Huszonhét embert mészároltak le Algériában<br/>

Vágólapra másolva!
Algériában legkevesebb huszonhét ember esett áldozatul az iszlám szélsőségesek legújabb támadásának. A tragédia szombat este történt, amikor ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy kistelepülést Algírtól 120 kilométerre délre.
Vágólapra másolva!

Az ismeretlen fegyveresek helyi idő szerint este nyolc órakor rontottak rá a település védtelen lakóira. Az áldozatok többségét agyonlőtték, néhányuknak elvágták a torkát. A mészárlást ketten élték túl, egyiküket súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az áldozatok között volt 12 kisgyerek is.

1992 óta több mint 100 ezren vesztették életüket az észak-afrikai országban kirobbant polgárháborúban. A harcok akkor törtek ki, mikor megsemmisítették azoknak az általános választásoknak az eredményeit, amelyekben az iszlám aktivisták képviselőinek győzelme már biztosnak látszott.

A mészárlásokat és más erőszakcselekményeket az Antar Zuabri vezette Iszlám Fegyveres Csoportnak (GIA) és a Salafista Harci és Prédikációs Csoport (GSPC) elnevezésű szervezetnek tulajdonítják, amelyek nem hajlandók elfogadni Abdelaziz Buteflika algériai államfő nemzeti megbékélést hirdető politikáját.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről