A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Putyin nem tárgyal a Kuril-szigetek visszaadásáról <br/>

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz államfő és Mori Josiro japán kormányfő vasárnap Tokióban megtartotta első megbeszélését, amelyen a G-8-ak okinavai csúcstalálkozójának eredményeit, valamint a regionális kérdéseket vitatták meg.
Vágólapra másolva!

Mori és Putyin hivatalos tárgyalásai hétfőn kezdődnek. Igor Ivanov külügyminiszter óvott az olyan várakozásoktól, hogy Putyin tokiói látogatásán megoldás születhet a Kuril-szigetek ügyében. "Nem szabad szenzációs áttörésre számítani - mondotta Ivanov azután, hogy az orosz elnök megérkezett a japán fővárosba. "A munka fáradságot és türelmet követel, ezen az úton kell továbbhaladnunk - tette hozzá Ivanov. Úgy vélekedett, hogy Putyin látogatása tovább javítja az orosz-japán kapcsolatokat.

Putyin az Aszahi Simbun című tokiói lapnak korábban úgy nyilatkozott, hogy a több évtizedes területi vita nem akadályozhatja a két ország viszonyának javítását. Oroszország és Japán máig nem írta alá a II. világháborút lezáró hivatalos békeszerződést, mivel Japán visszaköveteli a szovjet csapatok által a háború utolsó napjaiban elfoglalt Kuril-szigeteket.

Mori Josiro japán miniszterelnök a napokban utalt arra, hogy a két állam még az "északi területek" sorsának rendezése előtt ideiglenes békeszerződést köthetne egymással.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!