A magyar kormány is elítéli a támadást

Vágólapra másolva!
A magyar Külügyminisztérium elítéli az amerikai terrortámadást, és az egész szabad világ összefogására budít a hasonló terrortámadások ellen. A tárca egyelőre nem tudja, hány magyar tartózkodik kint hivatalosan, de a jelenlegi jelentések nem szólnak magyar áldozatról.
Vágólapra másolva!

A magyar kormány megdöbbenéssel értesült az Amerikai Egyesült Államok több városa és intézménye, valamint a békés polgári lakosság ellen intézett terrorakciókról - áll a Miniszterelnöki Hivatal közleményében.

- A nemzetközi terrorizmus minden megnyilvánulását, mint embertelen és az európai polgári értékektől idegen bűntettet ítéljük el - tartalmazza a közlemény. A Magyar Köztársaság kormánya ezúton fejezi ki részvétét a terrortámadások áldozatai hozzátartozóinak.

A Külügyminisztérium közölte: a támadás nemcsak az Egyesült Államok, hanem az egész szabad világ ellen irányul. "Az Egyesült Államok mindent megtesz a felelősök azonosítása és felelősségre vonása érdekében. A szabad világnak is fel kell lépnie, hogy az elkövetők méltó választ kapjanak" - állítja a külügyi tárca.

Azt javasolják: a helyzetre való tekintettel lehetőleg mindenki halassza el amerikai útját, aki pedig kint van, kerülje a turisták által látogatott nyilvános helyeket. A Külügyminisztériumnak egyelőre nincs adatuk arról, hány magyar tartózkodik kint hivatalosan. Egyelőre nem tudnak magyar áldozatról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!