Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 933. napjáról.

06:43
szeptember 13, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin tisztázta a helyzetet

Vlagyimir Putyin a nyugati nagy hatótávolságú bevetésének lehetőségéről azt mondta: „Ez nem arról szól, hogy megengedjük vagy megtiltjuk a kijevi rezsimnek az orosz területre való csapást. Ezt már drónokkal és más eszközökkel is megteszi. Amikor a nyugaton gyártott nagy pontosságú, nagy hatótávolságú fegyverekről beszélünk, az teljesen más kérdés... 

Az ukrán hadsereg nem képes modern, nagy pontosságú, nagy hatótávolságú rendszerekkel csapni. Ez csak olyan műholdakról származó hírszerzési adatokkal lehetséges, amelyekkel Ukrajna nem rendelkezik, olyan adatokkal, amelyek csak az Európai Unió, az USA és a NATO műholdjairól származnak.

"A kulcsfontosságú pont az - tette hozzá -, hogy 

ezekbe a rakétarendszerekbe csak a NATO-országok katonái táplálhatnak be repülési küldetés-adatokat. Az ukrán katonák ezt nem tehetik meg. Tehát nem arról van szó, hogy az ukrán rezsim ezekkel a fegyverekkel csapjon le Oroszországra. Ez arról szól, hogy a NATO-országok meghozzák-e a döntést, hogy közvetlenül részt vegyenek a katonai konfliktusban"

 - mondta az orosz elnök.

05:42
szeptember 13, 2024
Vágólapra másolva!

Starmer: Oroszország véget vethet a háborúnak

"Oroszország indította el az ukrajnai konfliktust, és azonnal véget is vethet neki" - mondta Sir Keir Starmer, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Moszkva a háború súlyos eszkalációjának tekinti, ha elérik Oroszországot a nyugati rakéták.

A brit miniszterelnök pénteken Washingtonban tárgyal Joe Biden amerikai elnökkel, miközben Kijev szövetségesei arról tárgyalnak, hogy engedélyt adnak Ukrajnának, hogy Oroszországon belüli célpontokra lőhessen nagy hatótávolságú rakétáikkal.
 

04:44
szeptember 13, 2024
Vágólapra másolva!

Litvánia dróngyártással támogatja Kijevet

Litvánia kész arra, hogy növelje Ukrajna támogatását a fegyverek, különösen a nagy hatótávolságú drónok gyártásában. Ezt Volodimir Zelenszkij elnök jelentette be a Gitanas Nausėda litván köztársasági elnökkel folytatott megbeszéléseket követően.

„Mindannyian világosan megértjük, hogy az ukrán állam védelme egyben az Oroszországgal szomszédos nemzetek függetlenségének védelmét is jelenti. Európánk és európai életmódunk csak akkor maradhat fenn, ha Ukrajna kitart és megnyeri ezt a háborút” – mondta.

04:41
szeptember 13, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 12-én az ukrán-magyar határszakaszon 5703 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6894 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 68 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:36
szeptember 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!