A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 901. napjáról.

 

06:50
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

A börtönből a frontra került az orosz ellenzéki gyilkosa

Kiengedték a börtönből és kegyelmet kapott a Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolásáért elítélt egyik férfi. Tamerlan Eszkerkanovot és négy társát 2017-ben ítélték el, 14 év börtönt kapott. 

Nyemcovot, Vlagyimir Putyin elnök kritikusát és Borisz Jelcin elnök volt miniszterelnök-helyettesét 2015-ben lőtték le, amikor átsétált egy hídon a Kreml közelében. 

Eszkerhanov 2024 márciusában írt alá szerződést az orosz védelmi minisztériummal, most az egyik különleges katonai műveleti övezetben hajt végre harci feladatokat.

A Nyemcov meggyilkolása miatt elítélt többi férfi még mindig börtönben van, mert nem voltak hajlandók szerződést kötni a katonasággal.
 

05:53
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Több ezer életet menthetünk meg

Az ukrán elnök szerint teljesen méltányos, ha Ukrajna a rá támadó rakéták kilövési helyeit támadja. "A légvédelem életeket véd, ahogy a nagy hatótávú csapásokra vonatkozó korlátozások feloldása is több ezer emberéletet ment meg" - fogalmazott Volodimir Zelenszkij, aki napi videójában arról beszélt, hogy tovább egyeztet a partnerországokkal a nyugati fegyverek teljes bevethetősége érdekében.

04:39
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Mindent dokumentálunk

Napi videójában az ukrán elnök arról beszélt, hogy szombaton az ukrán légvédelem több mint ötven Shahed drónt és négy ballisztikus rakétát semlegesített, utóbbiakat Voronyezs térségéből lőtték fel az oroszok. 
"Minden rakétacsapást dokumentálunk. És ezek a támadások mindegyike méltányos választ érdemel" - fogalmazott Volodimir Zelenszkij.

04:35
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 11-én az ukrán-magyar határszakaszon 7859fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 9673 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 46 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:29
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!