A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Bizonyíték hiányában lezárták a Whitewater-ügyet <br/>

Vágólapra másolva!
Alighanem végleg pont került az 1994 óta független ügyészi vizsgálat tárgyát képező Whitewater-ügyre: mint Robert Ray független ügyész hivatala szerdán közölte, a vizsgálati megállapítások szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy a Clinton-házaspár bűncselekményt követett volna el a nyolcvanas években, az Arkansas állambeli, csődbe jutott Whitewater üdülőközpont-beruházással kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Abban az időben Bill Clinton Arkansas állam kormányzója, felesége, Hillary pedig ügyvédnő volt, aki közreműködött a beruházás hitelügyleteiben. A Clinton-házaspárnak magának is volt üzleti érdekeltsége a kudarcot vallott vállalkozásban.

Hat évvel ezelőtt ennek az ügynek a vizsgálatával kezdődött az amerikai elnök elleni független ügyészi eljárás, amelynek fő figyelme aztán a sokkal nagyobbat robbanó Lewinsky-bombára terelődött. Miután Clintont a Lewinsky-ügy nyomán sem váltották le, a vizsgálatot addig irányító független ügyész, Kenneth Starr távozott hivatalából.

Starr utóda, Ray most arra a végeztetésre jutott, hogy nincs elég meggyőző bizonyíték Clintonék bármifajta bűnösségére a szövevényes Whitewater-üggyel kapcsolatban.

(MTI)

Korábban:

(1999. április 13.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!