A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara
11:00Kajak-kenuKajak 500m-elődöntő 4
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Apja bűniért került börtönbe egy indiai férfi

Vágólapra másolva!
Apja által elkövetett gyilkosság miatt kapott életfogytiglani büntetést egy férfi Indiában. A helyi törzsi hagyományok szerint ugyanis a fiúknak kell megfizetni apjuk bűneiért.
Vágólapra másolva!

A kelet-indiai Dzsarkand állambeli Dongo Dzsonko a törzsi hagyományok alapján maga akart megfizetni apja - Bagun - bűneiért. A fiú gyilkosság miatt körözött de közben elhalálozott apja nevében adta fel magát a rendőrségen, majd a bíróság bűnösnek találta és életfogytiglani börtönre ítélte - jelentette a BBC.

Dongo nem közölte a hatóságokkal valódi kilétét, és a börtönőrök szerint soha nem is tiltakozott a büntetés ellen. Az ártatlanul elítélt férfi valódi kilétéről falubelijei tájékoztatták az illetékeseket, akik azonnal vizsgálatot indítottak az ügyben. Dongo azért adta fel magát mivel a törzsi hagyományok szerint neki kellett megfizetni apja bűneiért. Dongót állítólag senki sem látogatta még meg a börtönben.

Dzsarkand államot - melyet tavaly különítettek el Bihar államtól - több törzsi terület alkotja. A két államot azért választották ketté, hogy elősegítsék gazdasági és szociális fejlődésüket - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!