Muzulmán merénylet Kasmírban

Vágólapra másolva!
Huszonöt ember - köztük két hindu pap és egy muszlim család öt tagja - vesztette életét kedden Kasmírban muzulmán szeparatisták támadásaiban.
Vágólapra másolva!

A fegyveresek a két papot egy hindu szentélyből hétfő este erőszakkal vitték magukkal, és Szurankote térségben röviddel azután megölték őket. Az áldozatokat gyilkosaik lefejezték. A szeparatisták Kasmír Puncs nevű körzetében megölték egy muszlim család öt tagját - köztük két gyermeket és két nőt -, és két másik muszlim személyt ugyanazon a vidéken.

A kasmíri-pakisztáni határnál a pakisztáni határőrség golyóitól vesztette életét két indiai katona, míg az indiai hadsereg és a muszlim szeparatisták egyik tűzharcában kilenc lázadó, egy indiai katona és négy polgári személy halt meg.

A júliusi indiai-pakisztáni csúcstalálkozó eredménytelen befejezése óta India egyetlen muzulmán többségű szövetségi államában, Kasmírban ismét fellángoltak a szeparatista iszlám gerillacsoportok és az indiai hadsereg közötti harcok. Az indiai hatóságok azzal vádolják a muszlim lázadókat, hogy erőszakkal és megfélemlítésekkel próbálják Kasmír elhagyására kényszeríteni az ottani hindu lakosságot.

Korábban:

Indiában lelőttek 10 kasmíri szeparatistát

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!