A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Furcsa akcióba kezdtek Sorosék a Trump elleni merénylet előtt

-
Soros György.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Friss információk szerint egy Soros Györgyhöz köthető társaság jelentős short pozíciót helyezett el a Donald Trump Truth Social platformjánál nem sokkal a merényletkísérlet előtt. Ezeknek a shortoknak az időzítése és mérete felkeltette a gyanút, illetve olyan spekulációnak adott teret, hogy a cég előzetesen tudhatott a merényletről.
Vágólapra másolva!

2024. július 12-én az Austin Private Wealth LLC, a Soros György nevéhez fűződő Vanguardhoz és a BlackRockhoz kötődő társaság jelentős short pozíciót helyezett el a Donald Trump Truth Social platformjához kapcsolódó DJT részvények 12 millió darabjára, valamint 34 millió részvényre. Ez a lépés mindössze egy nappal a Trump elleni merénylet előtt történt. Ezeknek a shortoknak az időzítése és mérete felkeltette a gyanút, illetve olyan spekulációnak adott teret, hogy a cég előzetesen tudhatott a merényletről. A helyzet széleskörű találgatásokat váltott ki, és vizsgálatot igényel - írta a tuzfalcsoport.blostar.hu.

A Times of India beszámolója szerint egy texasi székhelyű befektetési társaság, az Austin Private Wealth (APW) vizsgálat alá került egy olyan bejelentés miatt, amelyet közvetlenül a Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen elkövetett sikertelen merényletkísérlet előtt tettek. A vállalat hevesen tagadta a vádakat, miszerint tizenkét millió Trump Media & Technology Group (TMTG) részvényt próbált shortolni, és az esetet egy elírásnak tulajdonította.

A shortolás egy olyan pénzügyi stratégia, amelynek lényege, hogy kölcsönvesznek egy értékpapírt, eladják a nyílt piacon, majd később alacsonyabb áron visszavásárolják, hogy visszaadják a hitelezőnek, így a különbözetből hasznot húznak. Ez a gyakorlat gyakran azt a meggyőződést jelzi, hogy a részvény értéke csökkenni fog.

Trump a pennsylvaniai Butlerben tartott beszédet egy nagygyűlésen, amikor egy merénylő több lövést adott le rá, amelyek súrolták a fülét, megöltek egy hallgatót és megsebesítettek két másikat. Az esetet megelőző napon az APW 12 millió TMTG-részvényre vonatkozó eladási opciót nyújtott be az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC), ami úgy tűnt, hogy a vállalat értékének zuhanására fogadást jelent, ha Trumpot megölik.

A Bloomberg egyik termináljáról készült eladási opcióról készült screenshotok, képernyőképek a közösségi médiában terjedtek el, de a nap folyamán eltűntek. 

Egyesek azt feltételezték, hogy az APW-nek jelentős részesedése van a Vanguard és a BlackRock alapokban, ami Soros Györgyhöz és a Rothschild családhoz köti őket, tovább szítva a gyanút. A BlackRockkal való kapcsolat még ellentmondásosabbá vált, amikor kiderült, hogy az állítólagos lövöldöző a befektetési óriás reklámjában szerepelt. A BlackRock ezt követően visszavonta a reklámot, és a merényletet „visszataszítónak” és „szörnyűnek” ítélte.

A teljes bejegyzést itt olvashatják. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!