Vágólapra másolva!
Figyelmeztetésben részesítette a hágai Nemzetközi Törvényszék a volt jugoszláv elnököt, amiért interjút adott egy amerikai tévétárságnak. Milosevic azt mondta, nem tudta, hogy interjú készül. Fivérével folytatott telefonbeszélgetése miatt is megrótták a hágai Törvényszék illetékesei.
Vágólapra másolva!

A hágai Nemzetközi Törvényszék illetékesei figyelmeztetésben részesítették az őrizetükben lévő Slobodan Milosevic volt jugoszláv elnököt, amiért - a szabályzatot megsértve - interjút adott egy amerikai tévétársaságnak.

A scheveningeni fogdájában őrzött Miloseviccsel közölték, hogy a szabályzat ismételt megsértése esetén korlátozhatják vagy megvonhatják a csak számára biztosított kiváltságok egy részét.

A szabályok szerint az őrizetben lévők perük kezdete előtt nem nyilatkozhatnak a sajtónak. Milosevic azzal védekezett, hogy amikor az amerikai újságíróval beszélt, nem volt tudatában annak, hogy interjúról van szó. Megígérte, hogy ilyesmi a jövőben nem fordul elő.

A volt elnök azért a telefonbeszélgetésért is figyelmeztették, amelyet fivérével csütörtökön folytatott. Borislav Milosevic, Jugoszlávia volt moszkvai nagykövete Slobodan születésnapja alkalmából tartott rendezvényen vett részt az orosz fővárosban, amikor testvére felhívta. Borsilav Milosevic tolmácsolta is a résztvevők számára Slobodan Milosevic szavait, amelyek így a hírközlő eszközökhöz is eljutottak.

A június 28-án Hágába szállított Milosevic komfortos körülmények között él kávéfőzővel, zuhanyozóval és televízióval ellátott egyszemélyes cellájában. Kaphat könyveket, újságokat, és műholdas csatornákon több balkáni tévéállomás adásait is nézheti.

Korábban:

Milosevic harcol hágai fogvatartása ellen

Milosevic a börtönből irányítja pártját

A hágai törvényszék foglyainak lehallgatják a telefonjait

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről