Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 936. napjáról.

 

06:53
szeptember 16, 2024
Vágólapra másolva!

Helyreállt az áramellátás

Az ágyúzással fenyegetve dolgozó szakemberek helyreállították az áramellátást a donyecki régióban lévő Kramatorszkban, Szlovjanszkban és Kosztjantyinivkában. Kramatorszk térségében csaknem százötvenezer lakos maradt áram nélkül az orosz támadások miatt - közölte Zelenszkij elnök.

06:00
szeptember 16, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ez az egyetlen megoldás

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint országa nagy hatótávolságú fegyverekkel történő ellátása az egyetlen megoldás arra, hogy saját bázisaikon semmisítsék meg az Ukrajnára bombákat dobó orosz repülőgépeket.
"Már minden partnerünknek elmagyaráztuk, miért van valóban szüksége Ukrajnának elegendő nagy hatótávolságú képességekre. Ennek megfelelő döntéseket várunk, különösen az Egyesült Államoktól, az Egyesült Királyságtól, Franciaországtól, Németországtól, Olaszországtól – mindenkitől, akinek eltökéltsége életeket menthet" - fogalmazott az elnök.

04:47
szeptember 16, 2024
Vágólapra másolva!

24 óra, 128 légibomba

"Harkovban még folynak a mentési munkálatok. Orosz légibomba talált egy házat. Tűz keletkezett, beomlott a mennyezet. Emberek rekedtek a romok alatt. Jelenleg 35 sérültről tudunk, köztük három gyerekről. Az összes mentőszolgálat, mentőcsapat, orvosok és közüzemi dolgozók gyorsan a helyszínre érkeztek, és minden érintettnek segítséget nyújtanak. Összesen négy légibombát használtak ebben a csapásban az oroszok csak Harkov régióban. Az egyik Harkovot, a másik három pedig a harkovi régió falvait vette célba. 

Az orosz erők Szumi és Donyeck régióinkat is ilyen bombákkal sújtották. Összességében nem kevesebb, mint száz ilyen jellegű légicsapás történik naponta. Az elmúlt 24 órában 128 irányított légibombát használtak" - közölte napi videójában az ukrán elnök.

04:39
szeptember 16, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 15-én az ukrán-magyar határszakaszon 6498 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5908 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 51 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:35
szeptember 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!