Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül4 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 931. napjáról.

 

05:47
szeptember 11, 2024
Vágólapra másolva!

Megkapta feladatait az új külügyminiszter

Hivatalosan is bemutatta Ukrajna új külügyminiszterét, Andrij Szibihát Volodimir Zelenszkij. Egyik fő feladatának szabta, hogy az ukrán diplomácia rendszerét úgy alakítsa át, hogy partnereinkkel együtt sokkal aktívabban tudjunk reagálni a kihívásokra.

"Ukrajnát minden partnerországnak teljes mértékben meg kell értenie, különösen Európában. Stratégiai szintű együttműködésre van szükségünk minden olyan országgal, amely kulcsfontosságú a régió számára, de még nem állnak stratégiai kapcsolatban Ukrajnával.

Az év kiemelt prioritásai között szerepel a második békecsúcs, amely maximális aktív munkát jelent a csoportokban minden partnerünkkel a Békeformula pontjain és a háború befejezésének közös perspektíváján" - mondta az ukrán elnök.
 

04:41
szeptember 11, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Látjuk, mit tervez Moszkva

"Az ukrán védelmi hírszerzés és a külföldi hírszerző szolgálat jelentései alapján látjuk, milyen lépéseket terveznek Moszkvában, és ennek megfelelően fogunk cselekedni – pontosan olyan keményen, amennyire Ukrajna érdekében szükséges.
Abszolút prioritásunk a béke, és minden rakéta, minden drón és minden ellenséges lépés, minden kísérlet, hogy ezt a háborút hosszabbra és brutálisabbá nyújtsa, elkerülhetetlenül választ fog kapni a világtól. Biztosítani fogjuk a világ szükséges egységét – bármilyen nehéz is az" - mondta napi videójában Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök.

04:38
szeptember 11, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 10-én az ukrán-magyar határszakaszon 5274 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5786 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 37 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:28
szeptember 11, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!