A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
13:50Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül11 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 897. napjáról.

 

12:39
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Élelmet és üzemanyagot vehet fel az orosz hajó

A francia hatóságok a Moszkva elleni szankciók ellenére engedélyezték a Shtandart nevű orosz vitorlás fregattnak, hogy kikössön La Rochelle-ben élelemért és üzemanyagért – közölte egy kikötői forrás.
A 34 méter hosszú (112 láb) háromárbocos, 1999-ben épült hajót, amely Nagy Péter cár fregattjának pontos mása, korábban nem engedték be Brestbe és eltiltották a júliusi tengeri fesztiválon való részvételtől. A hajó egykor az európai tengeri fesztiválok kedvence volt, és széles körben használták sétahajózásra és képzésre.

11:33
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Hazaárulásért elítélik

Az orosz-amerikai kettős állampolgárságú Ksenia Karelina bűnösnek vallotta magát egy orosz bíróságon hazaárulás vádjában – idézte ügyvédjét a RIA állami hírügynökség. Karelina 2022-ben adományozott pénzt egy Ukrajnát támogató jótékonysági szervezetnek.
A RIA közölte, hogy az ügyészség és a védelem csütörtökön összegzi érveit, és még aznap kihirdetik az ítéletet.

10:30
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Felfuttatja a termelést a Boeing

A Boeing bejelentette, hogy fokozza a Patriot rakétavédelmi rendszerben használt PAC-3 rakéta-keresőfejek gyártását. A vállalat szerint az év végére több mint 20%-kal megdöntik éves termelési rekordjukat. Több keresőfejre van szükség, mivel az Egyesült Államok a Mitsubishi Heavy Industries segítségével Japánban a Patriots gyártásának növelését tervezi.

09:00
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Túlélte a dróntámadást

Jevgenyij Poddubnij orosz újságíró szerdán túlélt egy ukrán dróntámadást az orosz Kurszk régióban, és intenzív osztályon kezelik – közölte a Rosszija-24 állami hírcsatorna, amelynek dolgozik. Poddubnij 2022 óta szerepel az Ukrajnával szövetséges országok szankciós listáin.
 

08:13
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán kézen a gázközpont

Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő azt mondta, hogy az ukrán hadsereg átvette az ellenőrzést a Szudzsa gázközpont felett, amely egy jelentős gázipari létesítmény, amely az Ukrajnán keresztül Európába tartó orosz vezetékes gáz utolsó jelentős tranzitpontja.
Bár az állítást független forrás nem igazolta, Honcsarenkó megjegyzése volt az első megerősítése annak, hogy egy ukrán tisztviselő behatolt Oroszország területére.
Honcsarenko a Facebookon azt közölte, hogy a behatolás azt mutatja az európai szövetségeseknek és az Egyesült Államoknak, hogy Oroszországot meg lehet és meg kell támadni.
A BBC Newshour-nak nyilatkozva hozzátette, hogy katonai szempontból megpróbálják visszavenni a kezdeményezést. „Megmutatjuk a világnak, hogy nem kell félnie az eszkalációtól vagy Putyin reakciójától. Nincs reakció” – mondta.

07:18
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

1000 ukrán fegyveres

Valerij Geraszimov, Oroszország vezérkari főnöke azt mondta, hogy több mint 1000 ukrán harcos jutott át Oroszországba. Védelmi elemzők szerint ez már az ukrán hadsereg támadása volt, szemben a korábbi határ menti incidensekkel Belgorod régióban, amikor az ukrán színekben harcoló orosz ellenzéki csoportok törtek át orosz területre.

06:28
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Teljes megsemmisítés

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy katonai és határőrcsapatai "továbbra is folytatták az ukrán katonai egységek megsemmisítését a Kurszk régió határ menti területein".

A közlemény szerint 50 páncélozott járművet semmisítettek meg, köztük hét harckocsit, nyolc páncélozott személyszállító járművet, három gyalogsági harcjárművet és 31 páncélozott harcjárművet. A minisztérium közölte, hogy a tüzérséggel és harci repülőgépekkel támogatott orosz erők "nem engedték, hogy az ellenség mélyebbre nyomuljon" Oroszország területére.

Egy nappal korábban még azt közölték, hogy legfeljebb 300 katona lépett át Oroszországba 11 harckocsival és több mint 20 páncélozott harcjárművel.

05:34
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin nagyszabású provokációval vádolta Ukrajnát

Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal vádolta az ukrán erőket, hogy "különféle fegyverekkel válogatás nélkül ágyúztak polgári épületeket, lakóházakat, mentőautókat" az Oroszország délnyugati Kurszk régiójába való behatolás során.

Ukrán illetékesek nem kommentálták Oroszország állításait.

04:34
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Army+ néven jön az új ukrán fejlesztés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök - konkrétumok említése nélkül - ismét Ukrajna új digitális vívmányáról beszélt. Az "Army+" nevű rendszerről egyelőre csak annyit tudni, hogy leegyszerűsíti a hadszíntéren dolgozó parancsnokok napi feladatait, idővel pedig minden harcos számára könnyítést jelent. Hogy pontosan miben, az csak később derül ki.

04:32
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 7-én az ukrán-magyar határszakaszon 7142 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6714 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 36 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:24
augusztus 08, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!