadást érte Harkivot, a csapás egy kórházat ért, ahol egy magánklinika működött. A támadást követően tűz ütött ki, nem kizárt, hogy valaki a romok alatt rekedt - írta az Ukrinform.

09:00
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Drón és rakétatámadás Belgorodnál

Belgorod régiója feletti RM-70 Vampire többszörös kilövésű rakétarendszer (MLRS) négy rakétáját és két ukrán drónt lőttek le a légvédelmi rendszerek – számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegram csatornáján.
Az orosz határvidéken végrehajtott rakéta és drón támadás már a második a mai nap folyamán.
Ukrajna először hajnali két óra körül támadta meg Belgorodot és környékét – akkor Vjacseszlav Gladkov kormányzó arról számolt be, hogy a légvédelmi rendszerek hét repülőgép-típusú pilóta nélküli légi járművet és hét rakétát lőttek le. A támadás következtében a lakóépületek megsérültek, egy melléképület kigyulladt. Az egyik településen megszűnt az áram.

09:31
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Ismét robbanások történtek Odesszában

Ismét robbanások voltak Odesszában – jelentette az Ukrinform hírügynökség.
Egyéb részleteket nem közöltek.
Korábban az éjszaka folyamán szintén robbanások történtek Odesszában, akkor három ember megsérült.

10:44
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Új kézifegyvert tesztel Oroszország

Egy új, 5,45 mm kaliberű kézifegyvert fejlesztett ki Oroszország, a fegyver készen áll a tesztelésre - nyilatkozott Oroszország védelmi-ipari komplexumának egyik forrása a TASZSZ-nek.

"Az új géppisztolyt egy nagy hazai fegyvergyártó cég fejlesztette ki, készen áll a tesztelésre" - mondta az ügynökség beszélgetőpartnere.

Hozzátette, hogy a géppisztoly 5,45 mm kaliberű változata mellett tervezik a fegyver exportváltozatainak elkészítését is a 7,62 mm-es és az 5,56 mm-es NATO-kaliberű fegyverekhez is.

11:25
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

A harkovi kórházak túlzsúfoltak sebesült ukrán katonákkal

A harkovi kórházak túlzsúfoltak sebesült ukrán katonákkal – írja a TASS az operatív szolgálatok képviselőjére hivatkozva.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Kupjanszk irányában hatalmas veszteségeket szenvedtek el. A sebesülteket különféle polgári kórházakba szállítják, ahol gyakran a folyosókon fektetik le őket, mert a kórtermekben már nincs férőhely.

12:33
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország fenyegetve érzi magát

Az új nyugati fegyverszállítások Ukrajnának fenyegetést jelentenek Oroszország számára – mondta el Igor Korotcsenko tartalékos ezredes az URA.RU-val folytatott beszélgetésében.

„A legfőbb fenyegetést számunkra a drón támadások jelentik. Az idei év végén amerikai ATACMS rakéták és a brit Storm Shadow nagy hatótávolságú cirkálórakéták ukrajnának történő leszállítása várható" – mondta a szakértő.

Hozzátette: lehetséges, hogy német Taurus rakétákat és különböző típusú fegyvereket szállító F-16-os vadászgépeket is átadnak az Ukrán Fegyveres Erőknek.

Korotcsenko hangsúlyozta, hogy az egyetlen hatékony ellenintézkedés egy átfogó légvédelmi rendszer lenne rövid és közepes hatótávolságú TOR M2 és BUK M3 rendszerekkel, amelyek jól beváltak a különleges katonai művelet (SVO) övezetében.

A szakértő a légvédelem mellett szükségesnek tartotta az elektronikus elnyomás és a légtérellenőrzés módszereinek erősítését különféle, finom célpontokat észlelni képes radarrendszerekkel – mondta el Korotcsenko.

14:00
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanás Dnyipropetrovszkban

Robbanás történt a Dnyipropetrovszk területén lévő Krivij Rihben – számolt be a Hét tükre (ZN.UA) nevű ukrán kiadvány a Telegram csatornáján.

A helyi lakosokat felszólították, hogy menjenek biztonságos helyre. Az ukrán digitális átalakulás minisztériumának online térképe szerint a robbanást követően a hatóságok légiriadót hirdettek az ország minden régiójában.

14:39
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

19 Shahed drón megsemmisült

Ukrajna az éjszaka indított 20 orosz Shahed drónból 19-et lelőtt – jelentette a légierő január 17-én.

15:22
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Drón Belgorod felett

Egy ukrán drónt lőttek le Belgorod régiója felett – számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegram csatornáján.
A védelmi osztály szerint a drónt a szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek semmisítették meg.

15:56
január 17, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanás történt Rosztovban

Robbanás történt Rosztovban egy polimer gyárban, az eset következtében ketten megsérültek – számolt be Ekaterina Stenyakina regionális helyettes a Telegramon.

A robbanás során keletkezett tüzet még nem sikerült eloltani – jegyezte meg a regionális helyettes. Hozzátette, hogy a sérülteket kórházba szállították.

05:26
január 18, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!