A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az uléma nyilatkozata a tálib vezetés részére - a teljes szöveg

Vágólapra másolva!
Itt elolvashatja a tálib vallási tanács nyilatkozatát, amit a tálib vezetőknek terjesztettek elő. Ebben arra kérik Oszama bin Ladent, hogy hagyja el önként Afganisztánt. Az amerikai vezetés azt várta a tanácstól, hogy adja ki bin Ladent, erre azonban nem voltak hajlandók.
Vágólapra másolva!

Az afgán nemzet mindig is a tiszteletreméltó ulémához fordult a legfontosabb ügyek megoldásáért. A tiszteletreméltó uléma pedig mindig azon volt, hogy megoldást találjon a problémákra.

Afganisztán ulémája szembesülve a problémamegoldás nagy felelősségével, és az Iszlám szent vallásának fényében, a következő döntést és ítéletet hagyta jóvá:

Afganisztán ulémája szeretne hangot adni szomorúságuknak, amelyet az amerikai halálesetek miatt érez, és kifejezi reményét, hogy Amerika nem támadja meg Afganisztánt, illetve hogy az türelmet gyakorol, és az ügyet teljességében vizsgálja.

Afganisztán ulémája követeli Amerikától, hogy az Egyesült Nemzetek Szövetsége és az Iszlám Konferencia Szervezete egymástól függetlenül és pontosan vizsgálja meg a közelmúlt eseményeit, hogy tisztázza a valóságot és megelőzze az ártatlan emberek zaklatását.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége és az Iszlám Konferencia Szervezete függetlenítse magát Amerika elnökének nyilatkozataitól, aki azt mondta, hogy a harc keresztesháború lesz. Ez a hír nagyon megsértett minden muzulmánt és hatalmas fenyegetést jelent az egész világ számára.

Annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljük a jelenlegi zűrzavart és a hasonló gyanakvásokat, a tiszteletreméltó ulémák legfelsőbb tanácsa azt javasolja az Iszlám Emirátusnak, győzze meg Oszama bin Ladent arról, hogy hagyja el Afganisztánt, amikor az lehetséges... és válasszon másik helyet magának.

Amennyiben a fent említett határozatokkal Amerika nem ért egyet és megtámadja Afganisztánt, akkor a szent Shariah törvény fényében a következő ítéletet terjesztjük elő:

Vallási meggyőződésünk összes könyve kimondja, hogy amennyiben hitetlenek támadják meg egy muzulmán ország földjét, az ország muzulmán hívői számára ez jihad-ot, azaz szent háborút jelent...

Amennyiben hitetlenek betörnek egy muzulmán országba és az az ország nem képes megvédeni magát, a szent háború kötelező érvényűvé válik az összes muzulmán számára.

Amennyiben hitetlenek támadnak meg muzulmán földet, szükség esetén muzulmán és nem muzulmán kormányok segítségét kérheti...

Amennyiben az amerikai támadás során bármelyik muzulmán, legyen az afgán vagy sem, együttműködik a hitetlenekkel, illetve kémmé vagy cinkostárssá válik, az a személy halállal büntethető, csakúgy mint a külföldi támadók.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!