A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Spanyolországban letartóztatottak bevetésre vártak

Vágólapra másolva!
A Spanyolországban letartóztatott arab terroristák bevetésre vártak a NATO brüsszeli főhadiszállása, illetve egy európai városban található zsinagóga elleni merényletben. A spanyol rendőrség vizsgálatai szerint a New York-i és a washingtoni merényletekhez nem volt közük.
Vágólapra másolva!

A Spanyolországban szerdán letartóztatott arab terroristák bevetésre vártak egy olyan öngyilkos akcióban, amelynek a célja a NATO brüsszeli főhadiszállása, illetve egy európai városban található zsinagóga lett volna. Ezt a pénteki madridi lapok a közölték Mariano Rajoy belügyminiszterre hivatkozva.

A belügyminisztérium és a rendőrség információja a terroristáknál talált írásos anyagból származik. Az egyik letartóztatott naplójából kiderült, hogy az illető teljes mértékben fel volt készülve az öngyilkos akció véghezvitelére. A Spanyolországban letartóztatottak feladata okirat-hamisítás, magas technológiájú berendezések beszerzése, valamint terroristák toborzása volt az itt élő arab bevándorlók közt. Ehhez olyan videofelvételeket is használtak, amelyek Algériában, Afganisztánban és Csecsenföldön működő kiképző táborokat, valamint arab terroristák által elkövetett véres akciókat, emberrablásokat és lefejezéseket mutattak be.

A letartóztatottaknak azonban semmi köze nem volt a New York-i és a washingtoni merényletekhez, és semmi arra vonatkozó jel nincsen, hogy Spanyolország területén elkövetendő akcióra készültek volna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!