A tálib vezér figyelmeztette az USA-t

Vágólapra másolva!
Mohamed Omar molla, a fanatikus muzulmán tálibok vezére hétfőn óva intette Washingtont egy "hiábavaló és véres háborútól", és figyelmeztette az Egyesült Államokat arra, hogy az Afganisztán ellen tervezett támadásával amúgy is képtelen lesz véget vetni a terrorizmusnak.
Vágólapra másolva!

Ha megölik is Oszama bin Ladent, akit a nemzetközi terrorizmus atyamesterének tartanak, vagy akár vele, magával Omarral végeznek is, ezzel a problémákat még nem fogják megoldani - olvasható ritka nyilatkozatainak egyikében, amelyet a tálib vezér hétfőn hozott nyilvánosságra a tálib hírügynökség útján. Omar ebben követeli, hogy az Egyesült Államok hagyjon fel a beavatkozással az iszlám országok belügyeibe. "Ha az amerikaiak valóban fel akarják számolni a terrorizmust, akkor távozzanak az Öböl vidékéről, és Palesztina kérdésében adják fel részrehajló álláspontjukat."

Omar molla, akiről feltételezik, hogy Kandahár dél-afganisztáni városban tartja főhadiszállását, kifejtette, hogy az Egyesült Államok "túszként tartja fogva az iszlámot". Amerika ki akarja irtani a muzulmán hitet, és törvénytelenséget terjeszt, hogy Amerika-barát kormányzatot hozzon létre Afganisztánban. Ez az erőfeszítése azonban nem vezet sikerre, és az amerikaiak nagyon megégetik majd a kezüket, ha továbbra is ilyen tevékenységet folytatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!