Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 851. napjáról.

 

06:49
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:53
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. június 22-én az ukrán-magyar határszakaszon 7352 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8730 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 49 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

07:01
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Elhagyta az irodáját Volodimir Zelenszkij

Az ukrán elnök napi videóit rendszerint a hivatali dolgozószobájában rögzíti, csupán a háború első napjaiban vonult ki sötétetés után az utcára, hogy ott vegyék fel az üzeneteket. Volodimir Zelenszkij szombat esti videója ismét szabadtéren készült, de a nyár miatt már jó fényviszonyok között.

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij

 

08:08
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Három halott, 52 sebesült Harkovban

Jelenleg Harkovban a szombati orosz bombatámadás helyszínén még folyik a romeltakarítás. Négy irányított légibomba találta el a várost. Az egyik a város központi részén, a buszpályaudvar közelében egy lakóépületet semmisített meg. Három ember meghalt, 52 sebesültet - köztük három gyereket - pedig kórházban kezelnek. Négy ember állapota válságos.
Csak idén június eleje óta az oroszok már több mint 2400 irányított légibombát használtak Ukrajna ellen, amelyek közül körülbelül 700-at Harkov régióra irányítottak.

09:08
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Öten meghaltak Donyeckben

Kelet-Ukrajna részben megszállt donyecki régiójának kormányzója azt közölte, hogy a legutóbbi orosz támadásokban öt ember meghalt, hét pedig megsebesült. A térség Oroszország által ellenőrzött részén a Moszkva által beiktatott kormányzó, Denis Puszilin azt mondta, három ember meghalt, négyen pedig megsebesültek az ukrán erők szombati ágyúzásában. A jelentéseket független forrás nem tudta ellenőrizni.

09:28
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Egy éve történt a Wagner-lázadás

Egy évvel ezelőtt Jevgenyij Prigozsin és a Wagner zsoldoscsoport emberei megindultak Moszkva felé, hogy változást érjenek el a védelmi minisztérium - szerintük alkalmatlan - vezetésében. Minszk közvetítésével végül megegyezés született.
Tavaly augusztusban, máig tisztázatlan körülmények között, lezuhant a Jevgenyij Prigozsint és több Wagner-vezetőt szállító repülőgép. Mindannyian meghaltak.
Prigozsin születésnapja alkalmából e hónap elején avatták fel a hatalmas bronz szobrát a Porokhovszkoje temetőben, a síremléke mellett, ugyanakkor az oroszok túlnyomó többsége arról sem tud, hogy egy évvel ezelőtt zendülést vezetett.

10:51
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Először indítottak rakétát az Azovi-tengerről

Orosz rakéták rongáltak meg energetikai létesítményeket szombaton Délkelet- és Nyugat-Ukrajnában. Az orosz csapások egy gázinfrastruktúra-létesítményt is sújtottak az ország nyugati részén - közölte az ukrán energiaügyi minisztérium.
Az ukrán haditengerészet szerint ez volt az első alkalom, hogy az orosz erők a Fekete-tenger helyett az Azovi-tengerről indítottak rakétát. Az ukrán légvédelem az Oroszország által indított 16 rakéta közül 12-t és mind a 13 drónt elfogott – közölte a légierő.

11:43
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz Shahed drón raktárak semmisültek meg

Az ukrán haditengerészet június 23-án műholdfelvételeket tett közzé, amelyeken az látszik, hogy Shahed-136/Geranium-2 drónok tárolási és előkészítési helyszínei semmisültek meg Krasznodarban.

12:50
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Kijevben

Egy légiriadó során robbanásokat hallottak Kijevben. A légierő orosz rakétatámadások veszélyére figyelmeztetett. Vitalij Klicsko Kijev polgármestere elmondta, hogy a légvédelem jelenleg aktív a fővárosban.

13:27
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Szumit támadta

Az orosz erők 10 települést támadtak meg Szumi régiójában június 22-én 30 különálló támadásban – jelentette a regionális katonai igazgatás. Áldozatokról nem érkezett jelentés - írja a Kyiv Independent.

14:01
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna Belgorodot támadta

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) 24 óra alatt több mint 110 lövedéket lőttek ki Belgorodra - számolt be a régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov a Telegram csatornáján.

"Négy lakóházban, 11 magánháztartásban, két kereskedelmi ingatlanban, 50 autóban és három melléképületben azonosítottak különböző károkat" - írta a tisztviselő.

Saltykovo-ban egy civil megsebesült a támadás következtében. Az életét nem tudták megmenteni - tette hozzá.

14:56
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Bombatámadás érte Donyecket

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) 23 NATO 155 mm-es kaliberű lövedéket lőttek ki Donyeckre – számoltak be a helyi hatóságok a Telegramon.

A képviselet szerint az ukrán fegyveres erők 23 lövedéket lőttek ki a város petrovszkij-i kerületére helyi idő szerint 07:40 és 08:45 között. A következmények egyelőre ismeretlenek.

15:55
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Drónok az orosz régiók felett

Június 23-án hajnalban a légvédelmi erők 33 ukrán repülőgép-típusú pilóta nélküli légijárművet (UAV) tartóztattak fel és semmisítettek meg négy régióban – számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegram csatornáján.

28 drónt lőttek le Brjanszk területe felett, kettőt-kettőt Szmolenszk és Lipeck régiók területe felett, egy másik UAV-t pedig Tula régiója felett.

17:57
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán drónok semmisültek meg Brjanszkban

Az Ukrán Fegyveres Erők két drónja semmisült meg Brjanszk régió felett – számolt be az orosz régió kormányzója, Alekszandr Bogomaz a telegram csatornáján.

Bogomaz szerint az UAV-okat a Surazh és Vygonichsky körzetek területe felett semmisítették meg a Honvédelmi Minisztérium légvédelmi erői. 

18:25
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Parancsnoki központot vett célba Ukrajna

Az ukrán hadsereg csapást mért egy orosz motoros lövészezred parancsnoki központjára Nyehotejevkában – jelentette az ukrán fegyveres erők vezérkara.

19:11
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Lengyelország csökkentette az Ukrajnának szállított humanitárius segélycsomagok választékát és mennyiségét

Júniusban a lengyel Dobro Zawsze Wraca alapítvány Ukrajnának küldött humanitárius segélyszállítmányában voltak személyi higiéniai termékek, élelmiszerek, gyógyszerek és elsősegély-készletek is. Korábban többmindent kaptak az ukránok. Csernyivciben, a „Hands of Grace” partneralap raktáraiban májushoz képest jelentős csökkenést tapasztaltak a Nyugat-Európából Ukrajnába érkező csomagok tartalmának választékában és a mennyiségében is – írta meg a Ria Novosztyi.


 

19:37
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Öt légi célpontot semmisítettek meg a Fekete-tenger felett Szevasztopolban

Az orosz város kormányzója a Telegram csatornáján posztolta a hírt. Mihail Razvozsaev azt írta, a lelőtt rakéták töredékei lehullottak a part menti övezetbe, 22 ember megsérült.

20:03
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg megtámadta az ukrán légierő gyakorlóhelyét

Június 23-án reggel az Orosz Fegyveres Erők csoportos csapást mértek tengeri bázisú, nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel az Ukrán Légierő repülési és műszaki személyzetének kiképzőhelyére – számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegramon.

20:29
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

A német kancellár bevallotta, miért kell támogatni Ukrajnát

Ukrajna támogatása és az Oroszország elleni szankciók miatt csökken a kormánykoalíció népszerűsége Németországban – ismerte el Olaf Scholz kancellár az ARD televíziós csatornának adott interjújában.

Igaz, hogy sok olyan állampolgár van, aki nem ért egyet azzal, hogy támogatjuk Ukrajnát, és nem értenek egyet azzal sem, hogy szankciókat vezettünk be Oroszország ellen. De véleményem szerint a helyzet az, hogy nincs más lehetőségünk

 - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről